Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
B.O.V.N

B.O.V.N

Medlem
  • Registrerad 2006-10-07
  • Senast aktiv 2011-04-10
  • Antal inlägg 29

Foruminlägg

De senaste inläggen B.O.V.N har skrivit i forumet.

Hm, går inte riktigt så smidigt som det bör göra Jag kör följande kommandon:

cd /Users/bovn/binaries/
tar zxvf php.5.2.6.tar.gz
cd ./php.5.2.6
./configure --prefix=/usr/local --mandir=/usr/share/man --infodir=/usr/share/info --disable-dependency-tracking --with-apxs2=/usr/sbin/apxs --with-ldap=/usr --with-kerberos=/usr --enable-cli --with-zlib-dir=/usr --enable-trans-sid --with-xml --enable-exif --enable-ftp --enable-mbstring --enable-mbregex --enable-dbx --enable-sockets --with-iodbc=/usr --with-curl=/usr --with-config-file-path=/etc --sysconfdir=/private/etc --with-mysql-sock=/var/mysql --with-mysqli=/usr/bin/mysql_config --with-mysql=/usr --with-openssl --with-xmlrpc --with-xsl=/usr --with-pear --enable-zip --with-zlib

De boldade elementen i .configure kommandot är de jag har ändrat alternativt lagt till från standard installationen av PHP i Leopard.

Problemet är när jag sedan kör: make så får jag ett error meddelande som ser ut såhär:

make: *** No targets specified and no makefile found.  Stop.

Jag kör alltså kommandot "make" inom PHP mappen där jag körde ./configure.

Vad gör jag för fel?

Notera däremot att endast IE7 har inbyggt stöd för position: fixed attribut. Men du kan kopiera samma beteende för IE5 + IE6 med hjälp av lite extra kod. Making Internet Explorer use position: fixed;

Precis som pichia sa så ska kan inte header() exekveras efter output till klienten vare sig det är HTML eller från en echo. Anledningen till detta är för att då, i och med en output, så skickas HTTP headern till webbläsaren. Och header() funktionen är en metod för att förändra hur denna HTTP header ska vara utformad. Så om en HTTP header redan har skickats och du försöker att ändra den efter det så får du ett error.

Hej.

Jag har planerat att koda ett community i ett flertal år och nu när jag inte studerar längre utan arbetar som webbutvecklare börjar det kännas viktigt att koda på något eget projekt som frigör känslan att ständigt behöva koda för jobbet.

På jobbet kodar jag JavaScript, PHP, (X)HTML & CSS men till mitt community funderade jag på Rails ett tag, men börjar numera på att rikta in tankarna på eRuby. Anledningen till att jag inte vill koda communitiet i PHP är för att jag vill lära mig Ruby. Har grundläggande kunskaper i det så det bör inte dröja länge innan mina kunskaper förbättras. Dessutom gillar jag Ruby som språk betydligt mer än PHP.

Men frågan är då om jag ska utveckla mitt community mha eRuby eller Ruby on Rails? Anledningen till att jag funderar mer på den förstnämnda är för att jag då inte får ett gäng komponenter på köpet. Jag får inte nödvändigtvis med ActiveRecord och liknande moduler som Rails är uppbyggt på. På det sättet känns det som om det blir ett större projekt med eRuby - något jag faktiskt är ute efter. Jag vill göra alla mina komponenter själv och genom att göra det med eRuby garanterar jag mig att jag lär mig allt om Ruby.

Men frågan är till er som är Ruby / Rails utvecklare huruvida eRuby projekt uppskattas inom Ruby / Rails communitiet? Om jag exempelvis skulle släppa mitt projekt som Open Source sedan skulle folk motvilligt använda sig utav det enbart för att det är utvecklat med hjälp av eRuby och inte Rails exempelvis?

hanzukun: Njae. Vi har installerat en Ubuntu server på jobbet där vi har en PHP applikation som kör zlib som dessvärre måste kompileras med PHP. Eftersom jag utvecklar applikationen har jag temporärt löst dilemmat genom att ha en VMWare partion som kör samma version av Ubuntu server och konfigurerad på samma vis. Men det känns inte så flexibelt längre, så nu när jag har tid över hade jag tänkt fixa detta

Marcus K & Robo-X: Nej jag tittade i /usr/bin/php men där ligger det ingenting. Jo, det får nog bli så också att jag skapar en installation där och sedan använder mig utav den.

