Epic Games vs Apple

Domare: Liten chans för Fortnite och stor chans för Unreal Engine

(UPPDATERAD) Domaren i tvistemålet mellan Epic Games och Apple har gjort sina första uttalanden kring ärendet och det verkar dröja innan det blir en rättegång.

Under en muntlig förberedelse har Domare Yvonne Gonzalez Rogers sagt sina första åsikter kring ärendet, och påminner om att fallet är färskt för henne. Men påpekar att hon ”inte känner sig benägen att bevilja lättnad för spelen, men däremot känner sig benägen att bevilja lättnad för Unreal Engine”. Vilket kan tolkas som att Apple inte kommer att behöva ta tillbaka Fortnite i App Store men att Epic Games spelmotor, Unreal Engine och dess utvecklarkonton antagligen kommer att få stanna.

Domaren berättar även att hon tycker att Apples tidsfrist för Unreal Engine känns som en utpressning och hämndaktion. Apples advokat svarade med att Apple inte har några skyldigheter till att behöva ge en informerad tidsfrist, utan kunde ha tagit bort kontona direkt. Sedan ifrågasätter domaren hur Epic Games inte kan förstå att de gör fel när de bryter mot App Stores regler och har en förberedd offentlig kampanj emot Apple. Rättegången lär dröja till 2021 efter att Apple begärde 6-8 månaders förberedelse och Epic Games 4-6 månader.

Uppdatering: Domaren har idag beslutat att Apple inte behöver återinföra Fortnite till App Store men att utvecklarkonton med bland annat Unreal Engine ska finnas kvar. Därmed stoppas Apples beslut om att ta bort kontona på fredag tills rättegången är avklarad.

Mer läsning: 9to5mac

Via: 9to5mac

Läs även

Kommentarer
6 svar

Har du tappat kontrollen över hemskärmen på din iPhone och har sidor och åter sidor fulla med appar så har nu Apple lösningen.

Med alla nya färger som kom med iPad Air kan det vara svårt att bestämma vilken man vill ha. Nya videoklipp från en hands-on i Kina kan dock hjälpa till med beslutet.

En video som 9to5mac har fått tag i visar en prototyp som påstås vara en trådlös laddare med magneter i storlek med magnetcirkeln som väntas sitta i iPhone 12.

Vill du ta mobilspelandet till nästa nivå så har Razer lösningen och den heter så mycket som Kishi.

iOS 14 är äntligen här och en av de mest uppmärksammade funktionerna är att vi nu kan ha widgets på hemskärmen.

Har du beställt nya Apple Watch och inte är supersugen på att få en ordentlig repa så kan InvisibleShield vara räddaren i nöden.