Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Michael

Michael

Medlem
  • Registrerad 2001-05-16
  • Senast aktiv 2011-11-07
  • Antal inlägg 11

Foruminlägg

De senaste inläggen Michael har skrivit i forumet.

1
Ursprungligen av zinned:

Är linjerna väldigt kraftiga så vet jag inte riktigt men jag skulle annars säga att det är vanligt analogt signalbrus.

Jag såg att det här redan nämnts tidigare i tråden. S.k. tearing (länk till wikipedia).

Däremot vet jag inte om det går att göra något åt det?

Ursprungligen av the_karate_kid:

Exakt vad är det som inte fungerar? Ingen bild? Overscan? Dålig bild? Judder?

Jag har en Sony Bravia D3000 som har upplösningen 1366*768 men klarar att ta emot en 1080p24 signal. Kopplar min mac mini till tvn med miniDVI -> DVI -> HDMI och väljer 1080p i bildskärmsinställningarna och sedan refresh rate beroende på source framerate (24, 50, 60) utan att blanda in något 3e parts program. Min tv kan dock inte pixelmappa 1080p men jag använder bara mac minin för film tittande och kan därmed kompensera Overscan i Plex

Jag har en nyinköpt Mac Mini och en 3-4 år gammal Sony KLV S32A10 LCD. Där får jag precis det problem du beskriver. TVn kan inte pixelmappa signalen som kommer in via DVI -> HDMI och visserligen kan Plex kompensera, men jag vill kunna använda fler program än just Plex.

Testade istället att köra via VGA. Det fungerar rent upplösningsmässigt men jag får stora problem med "horisontella störningslinjer" och småryck när jag spelar video (via frontrow, dvd player m.m.).

Någon som vet vad VGA-problematiken beror på?

Ursprungligen av flabb:

Mac Plus och många skojiga Dark Castle timmar

Ja, min Mac SE fick gnugga Dark Castle och inte minst Beyond Dark Castle tills stenarna nästan hade sönder skärmen.

Och sedan dessa har jag väl kört varje MacOS version som kommit på en rad olika datormodeller. Men SE:n finns fortfarande kvar, fungerande. Har för mig att den har 6.0.7 nu.

Ursprungligen av Macus:

Det fungerar med min trådlösa Netgear-router. Man måste ställa in Express:en så att den utökar det befintliga trådlösa nätverket.

Och det fungerade även med D-Link 624+. Som jag skrev i en annan tråd här på samma ämne (http://www.99.se/naetverk-saekerhet/100946-airtunes-fran-g5-via-ethernet-till-airport-extreme-vidare-till-airport-express.html) så underlättar det att göra själva inställningarna från en dator med trådlöst kort. Därefter går det bra att nå AirPort Express även från datorer som är kopplade till nätverket med sladdar.

Ursprungligen av Macus:

Jag har ungefär samma uppställning, men med en Netgear router istället för en AirPort Extreme basstation. Och det fungerar utmärkt att strömma AirTunes från den stationära Macen som är kopplad med tråd till Netgear-routern och vidare trådlöst till AirPort Express.

Tack för svaret. Det funkar bra för mig också. Men det underlättade mycket att ha en trådlös dator att göra inställningarna från. Annars vet jag inte hur jag skulle ställt in AirPort Express på koppla upp sig mot det redan existerande trådlösa nätet (D-Link).

Ursprungligen av JR:

Någon som vet? Kan en dator ansluten via ethernet till en trådlös basstation streama musik med AirTunes?

Fick du någonsin svar och en lösning på den här frågan?

Ursprungligen av Herman Söderström:

Men om du har en d-link router så borde du kunna lägga till expressen som en förlängning på ditt existerande nätverk. Gå in i airport administratörsinställningar.

Ja, jag tänkte försöka med det. Men vet inte om min D-Link 624+ stödjer denna typ av förlägning. Får testa.

Dessutom undrar jag om det går att köra AirTunes från en dator med fast nätverkskoppling till min D-Link och vidare trådlöst till Expressen? Men det kanske är att begära lite för mycket?

Jag har också precis införskaffat en AirPort Express och har en D-Link wireless router som står för kopplingen till ADSL-modemet och DHCP i interna nätverket.

Det enda jag vill använda Expressen till är AirTunes. Och det bl.a. från datorer som är kopplade med kabel till min D-Link. Har inte klurat ut hur det ska gå till än. Löste du ditt problem?

Ursprungligen av Adrian B:

Förutom funktionalitet så var det ett stort prestandahopp mellan 10.1 och 10.2 vill jag minnas (det var nog ännu större mellan 10.0 och 10.1, men ändå). Jag använde en iBook G3 på den tiden och var rätt mån om prestandan i OS:et. OS 9 var ju väldigt "snappigt".

Visst var det så. Och det är ganska fascinerande (men inte så konstigt) att os x faktiskt blivit snabbare och snabbare med åren. Nu är dock frågan om den gamla PBG4:an på 400MHz kommer orka med 10.5?

En annan sak var väl att Safari krävde 10.2 när den kom. Jag körde på med många Camino 0.x versioner innan uppgraderingen av OS X och därmed bytte jag till Safari.

Ursprungligen av Adrian B:

I mina ögon var 10.2 den första riktigt användbara versionen. Det var först då jag kände att en switch från OS 9 med gott mod kunde genomföras.

Jag tycker 10.1 var tillräckligt bra för en switch. Det var till och med så att jag på den PBG4 jag då använde hoppade över 10.2 och gick från 10.1 till 10.3 när den kom. Mycket pikar blev det innan 10.3 kom, men jag kände aldrig att jag behövde 10.2:an. Samma PBG4 (dock inte huvuddator längre) kommer i höst göra hoppet från 10.3 till 10.5 - udda nummer är grymma!

Däremot kommer jag ihåg hur lurad jag kände mig när DVD-player i 10.0 inte kunde spela upp filmer på en extern skärm eller TV. Och där satt man med en sprillans PBG4 som även var tänkt att funka som DVD-spelare hemma...

Ursprungligen av lilledanne:

Det man undrar är....går det spela upp nåt annat än H.264:a........

Ja, det känns som den stora frågan. Hur låst är den till saker man laddar ner från iTunes och ska man behöva ödsla tid på att konvertera annat videomaterial? På Apples hemsida går det att läsa följande:

Video formats supported: H.264 and protected H.264 (from iTunes Store): 640 by 480, 30 fps, LC version of Baseline Profile; 320 by 240, 30 fps, Baseline profile up to Level 1.3; 1280 by 720, 24 fps, Progressive Main Profile. MPEG-4: 640 by 480, 30 fps, Simple Profile

Och det låter ju lite snålt...

1