Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Ryuujin

Ryuujin

Medlem
  • Registrerad 2006-01-04
  • Senast aktiv 2020-11-15
  • Antal inlägg 28

Foruminlägg

De senaste inläggen Ryuujin har skrivit i forumet.

Eftersom jag nu gett upp hoppet på att min telefon kommer att skickas inom veckans slut så inser jag att jag får ett visst problem med att vara hemma och ta emot i nästa vecka då jag jobbar dagtidskift den veckan. Är den någon som möjligtvis vet om de som levererar åt Apple även kör ut på helger?

Eller om de brukar ha utlämnings kontor lite varstans som man kan be dem få hämta från istället?.

Att byta adress till jobbet är möjligt men väldigt omständigt då jag jobbar i en enorm fabrik och jag brukar inte ha sådär lätt för att släppa mina arbetsuppgifter hux flux

Ursprungligen av Jeppe_E:

Om du kollat lite bättre så hade du sett att det gick utmärkt att byta till annat abonnemang under beställningen. Jämfört med mitt gamla abonnemang så var faktiskt flex billigare.

Det var som tusan när jag kikar nu så ser det helt annorlunda ut än vid 21 tiden i lördags., jag gick i lördags via 4s på front sida -> valde modell -> ruta för abonnemang (där fanns bara 3 eller fyra olika flex då) -> vidare därifrån till nästa flik och där valde anpassa abonnemanget via ikon i summeringsramen till höger, men där fanns bara att välja till större samtal och sms pott och lägga till mer data.

Så där gav jag upp efter att gjort om den proceduren ett par gånger utan framsteg. Några minuter efter läste jag dock på Telias forum att någon som bokade med valfritt abonnemang under den tiden som Telia av misstag lade upp bokningsidan för tidigt. Men den tråden fick svar från andra som liksom jag inte kunde välja något annat än flex.

Jag finner det dock ganska logiskt att Telia vill att tidiga köpare ska välja ett abonnemang som gynnar dem som företag och så har det ju varit med alla tidigare iPhone släpp, de har de första dagen/dagarna haft ett begränsad abonnemangsform, för att sedan öppnas upp för fler.

Jag själv har haft Telia prata på med mobilsurf extra+ i snart 3 år och är rätt så nöjd med det, då jag sällan ringer och skickar sms för mer än 30sek i månaden för att de flesta i min familj och bekantskapskrets går att nås lika lätt via mail/msn eller Skype eller annan vo-ip så behöver jag inte en pott på 199sek. En annan anledning är att jag är motståndare mot sms och mms som idag är för gamla och begränsade tekniker som bör bytas ut mot mer kompetenta unifierade tekniker så som mail, och därför inte vill välja till en massa fria sms osv.

Hoppas du har rätt dock för andras skull, nu är det ju försent för mig att avkoka från Apple och köpa från Telia. Kanske är rätt skönt att inte vara bunden i två år ändå, ta möjligheten i akt att jobba lite övertid framöver och spara undan pengar och kanske ha möjlighet att uppgradera till nästa generations iPhone om den ser avsevärt mycket bättre ut om ett år.

Ursprungligen av Dalle:

Pratade med Apple nu och han bekräftade att om man vill ha en 4S den 28e får man köpa en i butik. Enligt honom är det "väldigt liten risk" att telefonerna levereras tidigare än det som anges på Apples hemsida.

förväntade mig ju visserligen inget annat då leveransen står skriven att ske mellan 3-10 nov... men är ändå trist, man har ju blivit lite van genom åren att ofta ha nya prylar man vill ha vid dag 1....

Ursprungligen av planB:

Låter som en upprepning av tidigare släpp. Det var samma sak med 3GS för två år sedan. Erfarenheterna av rapporter från online-bokning gjorde att jag ställde mig i kö i butik - vanlig enkel A4-lapp där man skrev upp namn och telefon. Sedan ringde butiken runt när det fått in en leverans. Jag väntade fem veckor på den tiden. Det gick inte snabbare, visade det sig sedan, men jag föredrog att ha med konkret butik och konkreta människor bakom disk i det läget.

