Logga in

Du måste logga in för att läsa den valda sidan.

Den här veckan återvänder Ida och Jakob till Apples hemliga designstudio, och diskuterar Jony Ives nya titel och de två herrarna Richard Howarth och Alan Dye som nu blivit befodrade.

Du kanske har en idé, och det kliar i fingrarna att förverkliga den. I del 3 av artikelserien påbörjar vi ett nytt projekt som i slutändan ska bli en färdig app.

99mac:s Star Wars-tävling är över, och här presenteras segrarna som vinner varsitt par hörlurar från en galax långt borta.

Nu finns det populära bildredigeringsprogrammet Pixelmator också för Iphone. Funktionerna från Ipad-versionen finns kvar och några nya tillkommer.

Förra året lanserade Google appen Inbox som ett alternativ till Gmail. Nu öppnas Inbox upp för alla intresserade användare och får nya funktioner.

Googles telefonhållare Cardboard får för första gången stöd för Iphone. Med en app kan användare sedan uppleva virtuell verklighet nästan gratis.

HBO Now kom först till Apples produkter, men lanseras i sommar även för Android.

Michael Bromwich har som jobb att övervaka Apple sedan de dömdes för att ha verkat mot fri konkurrens i e-bokbranschen. Nu får han hård kritik av en domstol.

Apple uppges ha köpt upp det tyska företaget Metaio som sysslar med förstärkt verklighet. Deras teknik har använts av bland annat Ikea.

Google uppdaterar flera av sina tjänster för att förbruka mindre data och fungera bättre på platser där det saknas pålitlig uppkoppling.

Google ger Android en energiboost med nya versionen Android M, som ger bland annat bättre behörighetskontroller för appar, längre standbytid och stöd för snabba USB type-C.

De nya Macbook Pro med 15-tum är de första av Apples bärbara som officiellt stöder skärmar med 4K- och 5K-upplösning.

Nu när IBM samarbetar med Apple kring företagsappar och Ipad får företagets anställda för första gången välja Mac.

Genom att skicka ett särskilt meddelande till Iphone-användare orsakar en bugg att enheten startar om. I ett supportdokument bjuder Apple på temporära lösningar i väntan på en mjukvaruuppdatering.

Google lanserar Google Foto, en molntjänst där användare kan lagra obegränsat med bilder och videoklipp.

Tack till keptang för detta #nyhetstips!