Epic Games Vs Apple

Apple ger sitt första officiella svar till domstolen

Pajkastningen fortsätter när Apple ger sitt första svar på stämningsansökan och Epic Games VD Tim Sweeney snabbt ger sig ut på Twitter med sin åsikt.

Apple har lagt fram sitt första officiella svar till domstolen angående stämningsansökan från Epic Games. Det är Phil Schiller, chef över App Store, som lägger fram bevisen i form av e-post som skickats från Epic Games VD Tim Sweeney direkt innan konflikten startade. Där ber Sweeney Apple om att låta Epic Games kringgå Apples regler för App Store och slippa avgifterna. När Apple nekade så fick de tillbaka ett svar med att Epic Games inte kommer att gå med på Apples krav, och att de nu kommer att kringgå betalningssystemet.

Phil Schiller tar även upp att Epic Games andra stämning om att förlora sina utvecklarkonton på Apples plattformar. Som Epic Games beskriver som en ”nödsituation” för rätten, då Apple bara har givit dom två veckor. Men Phil Schiller förklarar att situationen aldrig har varit en ”nödsituation”. Då Apple hela tiden har förklarat att de tar tillbaka sina upphävanden av konton så fort Epic Games följer de regler och policies som App Store har, och att det är upp till Epic Games att stoppa ”nödsituationen”.

Det ser mörkt ut för Epic Games

Direkt efter Apples respons så gick Tim Sweeney ut på sitt Twitter-konto med kopior av e-posten, och trycker på att han specifikt bad att även alla andra utvecklare skulle få möjlighet till ett eget betalningssystem. Rättsligt så ser det inte så ljust ut för Epic Games att komma någon vart med sin stämningsansökan. Men en annan anmärkningsvärd detalj i Apples respons som man måste kalla för ett sätt från Apple att sätta Epic Games i dåliga dager, är att de tar upp hur Tencents investeringar i Epic Games har gjort dem till ett miljardbolag. Med tanke på rådande klimat i den amerikanska politiken så är det en öm punkt att trycka på.

Men det finns en smutsig fläck hos Apple

Under ett förhör i juli inför den amerikanska domstolskommittén i en utredning om konkurrensbegränsande beteenden, så kom det fram att Apple hade gjort ett avtal vid sidan av med Amazons Jeff Bezos. Avtalet gällde betalningar för streamingtjänsten Prime Video. Under förhöret lades det fram en kopia på e-post mellan Apples Eddy Cue och Amazons Jeff Bezos som skedde 2016. Bland annat kom det fram att Prime Video endast skulle betala 15% av App Stores avgifter direkt från start, mot att Prime Video blir en del av Apples satsning med att erbjuda innehåll från flera streamingtjänster i en egen app. Appen som idag även erbjuder Apples egna innehåll från Apple TV+.

Via: 9to5mac

Läs även

Har du tappat kontrollen över hemskärmen på din iPhone och har sidor och åter sidor fulla med appar så har nu Apple lösningen.

Med alla nya färger som kom med iPad Air kan det vara svårt att bestämma vilken man vill ha. Nya videoklipp från en hands-on i Kina kan dock hjälpa till med beslutet.

En video som 9to5mac har fått tag i visar en prototyp som påstås vara en trådlös laddare med magneter i storlek med magnetcirkeln som väntas sitta i iPhone 12.

Vill du ta mobilspelandet till nästa nivå så har Razer lösningen och den heter så mycket som Kishi.

iOS 14 är äntligen här och en av de mest uppmärksammade funktionerna är att vi nu kan ha widgets på hemskärmen.

Har du beställt nya Apple Watch och inte är supersugen på att få en ordentlig repa så kan InvisibleShield vara räddaren i nöden.