Specifikationerna för Galaxy S8 Plus läcker

Samsungs nya mobiltelefon Galaxy S8 Plus får stöd för trådlös laddning, innehåller bland annat ögonskanner och blir damm- och vattentålig enligt läckta specifikationer.

Under nästa veckas #Mobile World Congress kommer #Samsung förhoppningsvis att ge lite mer detaljer om de kommande mobila flaggskeppen #Galaxy S8 och S8 Plus. Men de tekniska specifiktionerna för den sistnämnda modellen har redan läckt ut på internet, via den välkände Twitter-informatören Evan Blass.

Förutsatt att de är äkta stämmer specifikationerna väl överens med tidigare uppgifter och förväntningar på Samsungs nya flaggskepp. Bildskärmen är en Super AMOLED-skärm på 6.2 tum och huvudkameran har 12 megapixel att leka med. Den främre kameran är på 8 megapixel, och hela telefonen blir damm- och vattentålig enligt standarden IP68. Lagringsminnet är 64 gigabyte och primärminnet 4 gigabyte.

Vidare får Galaxy S8 Plus stöd för betalsystemet Samsung Pay, samt säkerhetssystemet Samsung Knox och en ögonskanner. Stöd finns också för trådlös laddning, men en laddningsstation för detta medföljer inte. De medföljande hörlurarna har justerats av tillverkaren AKG.

Hidden Folks är ett ganska simpelt sakletarspel, som dock charmar tack vare sinnrikt illustrerade bilder, lustiga ljudeffekter och en nästan total gullighet.

Apple uppdaterar musikrigg-programmet Mainstage till version 3.3, med en lång lista av nya funktioner och åtgärder.

Apparna Pages, Numbers och Keynote får en uppdatering av Apple både på Mac, Iphone och Ipad.

Även Apple TV får en ny version av operativsystemet, och TV OS 2 erbjuder bland annat snabbare skrollning och smidigare hyrfilmsupplevelse.

Apple har uppdaterat mjukvaran i Apple Watch till version 3.2, med bland annat den nya funktionen bioläge.

Apple har uppdaterat operativsystemet Mac OS Sierra till version 10.12.4, med bland annat den nya funktionen Night Shift.

Tack till mattiL för detta #nyhetstips!