Epic Games Vs Apple

Microsoft stödjer Epic Games i deras senaste stämningsansökan

Epic Games lämnar in ytterligare en stämningsansökan som riktar sig helt till Unreal Engine och Microsoft backar upp dom. Apple berättar att det finns en enkel lösning.

Epic Games senaste stämningsansökan riktar sig helt mot att Apple hotar Unreal Engine, Epic Games spelmotor som nyttjas av mängder med spelutvecklare. Den här gången ställer sig Microsoft bakom Epic Games i deras stämningsansökan som lämnades in under gårdagen. Microsofts uttalande i ansökan tar upp vilken påverkan det skulle ha mot både spelutvecklare och spelare om Unreal Engine försvann från iOS och macOS.

Epic Games menar att de har sex olika utvecklarkonton till Apples plattformar men att det bara är ett av dom som rör Fortnite, och att Apple endast borde hålla det kontot skyldig och inte övriga. Apples respons är att Epic Games ”behandlar sina konton som ett”. Under dagen kommer det att avgöras om Apple tvingas låta Fortnite komma tillbaka till App Store av domstolen efter Epic Games första stämningsansökan.

”miljoner har också fortfarande tillgång till Epic Games direktbetalning” Även om Fortnite inte finns tillgängligt i App Store just nu, så har de miljoner som tidigare laddat ner spelet fortfarande tillgång till det. Dessa miljoner har också fortfarande tillgång till Epic Games direktbetalning som kringgår App Stores avgifter på 30%. Apple har meddelat Epic games om att bara deras betalningssystem i Fortnite tas bort, så kommer utvecklarkonton och möjligheter till att uppdatera Fortnite och Unreal Engine att stanna kvar. Apple meddelar även att Epic Games kan fortsätta sin rättsliga process mot App Store med kontona kvar i det läget.

Via: 9to5mac

Läs även

Har du tappat kontrollen över hemskärmen på din iPhone och har sidor och åter sidor fulla med appar så har nu Apple lösningen.

Med alla nya färger som kom med iPad Air kan det vara svårt att bestämma vilken man vill ha. Nya videoklipp från en hands-on i Kina kan dock hjälpa till med beslutet.

En video som 9to5mac har fått tag i visar en prototyp som påstås vara en trådlös laddare med magneter i storlek med magnetcirkeln som väntas sitta i iPhone 12.

Vill du ta mobilspelandet till nästa nivå så har Razer lösningen och den heter så mycket som Kishi.

iOS 14 är äntligen här och en av de mest uppmärksammade funktionerna är att vi nu kan ha widgets på hemskärmen.

Har du beställt nya Apple Watch och inte är supersugen på att få en ordentlig repa så kan InvisibleShield vara räddaren i nöden.