Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
chevychase

chevychase

Medlem
  • Registrerad 2004-06-23
  • Senast aktiv 2010-05-19
  • Antal inlägg 23

Foruminlägg

De senaste inläggen chevychase har skrivit i forumet.

Hej!

Har ett lite konstigt problem. Sitter på en 1 ghz powerbook m jaguar. På jobbet där vi har en 1mbit uppkoppling hos telia är det inga problem, däremot hemma på min 8mbit Tiscali/spray-uppkoppling har jag ofta problem, även fast jag använder samma dator, med samma settings, dhcp etc. Alltså inga hastighetsproblem, jag har kört testprogram och kommer upp i 6-7 mbit, det är bara det att det är omöjligt att komma in på vissa siter, framförallt hotmail och hemnet. Har testat i explorer, netscape, safari, firefox, men med samma resultat. Antar att det är någon global setting som jag inte fattar var den är.

Varför känner jag mig så dum?

mvh Chevy

Tack Torkel!

Hur kommer jag år den där rackarns servern med Rendez vous?

/Chevy

Ok så här blev det till slut::

Vi hade en gammal Pismo stående som fick bli Mp3-server. Efter att ha satt i en 60 gb hd
installerade jag programmet WebRemote, faktiskt rikigt smidigt. Den funkar egentligen som en jukeboj. Alla playlists kommer upp i en webläsare. Man kan inte klicka på låten man vill lyssna, utan att snarare "önska den", då läggs den till spellistan. Pe detta sätt kan flera användare önska låtar. Alla användare har också tillgång till volymkontroll, stop, nästa- och föregående låt. Idén med det hela var ju att alla skulle kunna sänka volymen när det ringde. Begränsningen i programmet är väl dock det att man inte kan välja låtar direkt...

Viktigt att tänka på. Du kommer åt servern via ip så om du kör dhcp så är det ju käckt att inte starta om datorn så ofta för att slippa att alla skriker:" Vad är det för IP som gäller nu! !

Tackar!

/Chevy

Tack boys...nu börjar det likna nåt!

/Chevy

Hej!

Forsöker att losa ett litet problem har på jobbet. Alltsa vi ar fem användare som skall kunna styra samma itunes. Dvs användare ett skall kunna kilcka pa en låt, anvandare 2 skall kunna lägga till nästa eller byta låt osv. Alla skall kunna höja och sänka volymen, t ex nar det ringer. Vi har forsökt mängder av varianter. T ex med en separat mp3daator som fjärrstyrs via timuktu eller liknande, men det tillåter bara en användare åt gången. Vi har även en airtunes, men samma sak där, bara en användare åt gången. Man tänker att det måste finnas nåt snille som har löst detta. Någon som har ett förslag på hur man kan gå tillväga?

/Chevy

Tack nu fattar jag, dock lite ytterligare frågor:

1. I drop down menyn på t ex. typsittet "adobe Caslon pro" (open type typsnitt) står det "Small caps from capitals". Är det äkta Kapitäler då, eller genereras de bara?

2. Det finns ju knappar för small caps, all caps, superscript etc. Ponera att jag vill välja t ex. displaytypsnittet som inte har någon knapp, hur gör jag då?

mvh

Chevy

Jag sitter med Indesign CS på Os X 10.3.4, nu till problemet. Tidigare när jag använt mig av specialtecken, kapitäler, displayfonter osv, har det ju funnits en egen specialfont för det. Så långt allt klart. Men nu har jag ett opentypetypsnitt och där ligger ju alla alterniven i "glyphs". Hur gör jag för att byta ett helt textstycke till t ex kapitäler? Nu kan jag bara klistra in boktav för bokstav och det borde ju gå att fixa smidigare. Ja, jag har kollat manualen, men är nog blind, för jag hittar inte lösningen!

kan nån detta?

mvh

Chevy