Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Ryuujin

Ryuujin

Medlem
  • Registrerad 2006-01-04
  • Senast aktiv 2020-11-15
  • Antal inlägg 28

Foruminlägg

De senaste inläggen Ryuujin har skrivit i forumet.

Jag beställde en blå 256gb max ifrån Elgiganten, strax innan 14, jobbade natt, så jag ställde klockan på 13.50, men när jag väl placerade mig framför datorn vid 13.55 så var förbokningarna redan öppna. Elgiganten listar ju fortfarande 100+ i weblager på typ alla max enheter, så jag får väl förutsätta att de får in fler än vad de har bokningar för?

Skulle väl vara gött att få en ny lur på fredag, men med tanke på hur många upprörda köpare av Xbox Series X som skriker på dem på deras facebook-vägg, för att de inte skickade konsollerna i tid. Så vågar jag inte alls räkna med att få en telefon denna veckan. Utan min 8 Plus får säkert ge några cykler till helt enkelt.

btw, nästan aldrig handlat ifrån elegigantens webshop, utan bara i butik. Men jävlar vilken usel support de verkar ha just nu. Chatten leder bara till en bott oavsett tid på dygnet, de uppmanar att man ska ringa och sitta i telefonkö. Deras mailadress är oerhört gömd.
Så enklaste sättet verkar vara att skriva publikt för alla att läsa, på deras facebooksida och hoppas på svar. Hittar ingen info om hurvida de svarar på PM på fejan heller.

Men vilket företag har liksom inte en tydlig mailadress för supportärenden liksom?, där båda parter kan svara i mån av tillgänglighet och tid.

Jag skulle nog hellre operera in ett RF-ID i var hand än att behöva använda en kamera för att låsa upp telefonen.

Ursprungligen av fn76:

I skidbacken behöver man ta av en handske för touch-id men med ansiktsigennkänning behöver man ta av skidglasögon, hjälm och eventuell halsduk bara för att låsa upp telefonen. Sjukt osmidigt. Lika dant på motorcykeln, av med hjälmen. Eller med solglasögon, av med dem...

Ja, jag skulle precis skriva det, väldigt många huvudbonader kommer ställa till det, No more iPhones for ninjas och bankrånare

Nä men skämt åt sido, finns flertalet tillfällen när jag ska röststyra (för att jag inte kan ha telefonen uppe) min telefon och den ber mig låsa upp telefonen för att gå vidare, detta går då att göra genom att bara drar ner tummen i fickan... Tvivlar på att kameran ser mitt ansikte genom fickan.

återställning av smc har jag gjort (om jag inte failade då) och det hjälpte inte, PRAM får jag prova och återkoma med. Det som slagig mig såhär i efterhand är ju att de två usb portarna bör ju ligga på samma buss, vilket är knepigt att den inte slagit av både portarna. och det får mig att tro att det skulle kunna

Om man ska tyda texten så står det ju att den ska aktiveras igen såfort man dragit ur enheten som drar för mycket ström... vilket får mig att tro att datorn fortfarande tror att porten används, vilket i och för sig skulle kunna på bero på att någon komponent har gått åt fanders, eller att den alldrig fått signalen om att porten inte har något anslutet till sig.

tackar, då är det som jag misstänkte då!, det lite knepiga är ju dock att jag körde ju på i närmare 15h med fel adapter utan problem med externa diskar anslutna via den, vilket får mig att tro på sätt och vis att min usb hub inte körde ut riktigt 12v, men antaligen kom det väl en spik när jag drog ur strömadaptern som sabbade något.

Skulle gärna behöva lite hjälp här.
Lite klantigt av mig när jag kom hem igår efter lite julfirande och kopplade upp min MBP och andra saker så lyckades jag att förväxla två strömadaptrar en 12v som skulle in i en extern HDD och en 5v som skulle in en USB hub.

12v flög in i usb hubben som sedan sattes in i min MBP, allt funkade bra förutom att när jag tryckte in mitt externa tangentbord i usb hubben så var tangentbordet dött, jag tänkte att det kanske bara gått sönder då det hade några år på nacken för andra USB enheter funkade ju.

Idag så köpte jag snabbt ett billigt tangentbord och när det kopplades in i hubben så funkade inte det heller.
Skummt, jag tänkte att strömadaptern kanske till hubben kanske hade gett sig och det inte var tillräckligt med kräm i den.
Så jag ryckte ur strömförsörjningen till hubben och reagerade på att MBP som då var bootad i windows bara dog.

