Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
McDarwin

McDarwin

Medlem
  • Namn Charles McDarwin
  • Registrerad 2014-12-14
  • Senast aktiv 2015-03-29
  • Antal inlägg 77

Foruminlägg

De senaste inläggen McDarwin har skrivit i forumet.

När man bygger nätverk på större arbetsplatser räknar man normalt som mest med tre kanaler för att hålla dem helt separerade; 1, 6 och 11. Detta blir ett extra stort problem när du har ett stort nätverk med många stationer, men du får samma sak även när det är många olika nätverk.

Om din utrustning även kan köra på 5 GHz så kan du prova det. Dels har du ofta färre som använder det men du har även betydligt fler kanaler att dela på.

Om man har bra väggar så kan det ibland hjälpa även om man har många nätverk omkring sig.

Det finns olika program för att hitta vad som tar upp mycket plats. Jag brukar använda OmniDiskSweeper. Väldigt snabbt och enkelt att använda.

Jag har rätt goda erfarenheter av xz. Det brukar generellt ge bättre komprimering och är snabbare att packa upp jämfört med bzip2.

Jag kanske är konstig.

Jag använder flera av Apples produkter. Jag gillar att använda dem, lära mig mer om den, dela med mig av kunskap. Det är därför som jag är här. Men jag håller inte av företaget. Om de gör något som jag jag tycker är dåligt eller påverkar mig negativt så vänder jag mig till någon annan.

I en tidigare diskussion kritiserade jag som hastigast Apple i samband med att jag svarade på en annan sak. Det skulle jag inte ha gjort. Inom bara ett par minuter kom det flera svar som direkt hakade på min lilla antydning om att jag inte alltid tycker att Apple är det bästa som har hänt mänskligheten sedan skivat bröd. Minsta lilla negativa åsikt om Apple och genast kom det stora artilleriet fram.

Vad är det som har gjort Apple till ett så känsligt ämne?

Ursprungligen av Megolon:

Så varför poängtera det som något negativt.

Jag poängterar inget alls som negativt. Vad jag har skrivit är att jag tycker att den kinesiska VDn har gjort en kass jämförelse och att det säkert finns bättre saker att jämföra med om han ville att hans poäng skulle gå fram. Nu framstår han istället bara som oseriös.

Ursprungligen av Megolon:

Nej snälla gör inte det för jag är så innerligt trött på tjatet om inlåsning och annat skitsnack om Apple.
För det slutar bara med dumförklarandet av dom som väljer Apples produkter.

Ingen kan på fullt allvar mena att Apple är något annat än det mest inlåsta alternativet som finns.

Men det är inget fel med det. Ingen ska bli dumförklarad bara för att man väljer Apple, särskilt på ett Mac-forum. Det är trots allt inget viktigt, bara hemelektronik.

Apple är väl så långt från frihet för användarna som man kan komma, men vill man jämföra med diktatorer och totalitära regimer så finns det säkert bättre alternativ att jämföra med.

Windows 8.1. Eller Windows 10 när den kommer ut.

Citat:

Very disappointed in SJ:Man in the Machine. An inaccurate and mean-spirited view of my friend. It's not a reflection of the Steve I knew.

Ingen av oss kände Jobs. Vem han var som privatperson var med stor sannolikhet någon helt annat än den kallsinniga affärsman han visade upp publikt. Så att han framställs på det sättet är helt rimligt, det var den bilden vi fick av honom.

Det som Apple menar är att att om du använder NAT, vilket du inte nödvändigtvis gör, så använder du en intern IP-serie lokalt medan AirPorten delar er publika IP-adress utåt. Inifrån nätverket kan ni ansluta utåt men utifrån ser man bara AirPorten och kan inte ansluta direkt till datorer som finns innanför den. I så fall spelar det inte så stor roll om du har tjänster igång lokalt, ingen kan ansluta till din dator utifrån nätverket och försöka ta sig in för de kommer inte förbi AirPorten.

Om du inte har några tjänster igång (afp, nfs, ssh o.s.v.) så spelar det ingen större roll om du har OS Xs brandvägg igång eller inte. Om du ändå inte har något som lyssnar efter nätverkstrafik så är det ändå ingen som kan ta sig in den vägen.

Apple hade en gång i tiden ett eget museum, med minst ett exemplar av allt de någonsin producerat. Såvitt jag vet var en av de första sakerna Steve Jobs gjorde när han kom tillbaka att skicka alltihop på återvinning, eller något sånt.

Edit: Tydligen gav han det till Stanford University.

Citat:

Steve: There’s a lot of things that happened that I’m sure I could have done better when I was at a Apple the first time and a lot of things that happened after I left that I thought were wrong turns, but it doesn’t matter. It really doesn’t matter and you kind of got to let go of that stuff and we are where we are. So we tend to look forward.

And, you know, one of the things I did when I got back to Apple 10 years ago was I gave the museum to Stanford and all the papers and all the old machines and kind of cleared out the cobwebs and said, let’s stop looking backwards here. It’s all about what happens tomorrow. Because you can’t look back and say, well, gosh, you know, I wish I hadn’t have gotten fired, I wish I was there, I wish this, I wish that. It doesn’t matter. And so let’s go invent tomorrow rather than worrying about what happened yesterday.

Senast redigerat 2015-03-14 13:18
Ursprungligen av TheBug:

Behöver man vara registrerad utvecklare hos Apple?

Nej, verkligen inte. Det är fruktansvärt att det gått så långt att frågan måste ställas.

Man behöver inte registrera sig hos Apple annat än om man vill ha förhandsversioner av vissa utvecklingsverktyg, eller har för avsikt att använda Mac App Store.

Jag skulle börja med att läsa den officiella dokumentationen för att komma igång. Jag har sett att det är ett par böcker ute redan, men har än så länge inte varit alltför imponerad. Det är så pass tidigt att det inte finns ordentliga best practices än, så det som skrivs tenderar att istället bara försöka vara först även om det går ut över kvaliteten.

Det är dessvärre så det är numera. Som Apple-användare får man vänja sig vid att man inte är den som håller i spakarna längre. Man får vara glad över att det åtminstone gick att installera Mavericks i alla fall, men de sitter nog på Apple i detta nu och smider planer på att ta bort även den möjligheten. Då får man köra Debian istället om man vill ha lite mer kontroll.

Ett stort problem är att det inte finns något bra sätt att kopiera program från Mac App Store. Jag vet inte hur väl det fungerar med Apples DRM. Jag har varit med om att Mac App Store uppdaterat även program som finns på externa hårddiskar, så man kanske rentav får stoppa dem i en skivavbild för att bevara dem. Särskilt enkelt och intuitivt är det dock inte.

Ursprungligen av keptang:

Den informationen kom från Apple redan förra veckan så det är väl ingen överraskning, http://appleinsider.com/articles/15/02/25/rum... .

Tack, det hade jag missat.

Lär ju inte hända nu när Visa gått till pressen före Apple och sagt att det kommer.