Hur avinstallerar jag standardinstallationen av PHP i Leopard? Vet inte vart den befinner sig, men skulle behöva installera om PHP för att få med några ytterligare konfigureringar som inte finns med nu som standard.

Behöver nämligen aktivera lib_zip

Hej.

Utvecklar en webb-applikation åt en kund. Deras företag kör enbart Mac och jag tänkte därför att min applikation ska installeras som en Fluid applikation i deras Dock. Men jag skulle vilja göra en .dmg som innehåller Fluid applikationen samt just min applikation som en förinstallerad Fluid-app. Så att man får ikonen för min app som man drar till Program-mappen och så blir Fluid installerat, men även min applikation då.

Hur kan jag göra detta?

Tack på förhand.

cmd + shift + R är en väldigt vettig sak med Textmate; oavsett om du kör PHP, Ruby eller vad det må tänkas vara så genererar den resultatet på ett snyggt sätt precis som om du hade kört i Terminal.

Har en polare som bor i Iowa och ska hem om någon månad till Sverige igen. Tänkte beställa en iPhone från honom, men han snackade något om att de inte använder sig utav simkort där (?!). Låter konstigt, men någon som vet om det fungerar eller ej?

Fungerar det förresten att låsa upp 1.1.4 numera? Har inte hållt mig uppdaterad inom iPhone på ett tag så jag vet inte

Ursprungligen av HEK:

Dum fråga kanske .. men multitouch plattan funkar till allt eller? Inte bara att bläddra bland egna foton .. men också tex att zooma i photoshop och så?

Ja, det ska inte vara några problem. Zoom ska använda sig av samma "trigger" i alla program så photoshop är utan tvekan kodat för att reagera på en sådan aktivering och agera därefter.

Exempelvis har jag en Wacom board som man kan zooma med och den triggar zoomen i både Safari och alla andra program, men även photoshop.

Jag beställde 17" MBP idag och har fixat 2x2GB minne separat. Stod däremot i valet och kvalet att välja till den fetaste upplösningen på 1920x1200, men bestämde mig för att strunta i det. Allt blir nog på tok för litet då, eller? Sitter och funderar på att ändra mig på den fronten...

Ok, tack ska kolla in det programmet.

Hej.

Jag har faktiskt aldrig riktigt använt mig utav iSync tidigare förrän nu. Har fått det att fungera rätt smidigt, men det ultimata vore att när min dator känner av att min mobil är i närheten så synkroniserar den mot min mobil - Nokia N73.

Finns det program som erbjuder denna typ av funktionalitet? Tänkte se till att bli bättre på att hålla tider och ärenden så jag använder numera iCal rätt ofta och behöver få in den informationen i mobilen utan att jag glömmer synca varje gång...

Några idéer?

Sorry, trodde helt fel där faktiskt Jag har tydligen Core 2 Duo redan, men då kanske det inte är värt strulet med att byta processor om man nu "enbart" får 0.3 GHz extra.

Jag tänkte däremot uppgradera minnet lite på den från 2GB till 3GB. Vet någon om en bra doc för hur man gör det på en iMac? Har bara läst och sett hur man gör det på en MacBook eller MacBook Pro, men inte på en stationär. Visst är det bara 3GB man max kan ha på en iMac (versionen precis innan aluminium iMac lanserades)?

Hej.

Jag köpte iMac för ett år sedan (den vita) och köpte då den med 2.16 GHz processor. Tänkte bara kolla om det går att ersätta den med en 2.4 GHz Intel Core 2 Duo processor på egen hand? Eller ens om det är möjligt? Skulle det fungera med min dator?