Vid släppet av 3GS så bokade jag på telias hemsida någon timme efter att det gick ut mail om att förbokningen var uppe.
Den gången fick jag telefonen på posten vid releasedagen (fast postkontoret hade inte läst av paketet och skickat ut sms aviseringen, och personen bakom disken vägrade att ens gå att titta efter paketet trots att jag både legitimerade mig hade kollinr, efter lite tjafsande från från båda sidor vände jag ryggen till och började gå, då snubben bakom disken plötsligt frågade vad är det i paketet då?, iPhone 3GS svarar jag, och snabbt svarar "ja men då vet jag var den är" och plockar fram paketet på 5 sekunder. Vad glad-sur jag var då) men vad jag låste på Telias forum sen så var det folk som beställde på kvällen samma dag som jag som inte fick den på releasedagen.

Eftersom Telia nu dock bara erbjöd bokning med Telia flex som jag inte vill ha, så beställde jag 4s nu direkt hos svenska Apple store istället. Men eftersom jag bokade sent den 22a så får jag den inte på fredag, för den är ju inte skickad i dagsläget och beräknad ankomst är ju om 3-10 nov. I och för sig så ser det ju inte ut som att någon som köpt direkt från svenska Apple ut att få den i veckan.

Ursprungligen av BlackSmp:

Japp, bara att instämma. Whatsapp till de som har iphone. Vi har försökt att göra det till std inom kompiskretsen. Mms/sms till frugan. Mail till vissa (ofta de med iphone). Eller något IM program.

Jag och en polare till i min kompiskrets har försökt i några år nu att göra samma sak, och har lyckats skapligt... inte så mycket whatsapp för oss då vi har för många olika telefoner men SMS/MMS har blivit IM och Mail, Telefon har blivit till Skype.... vilket också är gött då folk som sitter vid sina datorer även kan svara på samtal. För att övertyga fler polare så kör vi med små saker som att inte besvara SMS om personen är inne på MSN (chansen att de är hemma är ofta stora) utan svarar över MSN istället. Fast är det ett jätte viktigt SMS så får man väl svara via sms. Men flytet man får i en IM konversation är ju så mycket bättre än med SMS, att inte behöva bry sig att alla ord blir exakt rättstavade utan bara skicka iväg och sen följa upp med en korrigering om så skulle behövas är ju så friande... Var inte så länge sedan jag åkte tåg ensam i två timmar.... vilket gav mig en lång konversation med en polare över msn.... det skulle kostat mig kanske 250sek om det hade varit i SMS form, och ungefär lika mycket för min polare. Vilket är mer än vad jag betalar för min dataplan i månaden.

Problemet är ju dock oftast att vettiga telefoner med dataplaner fortfarande är lite för dyrt för vissa... Samt att många fortfarande har för många fria SMS i månaden så de väljder det istället för IM, men flertalet nya personer med iphone4 kommer ansluta sig nu inom de närmsta månaderna.
Men jag är nöjd.... Min SMS och samtals kostnad på min mobilräkning är numera i snitt halverad jämfört med var den var för ett år sedan.

Ursprungligen av zinned:

Jag kan hålla med dig, de äldre användarna har mer användning av funktionen. Men, det borde inte implementerats från första början utan mail skulle kommit direkt...enligt mig. Det är klart, när operatörerna uppfattade vilken inkomstkälla det var med SMS/MMS så ville de ju givetvis inte ha bort den.

Dock kvarstår enligt mig faktum, funktionen är passé sedan dag 1.

Nu är ju det tyvärr så att MMS är ganska utbrett i europa så jag kan förstå att folk vill ha stöd för det och ser det som en viktig basfunktion.
Men jag håller med dig till 100% zinned, MMS borde aldrig implementerats över huvudtaget.

2004 bytte jag upp mig från Nokia 3310 till en SE S700i, MMS och Megapixel kamera och video uppspelning var två av dess pitchar, jag har varit ganska nöjd med den telefonen och den hängde med mig ända till iphone 2G.... Men när jag köpte telefonen S700i och jag ville prova MMS funktionen så hade jag inga polare som kunde ta emot MMS och några år senare när fler kunde ta emot så kände jag nada behov av att skicka. Allt som allt så har jag sen jag fick möjlighet att skicka MMS endast skickat 3 st varav 2 ej kom fram av okända anledningar.

Därför saknade jag inte alls den funktionen i iphone 2G utan välkomnade att jag kunde maila och höll mig till rena sms.

Det intressanta i det hela är ju att MMS igentligen är en efterapning av japanska Sha-mail som SoftBank (då J-Phone) lanserade 2000. Skillnaden är ju att sha-mail är en form av mail.

