Samsung laddar för Galaxy S8 senare idag

Idag håller Samsung ett Unpacked-event, där det nya flaggskeppet Galaxy S8 kommer att visas upp. Klockan 17 idag börjar Samsungs presentation.

Samsungs nya telefon Galaxy S8 kommer knappast som en överraskning när den lanseras senare idag. Bilder, videor och specifikationer på telefonen har flera gånger läckt ut på internet och frågan är om det finns kvar något med telefonen som inte redan är känt.

Oavsett så är intresset för den koreanska mobiljättens nya flaggskepp stort, och av allt att döma blir det en kompetent mobiltelefon som kan ge både Apples Iphone 7 och Googles Pixel en match. Samtidigt är det något av en ödesprodukt för #Samsung, vars problem förra året med #Galaxy Note 7 fortfarande är färskt i minnet. Galaxy S8 måste helt enkelt lyckas både kommersiellt och vad gäller säkerhet.

Tekniskt sett väntas #Galaxy S8 dock vara ordentligt kompetent. Från läckta uppgifter verkar Samsung vara först ut med en design där framsidan består av en bildskärm och inte mycket mer. Redan Galaxy S7 och S7 Edge har hyllats för just sina skärmar, och här kan vi vänta oss att S8 och S8 Plus håller stilen. Vad gäller prestanda kommer S8 också att leverera tack vare den nya processorn Snapdragon 835 från Qualcomm, och Samsungs egna Exynos 9.

Kommer Galaxy S8 visas idag? Det verkar så!

Allt pekar alltså mot en uppsättning imponerande mobiltelefoner när Samsung lanserar Galaxy S8 och Galaxy S8 Plus senare idag. Samsung sänder eventet live över nätet, och 99mac kommer givetvis att bevaka samt rapportera om vad som visas. Klockan 17.00 svensk tid kör det igång.

Vad tror du om nya Galaxy S8? Kommer Samsung lyckas med produkten, och kan de leverera en mobil som är hetare än Iphone 7, men inte lika het som Galaxy Note 7?

Kommentarer
3 svar

Den här veckan hos 99mac: Samsung Galaxy S8, Spotifys nya hårdvara och Office-assistenten.

1984 var det inte alla som var med på tekniktåget, till exempel inte programledaren för TV-programmet Dokument Utifrån.

Ett tidigare avsomnat Apple-projekt om Swish-liknande överföringar från konsument till konsument kan ha väckts till liv igen.

Under ett event i New York har Acer presenterat nya bärbara datorer och en hälsofokuserad smart klocka.

Det råder sannerligen ingen brist på läckra koncept för hur Apples produkter skulle kunna se ut, och det senaste konceptet gäller Macbook Pro.

Prestandasiffror från vad som påstås vara resultat för Apples kommande systemkrets A11 krossar allt motstånd i mätverktyget Geekbench.