Eftersom jag inte såg skärmen helt så tänkte jag att det var väl en bsod och startade den igen i windows.
Denna gång så funkade inte en enda usb enhet i windows, jag ryckte ur alla usb enheter ur hubben och tryckte in dem igen. Inga enheter anslöts. Ryckte ur ström adaptern igen och datorn dog igen. Va i hela... tänkte jag och ryckte ur alla enheter ur dator och hubb och började genast kolla strömadaptrarna och såg att de var förväxlade. Bytte snabbt tillbaka och bootade om i Snow Leopard utan några usb kablar inkopplade, där jag möttes av följande medelande.

"Because a USB device was drawing too much power from your computer, one or more of your USB devices have been disabled

To prevent damaging your computer, the USB device drawing too much power has been disabled. Other devices may have also been disabled. When you disconnect the device drawing too much power, your other USB devices will be enabled again."

Inga av usb uttagen funkade först ej i osx, men efter att jag satte i rätt ström adapter i hubben och testade båda uttagen så funkar nu det ena av dem (det som hubben inte satt i med fel adapter.) Det andra verkar inte villa hoppa igång alls.

Startade om flertalet gånger och gjorde en SMC reset, but no luck. Jag undrar jag om inte det övre uttaget blev rökt.

MBP'n är av första Unibody modellen och skaffad i dec 08, så har väl ingen garanti kvar på den misstänker jag.
Är ju heller inte så sugen på att betala enorma summor och skicka den i veckor till apple heller. Men att bara ha en USB port är aningen jobbigt.

Det som irriterar mig är ju att det låter ju på medellandet som att usb-uttaget är intakt men bara avstängt.

Någon som har något förslag på något jag själv kan göra för att kanske få igång det igen?

Tid sedan full uppladdning?: (är nog felaktiga så höftar lite)
Användning: 10h 11m (jag tror 1h)
Vänteläge: 10h 39m

iPhonemodell?: 4S

iOS-version?: 5.0.1

Nuvarande batteriprocent? : 22%

Wifi?: På

Platstjänster?: På (flesta avstänga med fåtal på)

Bluetooth?: På

Pushmail?: På

Antal Pushmailkonton?: 1

Hur många mail har du skickat/tagit emot?: 5

Notiser?: På

3G?: På

När du har använt internet, hur mycket har varit via Wifi, 3G eller Edge/GPRS(ange gärna procent av vilket om har koll på det:
Wifi: 85%, Updaterade 58 apps Runda slängor 2-3 GB
3G: 15%, Tog hem ett par podcasts 150-200 MB
Edge/GPRS: -

Hur lång tid ca har du aktivt använt den(SMS, Surfning, Appar, tittat på Film etc)?:
10-30min

Hur lång tid ca har du spelat Spel?:
10-30min

Hur lång tid ca har du pratat i Telefon?:
0

Hur lång tid ca har du lyssnat på musik?:
8h (via bluetooth headset)

Tid innan Autolås?:
1 min

Ursprungligen av adress@mac:

Kan man tycka - men kommer den 17 november så är det 1 vecka. Tycker jag är ganska ok. Hur skulle det kunna gå snabbare - med frakt och allt ? Sedan är det ju otur att prylarna var felaktiga i första svängen.

Har nog lite tur på min sida ändå trotts allt, för att jag fick ett mail framåt tidig kväll som sa att den kommer att skickas tidigare som beräknas vara inom 3 arbetsdagar, så hoppas på att få ett paket på måndag då!

Min felaktiga plockas upp imorgon av tnt, fick en ny beställning igår på min ersättnings telefon. I den står det beräknad leverans 17-24 november.... Fett svinigt om jag behöver vänta ytterligare 2 veckor på en produkt som jag igentligen redan skulle haft i handen sedan ett par dagar tillbaka

efter att ha kikat lite mera på volume problemt och suttit i telefon kö i 40 minuter och pratat i 10 med två apple support personer som inte verkar tro på mitt problem så har jag listat ut att både minus och plus knappen ökar volymen om de skuts en millimeter nedåt (trycks ej in) utan att man bara tar finrget och nuddar knappen och låter smekas lite nedåt mot botten av telefonen.

