Specifikationerna för Galaxy S8 Plus läcker

Samsungs nya mobiltelefon Galaxy S8 Plus får stöd för trådlös laddning, innehåller bland annat ögonskanner och blir damm- och vattentålig enligt läckta specifikationer.

Under nästa veckas #Mobile World Congress kommer #Samsung förhoppningsvis att ge lite mer detaljer om de kommande mobila flaggskeppen #Galaxy S8 och S8 Plus. Men de tekniska specifiktionerna för den sistnämnda modellen har redan läckt ut på internet, via den välkände Twitter-informatören Evan Blass.

Förutsatt att de är äkta stämmer specifikationerna väl överens med tidigare uppgifter och förväntningar på Samsungs nya flaggskepp. Bildskärmen är en Super AMOLED-skärm på 6.2 tum och huvudkameran har 12 megapixel att leka med. Den främre kameran är på 8 megapixel, och hela telefonen blir damm- och vattentålig enligt standarden IP68. Lagringsminnet är 64 gigabyte och primärminnet 4 gigabyte.

Vidare får Galaxy S8 Plus stöd för betalsystemet Samsung Pay, samt säkerhetssystemet Samsung Knox och en ögonskanner. Stöd finns också för trådlös laddning, men en laddningsstation för detta medföljer inte. De medföljande hörlurarna har justerats av tillverkaren AKG.

Gör telefonen till en livräddare

Skaffa dig ett medicinskt ID

IOS innehåller en enkel funktion som kan rädda ditt liv. Har du inte redan aktiverat och fyllt i ditt medicinska ID berättar vi hur du gör här.

Är du nyfiken på skärmen på nya Ipad Pro? Läs då vidare för nu har vår expert Thomas Ytterberg undersökt den noga. Ida har dessutom testat batteriet.

Google kommer inte längre att söka igenom inboxen i Gmail för att bättre kunna rikta annonser.

Apples kommande superdator Imac Pro kan få både Intels serverklassade Purley-processorer innanför skalet, och stöd för Touch ID.

För 20 år sedan släpptes den första boken om Harry Potter, Facebook firar detta genom att föra in lite magi i appen.

Amanda, Andreas och Ida pratar om ljudbokstjänster, Ipad Pro och One Plus 5, en mobil som lånar friskt från Apple.