Specifikationerna för Galaxy S8 Plus läcker

Samsungs nya mobiltelefon Galaxy S8 Plus får stöd för trådlös laddning, innehåller bland annat ögonskanner och blir damm- och vattentålig enligt läckta specifikationer.

Under nästa veckas #Mobile World Congress kommer #Samsung förhoppningsvis att ge lite mer detaljer om de kommande mobila flaggskeppen #Galaxy S8 och S8 Plus. Men de tekniska specifiktionerna för den sistnämnda modellen har redan läckt ut på internet, via den välkände Twitter-informatören Evan Blass.

Förutsatt att de är äkta stämmer specifikationerna väl överens med tidigare uppgifter och förväntningar på Samsungs nya flaggskepp. Bildskärmen är en Super AMOLED-skärm på 6.2 tum och huvudkameran har 12 megapixel att leka med. Den främre kameran är på 8 megapixel, och hela telefonen blir damm- och vattentålig enligt standarden IP68. Lagringsminnet är 64 gigabyte och primärminnet 4 gigabyte.

Vidare får Galaxy S8 Plus stöd för betalsystemet Samsung Pay, samt säkerhetssystemet Samsung Knox och en ögonskanner. Stöd finns också för trådlös laddning, men en laddningsstation för detta medföljer inte. De medföljande hörlurarna har justerats av tillverkaren AKG.

Enligt källor bland telefonoperatörerna kan Apple presentera sina nästa Iphone-modeller vid ett event den 12 september.

Under ett live-event i New York presenterar nu Samsung den nya flaggskeppstelefonen Galaxy Note 8.

Samsungs smarta röstassistent Bixby har tidigare endast funnits i USA och Sydkorea, men nu rullas den ut till 200 länder inklusive Sverige.

Säkerhetskopieringstjänsten Crashplan för hemanvändare tas bort. Code42 lämnar konsumentmarknaden och satsar istället på företagsanvändare.

Under kvällens Samsung Unpacked-event är det mer eller mindre givet att Galaxy Note 8 kommer presenteras.

Nu är Adobes fototävlingen som löpt under sommaren avgjord och de bästa bidragen kan ses med hjälp av förstärkt verklighet i Kungsträdgården i Stockholm.