Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
chevychase

chevychase

Medlem
  • Registrerad 2004-06-23
  • Senast aktiv 2010-05-19
  • Antal inlägg 23

Foruminlägg

De senaste inläggen chevychase har skrivit i forumet.

Hej! Har ett antal textdokument (pdf:er) med "embedded fonts", finns det något sätt att göra om texten till banor i Acrobat, så att det inte följer med några typsnitt. Anledningen är att vi använder ett typsnitt i våra pdf:er som en extern formgivare har gjort och han säger att lömska personer kan "extracta" typsnittet om de är lite kluriga och det vill han inte...

Alternativet är ju att outlina all text i indesign och skapa nya pdf:er men eftersom att det är ca 200 st så är jag inte så sugen på det...

Ursäkta svengelskan!

/Chevy

Jag har också suttit med detta och mycket riktigt funkat det med att exportera till mov, problemet är att om man som jag har en animation som består av en massa movieclips som ansropas och har en "grund-scene" som bara är en fram lång så blir också mov-filen 1 frame lång...Har testat snapz pro, men får den inte att registrera något av flashfilmen, den spelar bara in m ina musrörelser. Fler idéer?

mvh Chevy

Hej!

Har fått mycket hjälp här på forumet, så jag hoppas på mer av samma vara!

Detta har hänt:

Jag har en svart-vit tiff sekvens (bildeerna är i rgb pressade till bara vita eller svarta pixlar) på ca: 200 bilder (en gående människa). Jag gör en action i Photoshop som skapar en alphakanal som sedan konventeras till ett path och så långt allting bra, jag har en vektoriserad bana av kroppskonturen i animation. Problemet är när jag lägger in export/paths to illustrator i min action och sedan batchar spottar photoshop ändå bara ut tiffar. Jag har ändå overridat save as i min batch, så photoshop borde exporta filerna. Jag har i och för sig kommit en bit på väg, jag kan ju öppna filerna manuellt och exportera "paths till illustrator" vilket jag testat och det funkar bra, men det borde ju finnas en lite smidigare lösning. Kanse att man kan lösa detta med automator, kan dock inte någon apple script... lösning någon?

mvh Chevy

Hej!

Tack för snabba svar! Märkte att problemet bara uppstår när ett objekt är markerat och jag står i zoomläge och vill byta till "handen". Dock löste alt+mellanslah detta perfekt!

Tack igen!

/Chevy

...eller är det en bugg/feature i mitt huvud?

Problemet: När jag är i zoomläge (förstoringsglas) i indesign och trycker ned mellanslag så kommer handen upp så att man skall hamna i "drag-läge", dock så aktiveras zoom ändå när jag försöker dra. När jag gör motsvarande sak i illustrator så funkar det bra. Kan man hålla ner någon annan knapp samtidigt som mellanslag i indesign för att motverka att man fortsätter vara kvar i zoomläge? Glasklart eller?

/Chevy

Hej, har precis fått min nya k750i...funkar bra. Har fått ett java spel som en kompis utvecklat, det funkar på k700, då borde det funka på k750? Hur lägger jag då in det rackarns spelet, bluetooth eller usb, och i vilken mapp?

Hej!

Jag sitter med jaguar 10.3.8 och har problem med typsnitten i framförallt mail, safari och hjälpvisning. Texten renderas som "bråktecken". Har försökt att byta till något annat typsnitt, men hittar inte var man göra det? Undrar också vilket typsnitt som är default i dessa program, det kanske är det som det är fel på?Någon som har någon intelligent förklaring på vad som hänt och vad jag kan göra? Tidigare i os x har jag får mig att man kunde göra det i någon av finders menyer

mvh

Chevy

Hej!

Jag har använt programmet Freehand i över tio år, men tröttnade till slut eftersom macromedia vägrar lägga nåt krut på det, de senaste versionerna har varit buggiga som attan och eftersom den nya byrån jag sitter på inte ens hade programmet, tänkte jag att jag lika gärna kunde gå över till Illustrator CS, eftersom jag använder Indesign (bytte från quark för två år sedan, saknar quark typ ingenting...). Jag gillar illustrator i stort, men har en del småsaker jag irriterar mig på (jag har lusläst manualen, men om det är något jag missuppfattat så får ni gärna räta ut frågetecknen.

Plus/minus-listan:

+ Snabbt, renderar snyggare än freehand
+ Effekterna är riktigt bra, rätt använda, gillar appearencepaletten.
+ Bra textfunktion, men varför inte indesigns palett rakt av, så att man kan göra ensidiga dokument direkt i illustrator.
+ copy/paste direkt till indesign
+ Align to artboard, finns inte i indesign (kontigt?)