Edit: naturligtvis så är det ju så att den första avdelningen av support som skulle kunna fortsätta mitt ärende med att möjligtvis kunna ge mig ett svar på om jag kan byta ut min telefon eller skicka den på lagning stängde ju 18.00 och jag kom ju inte fram till den andra killen som första avdelningen vidarbefodrade mig till förän 18.10 så kan ja ju inte få mera hjälp förän imorgon.....

Senast redigerat 2011-11-08 18:55

men glädjen var kortvarig, + volymknappen är intryckt eller någon knepigt, för bara man nuddar sidan vid volym området så maxar den volymen... hittade en tråd om det på apples forum, får se vad den säger, men jag misstänker hårdvaru fel.... surt att kanske behöva skicka tillbaka...

Edit: det verkar enligt tråden vara hårdvaru fel och telefonen behöver bytas ut. är det någon av er som vet hur svenska applestore brukar gå till väga?, lär väl inte finnas en butik dit jag kan gå och bara få den utbytt liksom... kan de skicka ut en ny tro och jag kan skicka tillbaka den felaktiga när jag fått en ny?, vill ju inte vara utan telefon.

Senast redigerat 2011-11-08 18:13
Ursprungligen av Hjopek:

Jag fick min med UPS, och det ringde på en chaufför men ingen uppringning före så det gäller att vara hemma, UPS kör nog en slinga från Jönköping och är man inte hemma ska de lägga en lapp i brevlådan så man kan kontakta dem och komma överens om en annan tid eller adress om jag fattat det hela rätt. Det går ju att säga till dem att leverera till en reception t ex som skulle kunna meddela dig när de står där.

Det hela gick faktiskt rätt smärtfritt, jag frågade om min chef om jag fick flexa hem med maxflex tidigare idag (36minuter) för att maximera chanserna, det fick jag, såg under dagen att paketet passerade jönköping vid 09 tiden. Sen höll jag tömmarna bara.... dagen gick och jag flexade hem, skyndade mig hem, parkerade bilen, kollade postfacket.... ingen lapp, åkte upp i hissen, ingen lapp vid dörr eller tidiningställ.... gött tänkte jag.

Men när jag kom innanför dörren så såg jag att jag fått ett sms angående ett paket... 10 minuter tidigare. Ringde upp och han hade varit hos mig på morgonen. Men sett min lapp jag satte på dörren och levererade paket till ett företag i närheten. Så jag åkte och mötte upp han. Snällt av han att höra av sig tyckte jag, vilket jag sa och han svarade att de flesta andra brukar inte göra så, men han gillade inte att åka runt med extra paket så han brukade alltid försöka få tag i alla någon gång under dagen.

Men nu är jag glad, och min 4s håller på att syncas YAY!.

Hmm, skumt min står det också express på, men detta utan att jag kontaktade någon

Kenkon: ja om posten skulle leverera mitt så skulle jag bli glad! För är jag inte hemma så lär de väl köra det till det vanliga postuthämtningstället antar jag.

Samma här, skickades i morses och ska komma imorgon(iofs står det inget i spårningen ännu att den rört sig någonstans)

Jag är dock jävligt rädd för att UPS ska köra hela vägen till mig som bor i Skövde, då deras närmsta kontor är 8 mil bort och jag kan inte vara hemma på dagtid denna veckan. Mig veterligen så kan ju folk på UPS inte hur man använder en telefon, och man kan ej bestämma en tid när de ska dyka upp.... baah.. Har heller ingen granne som jag litar på som är hemma på dagtid, och jobbet som är en enorm bilfabrik skulle vara lite besvärlig att leverera till, framför allt om de inte ringer innan så jag kan gå till chefen och fråga om jag kan gå ifrån och gå ut en stund.

Men man kan ju hoppas att ett annat företag tar över, typ dhl som har lite butiker osv som utlämningskontor nära mig.

Grattis! till ni som fått era. min status är kvar på bearbetar..... Beställde en svart 64gb runt 21 tiden den 22a..... Känner på mig på mig att jag kommer få vänta längre än 10 november som är sista datum... För jag brukar ha otur med sådant.

Edit:
Sjukt förresten hur pass sugen man är, jobbar kväll denna veckan så är vaken hela natten och sover på dagen, men vaknar varenda gång jag hör det där lilla plingljudet för nytt mail och kollar om det är från Apple. (och då har jag extremt låg volym på och det brukar krävas betydligt mer än så för att väcka mig)