Specifikationerna för Galaxy S8 Plus läcker

Samsungs nya mobiltelefon Galaxy S8 Plus får stöd för trådlös laddning, innehåller bland annat ögonskanner och blir damm- och vattentålig enligt läckta specifikationer.

Under nästa veckas #Mobile World Congress kommer #Samsung förhoppningsvis att ge lite mer detaljer om de kommande mobila flaggskeppen #Galaxy S8 och S8 Plus. Men de tekniska specifiktionerna för den sistnämnda modellen har redan läckt ut på internet, via den välkände Twitter-informatören Evan Blass.

Förutsatt att de är äkta stämmer specifikationerna väl överens med tidigare uppgifter och förväntningar på Samsungs nya flaggskepp. Bildskärmen är en Super AMOLED-skärm på 6.2 tum och huvudkameran har 12 megapixel att leka med. Den främre kameran är på 8 megapixel, och hela telefonen blir damm- och vattentålig enligt standarden IP68. Lagringsminnet är 64 gigabyte och primärminnet 4 gigabyte.

Vidare får Galaxy S8 Plus stöd för betalsystemet Samsung Pay, samt säkerhetssystemet Samsung Knox och en ögonskanner. Stöd finns också för trådlös laddning, men en laddningsstation för detta medföljer inte. De medföljande hörlurarna har justerats av tillverkaren AKG.

Appen Workflow är ett bra verktyg för att göra din Iphone mer kraftfull, och här är sju tips på praktiska arbetsflöden.

Samsung Galaxy S8 har imponerat på många sätt, men varken ansiktsavläsaren eller irisavläsaren skyddar mobilens innehåll på ett säkert sätt.

Apple och Nokia går från att strida om patent till ett affärssamarbete som ska gynna båda parterna.

Apples HR-chef Denise Young Smith har en ny roll, nämligen som ansvarig för inkludering och mångfald på företaget.

Utvecklingen på dator- och konsolplattformarna historiskt och i nutid granskas i en djupgående rapport.

Apple har sjösatt en webbsida som går igenom fördelarna med Iphone, i syfte att få Android-användare att byta plattform.