Epic Games stämmer även Google

Epic Games fortsätter sin Battle Royale mot jättarna och lämnar in en stämningsansökan även mot Google.

Efter att ha utmanat Apple så återupprepade Epic Games samma aktion mot Google genom att bryta mot Googles regler för Play Store och erbjöd en direktbetalning som kringgick Googles avgifter. Efter att Google tagit bort Fortnite från Play Store så visade det sig att Epic Games även hade en förberedd stämningsansökan mot Google. I denna stämningsansökan handlar det om Googles monopol på betalningar i Play Store och att alla appar från Play Store använder sig av dess betalningssystem för in-app köp.

Till skillnad mot iOS kan man installera Fortnite på Android genom Epic Games hemsida. Epic Games påpekar även att Google har sett till att nedladdningar utanför Play Store är ”omständiga”. I stämningsansökan mot Apple valde Epic Games att håna Apple genom att utnyttja deras gamla reklamfilm ”1984”. Medans i denna stämningsansökan väljer dom att ge sig på Googles gamla motto; ”Don’t Be Evil”. Grovt översatt skriver Epic Games:

”Tjugotvå år senare har Googles motto nästan blivit en eftertanke och de använder sin storlek för att göra onda saker mot konkurrens, innovatörer, kunder och användare på en marknad de växt till att monopolisera.”

Via: The Verge

Din webbläsare saknar stöd för den här typen av innehåll.

Namnet "iPhone 12 Mini" dök upp för första gången förra veckan och nu verkar det som att det faktiskt blir det officiella namnet på Apples minsta iPhone 12-modell.

Amazon Luna är här och ser till att kunna ta marknadsandelarna på Apples enheter som varken Google eller Microsoft lyckats komma åt.

Snart är det förhoppningsvis dags för Apple att visa upp nya iPhone 12-serien men tills dess kan vi njuta av en bild på den nya laddkabeln.

Då var det dags att plugga in laddaren i telefonen igen för ikväll har Apple lanserat iOS 14.0.1.

Mophie fortsätter pumpa ut produkter till våra Apple-produkter så vi aldrig skall behöva ha ett tomt batteri.

Idag har vi finbesök i Macradion med en speciell gäst som har doppat fötterna i alla ekosystem där ute.