Efter min vistelse i Tokyo förra året fick jag glatt lära mig av min japanske vän att i japan kan man endast skicka SMS inom samma operatör som du har... Kan du tänka dig om svenska operatörer skulle applicera den regeln över en natt i sverige?, vilket kaos det skulle bli om fjortis X som har telia inte kunde skicka ett sms till fjortis Y som har tele2..
Istället så får man i Japan när man tecknar ett abonnemang utöver ett nummer även en unik mailadress som du endast använder i din telefon. Även jag som hyrde en turist telefon i japan fick en egen telefonknuten mailadress. En klar fördel som jag såg direkt utöver fördelarna med mail över sms var att man kan ge ut sin mail till någon och få kontakt med personen i telefonen utan att ge ut numret till personen.

Eftersom mailen dessutom är knuten till din mobil och inte något du använder i datorn så skulle det ju inte varit mera knepigt för en gamling att använda än MMS och kravet på en dator är noll. Det som var så extremt kul att se i japan var att även de flesta av gamlingarna 80+ satt med sina mobiler framme och spelade och läste och skrev samtidigt som tunnelbanetåget körde dem till rätt station.

Ibland så önskar jag att Sverige kunde ha tagit samma approach till mobil text-konversation som Japan har gjort,

Edit:
Glömde ju av att säga mitt om JB'ing med.... Körde ju jailbreakat på min iphone 2G för att jag var tvungen, den telefon har aldrig fuckat upp pga av jailbreakingen. Den enda gången då jag fått återställa den var dagen efter att iOS 2.0 med sitt appstore lanserats. Jag installerade några applikationer från appstore direkt ifrån telefonen, startade ett utav dem, telefonen låste sig startade om automatiskt och stod sen och tuggade på apple loggan i 3h+, sen gav jag upp och återställde. Det dröjde dock ganska länge innan jag vågade installera något direkt ifrån telefonen utan gick via itunes. Jag är fortfarande helt övertygad om att det inte hade något med jailbreakingen att göra.

Köpte en 3GS när den släpptes förra året, den har aldrig blivit jailbreakad men jag måste erkänna att jag känner starka behov av det lite då och då, det är så mycket jag saknar ifrån min gammla iphone, bland annat OTA scrobbling till last.fm, SBSettings helt guld med snabbtogglingar. backgrounder osv..... Anledningen till att min 3GS ej blev jailbreakad har varit böket med trasiga Pushnotes som ej funkade bra den närmaste tiden efter att 3.0 lanserades, det är säkert fixat nu för tiden men jag har inte orkat kolla ännu.

Men till er som tjatar om att jailbreaking är mera riskabelt säkerhetsmässigt än att inte har jailbreakat är ju bara felaktigt tycker jag. Visst rickroll masken spred sig förra året för att uppmärksamma folk att byta SSH lösen. Men som tidigare nämnts så har faktiskt jailbreak communityn varit snabbare på att hitta lösningar på vissa buggar än vad Apple har varit.

Nu senast i förr förra veckan när PDF exploiten blev känd så fixade JB communityn upp ett program som varnade dig en extra gång när du försöker öppna en pdf fil att den kan innehålla skadlig kod och du fick möjligheten till att stoppa handlingen. Detta var flera dagar innan Apple fick ut en uppdatering som fixade till hålet.

Jag skulle heller inte lita helt blint på att allt som släpps i appstore är 100% rent från dålig kod. Bara de senaste veckorna har vi sett prov på flertalet apps med både gömda funktioner (Ficklampa app med gömt tethering funktion, och Camera+ med gömt funktion för att använda volymknappen för att ta bilder) och apps som MiTube(Samma app som jailbreak appen MxTube) som märkligt nog slingrat sig igenom apple godkännande process för att sedan tas bort ett par timmar senare.

Hur kan du till fullo veta att de apps du har från appstore nu inte innehåller något gömd kod som Apple missat och som skickar information om dig till någon annan?.

Chanserna är mindre i en app från appstore än från en okänd JB källa.
Därav varför folk som inte vet vad de gör inte ska ge sig på att jailbreaka
Men gör man lite research innan och håller sig till kända källor så går det alltid bra.
Det är min erfarenhet.