- Alignfunktionen borde vara samma som i indesign. Exempel: När jag vill cetrera ett objekt inuti ett annat objekt i illustrator flyttas båda objekten kring någon typ av "gemensam" mittpunkt. I indesign flyttas bara det inre objektet.

- I freehand kan man aligna enskilda punkter efter varandra, supersmidigt, man kan även "distributa" enskilda ankarpunkter. (Detta var största enskilda anledningen till att jag inte ville byta) Finns det något sätt att komma runt detta? Vet att vissa använder sig av "smart guides", men jag tycker att det är lite osmidigt...

- Detta har jag säker fått om bakfoten så hjälp mig. Varför skall det vara så svårt att markera en ankarpunkt? Om jag använder direktmarkeringsverktyget (vita pilen) så måste jag klicka på banan för att se var punkterna finns och sedan klicka på punkten jag vill ändra. Har jag objektet markerat med markeringsverktyget (svarta pilen) måste jag förta avmarkera, klicka på banan för att se var punkterna finns och sedan klicka på punkten, tre steg alltså...Extra svårt blir det om man har en helt vit bana på vit bakgrund (som till exempel maskar ur ett annat objekt...

-Rundade hörn - var kan jag ändra rundningen på ett befintligt objekt. Vet att man kan alt-klicka när man skapar det, men hur får man upp sttingen för "corner radius igen?

- Möjligheten att se ett "offset path" och andra effekter i "outlineläget" (apple + y). Vet att man kan se det efter man tryckt "expand appearences, men då är det ofta för sent...

Som ni märker så har jag snöat in på "alignfuntionen", men det är nog den som jag använder allra mest i mitt arbete...

Annars som sagt, Illustrator slår Freehand på fingrarna, men det finns lite att jobba på.

Tar även gärna emot små tips och tricks ni har i Illustrator för att snabba upp arbetsgången..

mvh

/Chevy

Ursprungligen av Fredric:

Håller med Daniel,, det kryllar av grymma fotografer i detta Land,, så varför leta skåpmat.

Jo, naturligtvis brukar jag anlita fotograf. Men när man skall ha 4 starka barnbilder (ålder 1 år, 2år, 3 år och 4-6 år) och som alla som plåtat barn vet att de är ganska oberäkneliga. När jag plåtat förpackningsfoto av barn har det ofta landat på 1,5 heldagar för EN bra bild.

Räknar med ca: 120 000 (exkl. resa t ex kanarieöarna eller Marocko) för plåtning av fyra barn i utomhusmiljö - bara för att KANSKE få en bra bild av varje. Jag vågar ta den den här chansen när man skall plåta vuxna, men med barn blir det så mycket svårare. Tack för alla tips, jag har hittat två bilder av fyra!

/Chevy

Jag är evigt tacksam! Suveräna länkar!

/Chevy

Hej!

Behöver hjälp i det eviga bildletandet. Har tröttnat på Gettyimages (där imagebank, photodisc etc. finns samlade...). Vill ha bilder som inte är så amerikanska, arrangerade och politiskt korrekta. Sökandet blir extra svårt när det är barnbilder jag letar efter. Det jag letar efter är bilder med värme och spntanitet. Det måste ju finnas mängder av "alternativa bildbanker". Någon som har ett tips?

/Chevy

Jag får detta svar när jag gör nslookup för hotmail:

Note: nslookup is deprecated and may be removed from future releases.
Consider using the `dig' or `host' programs instead. Run nslookup with
the `-sil[ent]' option to prevent this message from appearing.
Server: 195.58.103.124
Address: 195.58.103.124#53

Non-authoritative answer:
www.hotmail.com canonical name = www.hotmail.com.nsatc.net.
Name: www.hotmail.com.nsatc.net
Address: 207.68.173.245
Name: www.hotmail.com.nsatc.net
Address: 207.68.171.233
Name: www.hotmail.com.nsatc.net
Address: 207.68.172.239

Kan inte tillräckligt för att veta om det var bra eller dåligt...Jag kanske var lite otydlig förut, jag kommer alltså in på hotmail.siten, det är när jag har jag har fyllt i användaruppgifter som jag inte kommer till nästa sida. Samma sak funkar utmärkt på jobbet.

Tack för svaren!

/chevy

Hej!

Tack för svar...jag får dns genom dhcp...skriver inte in något själv...

/Chevy

Sorry jag skrev fel, det är inte en extern hårdisk, det är en extern cd-rom...

/Chevy

Hej!

Skall installera jaguar på min Pismo, dock är Cd-romen (dvd-romen alltså) trasig. Os 9 ligger på datorn nu(har haft panter innan så osx vet jag funkar...) Hur gör jag för att starta installationen från en extern cd rom som jag anslutit via firewire?

mvh Chevy

editerad pga hjärnsläpp