Logga in

Du måste logga in för att läsa den valda sidan.

Per-Erik Österlund samlar på Apple-produkter, och har på fyra år fått ihop en imponerande samling. 99mac bjöds på ett exklusivt besök bland välformad plast, metall och kretskort.

99mac får besök av Henrik Johansson, den ena halvan av spelstudion Mediocre som bland annat ligger bakom succén Smash Hit. Det blir förstås snack om både gamla och kommande spel.

Den kände amerikanske rapparen Jay-Z köper via sitt företag Project Panther svenska Aspiro som står bakom Spotify-konkurrenten Wimp.

Just nu reas flera populära produktivitetsappar ut i App Store. Listan innehåller kalenderappar, att göra-listor och annat smart med tillfälligt sänkta priser.

Runkeeper uppdaterar sin app med inbyggt stöd för Spotify. Användare kommer nu åt sina spellistor direkt i appen.

Apple uppdaterar Itunes till version 12.1 och introducerar en widget för Notiscenter. Med den kan användare exempelvis styra vad som spelas upp.

Mobilen, plånboken och nycklarna brukar vara det viktigaste att ta med sig när man ska någonstans. I väntan på Apple Pay kan ett skal med inbyggd plånbok hjälpa till att korta ner listan. 99mac har testat Design Skin Slider för Iphone 6.

Sony lanserade 2010 en egen musiktjänst för att konkurrera med Itunes, men kommer i mars att lägga ned tjänsten och ersätta den med Spotify.

Microsoft släpper en ny Outlook för IOS som baseras på mejl-appen Acompli. Outlook-appen är gratis och fungerar också med andra mejltjänster än Microsofts egna.

Apples senaste kvartal innebar inte bara vinstrekord för företaget, utan satte nytt rekord för alla börsnoterade företag någonsin.

finansrapport

Apple och Samsung lika stora

Under julhandeln levererade Samsung och Apple lika många mobiltelefoner, men medan Apple rapporterar rekordsiffror fortsätter den sydkoreanska elektronikjätten att tappa vinst.

Double Fine har släppt en uppdaterad version av det klassiska äventyrsspelet Grim Fandango, som fortfarande är ett underhållande spel med mycket kött på benen.

Google meddelar att Youtube numera spelar upp videoklipp med en HTML 5-spelare som standard.

Apple har uppdaterat sina kartor med nya städer som kan visas i 3D. För Sveriges del har Helsingborg tillkommit.

Inspelningarna av Aaron Sorkins film om Steve Jobs har startat, och Universal Studios har tillkännagivit hela rollistan.