Men å andra sidan finns det alltför många som inte borde röra en dator heller men det gör de ändå och det vore elakt att hindra dem, men förr eller senare så slutar det alltid med att man får sitta i timmar för att ordna upp allt åt dem... och som vanligt så har de ju inte gjort någonting alls

Senast redigerat 2010-08-17 04:31

Ja det kommer bli nice när de släpper nya för 2.0, synd bara att man själv kör pc och ej känner någon som kör mac... så man gott får vänta tills winpwn släpps i ny form... Men vad jag är sugen på super monkey ball...

Senast redigerat 2008-07-12 06:48

hmm... det jag är mest fundersam över är hurvida de kommer försöka spärra upplåsta iphones i mobileme på nått sätt eller inte...för det verkar sjukt smidigt med push notifications och jag väntar med spänning på att en msn klient ska dyka upp med push stöd.

har ett liknande problem, har försökt konvertera två 2h filmer i videora för iphone, båda filmerna är encodade i xvid med samma settings från början och fungerar fint i datorn och är fria från fel, när jag sedan encodad dem med videora så verkar det som att det alltid blir nått fel i omkodningen på ett flertalställen för när jag spelar upp filmerna i iphonen så oftast redan några minuter in i filmen så försvinner ljudet i ca 1sekund sen fryser bilden och kommer tillbaka till menyn, den fryser inte på samma ställe om jag kodar om filmen igen. Har använt Videora för både min PSP, Ipod 5g, PS3, 360 och inte haft några liknande problem tidigare. Testade å konvertera om samma filmer i ImToo's Iphone video converter 3 och samma sak där.

Kör firmware 1.1.3

martineden: shit den där var ju riktigt snygg, men är det verkligen ett skydd och bara inte nya "faceplates"?

nice work!, mycket smidigare än å behöva hålla inne, dock så för mig så låser sig sms aplikationen när jag ska skriva ett nytt sms en gång, och sen krashar det två gånger(som några tidigare skrev) och sen låser sig igen, sen funkar det en gång, sen repeteras det (efter testat sådär 50ggr så verkar det som att det är i den ordningen det sker) och eftersom jag skriver rätt mycket sms så får jag hålla mig till den gammla metoden, det verkade dock funkar perfekt i andra program som mail och safari!

Fick även jag ett samtal av en tjej från telenor förr veckan, och hon vill erbjuda mig och förlänga mitt nuvarande abonnemang som nu är ca tre år gammalt... och det nya abbonemanget hon ville erbjuda mig var ju mycket lägre priser på osv som vanligt, men jag skulle ju vara tvungen å binda mig i 12 månader..... men jag svarade ju som förmodligen många andra här ifrån skulle gjort, att jag väntade på att iPhone skulle släppas i sverige och att jag av den anledningen inte ville binda mig till något nytt. Jag fick ett (troligtvis ärligt) rakt svar tillbaka av henne att "som läget är just nu så är det inte på något sätt klart vilken eller vilka leverantörer som ska binda ett avtal med Apple för sverige så du får nog avakta och vänta ett tag till då."

Nu så brukar jag ju inte lita så mycket på telefon försäljare då jag haft flertalet vänner som jobbat som just det för allt från elbolag till telia till lotterier.. så jag vet lite hur de arbetar... men i mina öron låter det faktiskt ganska troligt att det är så situationen är.

Jag köpte en itrip med, och har presis samma problem, fast jag har ännu inte fått igång displayen.

Jag har provat och sticka in en mini usb sladd till min pc och ipoder hittas av datorn så den måste ju ha kontakt. enligt quick guiden så står det ju att man bara ska starta en låt så ska itripen starta, men det gör den ju inte.

uppdaterade till senaste programvaran på ipoden med för att se om den funkade då, men icke, testade den även i min Mammas Nano, men det gick inte heller.

Antingen så är den trasig från start eller så fattar jag noll.

har inte hunnit att använda nya firmwaren så mycket, men dock så låste den sig kraftigt när jag skulle till jobbet idag, rikigt iriterande, jag tryckte på forward knappen för att komma till nästa låt, men det komm inget ljud, så jag tog upp ipoden ur min ficka och upptäckte att allt stod still, displayen lyste och den reagerade inte något och den gick ej att sätta i standby, så det var bara å vänta tills batterierna tog slut och den dog.... har någon mer råkat ut för detta?, det har alldrig hänt med någon tidigare firmware för mig.

(finns det något sätt att reseta den om den skulle hänga sig, det går ju liksom inte att dra batteriet direkt