Epic Games stämmer Apple

Kriget mellan Epic Games och Apple trappas upp när Epic Games går ut på Twitter med en stämningsansökan och kallar Apples monopol för ”1984” direkt efter att Fortnite togs bort i App Store.

Som tidigare rapporterats valde Epic Games under dagen att kringgå Apples App Store-regler, genom att lägga in möjlighet att betala direkt till Epic Games genom spelet Fortnite. Efter några timmar togs Fortnite bort av Apple i App Store och Epic Games gick snabbt ut efter det på Twitter med deras förberedda stämningsansökan mot Apple. I stämningsansökan som går att läsa här, tas det upp att Epic Games vill försöka göra slut på Apples orättvisa monopol och deras antikonkurrens på iOS.

Din webbläsare saknar stöd för den här typen av innehåll.

Det är två delar som #Epic Games framförallt riktar sin stämningsansökan emot, nämligen iOS App-marknad där Apple har monopol och in-app köp där Apple hanterar all betalning mot en avgift på 30%. I en Tweet inte långt efter så ser Epic Games till att håna Apple ytterligare med hashtaggen #FreeFortnite och hänvisar till att 2020 kan bli till ”1984” om man inte är med dom i kampen. Med i Tweeten finns en parodisk kopia av Apples legendariska reklamfilm för #Macintosh, där Fortnite-karaktärer utmålas som hjältar i kampen mot antagonisten som föreställer ett äpple.

Din webbläsare saknar stöd för den här typen av innehåll.

Har du tappat kontrollen över hemskärmen på din iPhone och har sidor och åter sidor fulla med appar så har nu Apple lösningen.

Med alla nya färger som kom med iPad Air kan det vara svårt att bestämma vilken man vill ha. Nya videoklipp från en hands-on i Kina kan dock hjälpa till med beslutet.

En video som 9to5mac har fått tag i visar en prototyp som påstås vara en trådlös laddare med magneter i storlek med magnetcirkeln som väntas sitta i iPhone 12.

Vill du ta mobilspelandet till nästa nivå så har Razer lösningen och den heter så mycket som Kishi.

iOS 14 är äntligen här och en av de mest uppmärksammade funktionerna är att vi nu kan ha widgets på hemskärmen.

Har du beställt nya Apple Watch och inte är supersugen på att få en ordentlig repa så kan InvisibleShield vara räddaren i nöden.