Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
ghaster

ghaster

Medlem
  • Plats Gävle
  • Registrerad 2008-06-11
  • Senast aktiv 2015-09-11
  • Antal inlägg 29

Foruminlägg

De senaste inläggen ghaster har skrivit i forumet.

Ursprungligen av cuben@mac99:

Jag hade samma problem efter uppgraderingen till Mavericks. Gick in i konton från anteckningar och då visade det sig att anteckningar inte var iprickat för det konto jag använder. Efter klick i rutan kom synken igång och alla anteckningar syns igen.

Var nog något liknande problem jag hade, fastän anteckningar var iprickat så måste det ha blivit förbisett på något vis. Funkade efter att hade gått in på konton några gånger och kontrollerat.

Ursprungligen av pmarriott:

Säkerhetskopierar du mot iTunes? För om du har ett Apple-ID som inte är ett iCloud så kan jag garantera att du inte får någon iCloud-backup.

Fast det är jag ju rätt säker på att jag får, om inte iCloud-backup är någon ny funktion som jag missat.

Min iPhone 4S gör ju iCloud-säkerhetskopior regelbundet, jag testade t.om att göra en manuellt nu och den genomfördes utan problem.

Ursprungligen av pmarriott:

En förutsättning för att dina enheter ska synka anteckningar är ju att du har synk av anteckningar aktiverat på det aktuella kontot.
Du kan använda iCloud, men då måste du använda ett iCloud-konto. Backup till iCloud fungerar ju till exempel inte heller om du inte har en iCloud-adress.

Jag har alltid haft ett iCloud-konto inställt, men det är registrerat mot min Apple-Id (med privat mail) och säkerhetskopiering av telefonen har alltid fungerat utmärkt trots att jag aldrig registrerat någon iCloud-mail.

Anteckningar däremot har tidigare alltid synkats via min privata imap mail..

Edit: Av någon anledning lyckades jag få till det nu, har inte gjort några ändringar men var in i anteckningar>konton och tittade att allt stämde och när jag avslutade det och startade om igen som fungerade allt som det skulle.

Något som klickade lite i nya OS X kanske..

Ursprungligen av hanskar:

Jag har installerat Maverick och alla min anteckningar försvann på datorn. Jag har anteckningarna kvar på min iphone men hur får jag tillbaka synkroniseringen så att när jag skriver en anteckning på datorn syns den även i mina anteckningar på min iphone och vice versa?

Fick du till någon lösning på ditt problem hanskar?

Jag upptäckte nyligen att jag också har samma problem.

Ursprungligen av pmarriott:

Kollat så det är samma konto? Kör du iCloud eller google för anteckningar eller både och?

Jag har tidigare kört Lion, med identiskt Apple-ID & iCloud aktiverat för både min MacbookPro, iPad & iPhone.

Kör med imap mail konto (one.com) för egen domän och använder inte någon iCloud-e-postadress, men alla andra alternativ har valts för iClouds synkronisering.

Om jag försöker markera "anteckningar" under iCloud i systeminställningar så startas bara guiden för att skapa en iCloud-e-postadress.. :-/

Tidigare synkades alltid anteckningar åt bägge riktningarna, men nu mera finns inte mina iOS anteckningarna kvar på datorn. När jag öppnar anteckningar är där alldeles tomt.

Har Apple förändrat någonting i och med Mavericks? Eller har jag schabblat med inställningarna när jag installerade om OS X ?

Löste sig själv på något konstigt vis, kanske för att jag lät datorn vara riktigt avstängd i 12+ timmar.

Ursprungligen av mattiL:

Det är troligen Time Machine's lokala backupfiler som snor platsen på din disk.
Kolla i tråden http://www.99mac.se/forum/t/296497-sakerhetskopior-tar-upp-842-gb .

Nja.. Har iof redan testat att stänga av Time Machines lokala säkerhetskopior, för säkerhetsskull.
Men problemet är ju eg inte att någonting snor utrymmet, utan att Finder felaktigt rapporterar att jag har 26GB mer ledigt än vad jag i själva verket har.

Har bara 120GB ssd och rapporten som OmniDiskSweaper ger stämmer med Skivverktygs uppgifter.

Jättemysko !!

Men tack så mycket för tipset!!

Mvh
A.

Hej,
Har fått ett underligt problem på min MacBookPro (late 2008) med OS X Lion, som jag inte lyckas hitta någon förklaring till eller lösning på.

Höll på och kopierade över ett gäng stora filer från nasen till hårddisken i tron om att jag hade ca 30GB tillgängligt utrymme, men rätt snart skrek OS X till om att utrymmet på skivan var fullt.

Statusfältet i Finder visar 33,8GB ledigt, medan skivverktyg visar mer korrekta 7,14GB ledigt.
Det verkar alltså som om Finder fått för sig att hårddisken har ca 26,6GB mer tillgängligt utrymme än vad som verkligen finns.

När jag körde igång OmniDiskSweaper så bekräftar det bara infon som skivverktyg gav, men det är ju statusfältet jag tittar på vid kopiering mm.

Jag har provat att kontrollera/reparera skivbehörigheter & skiva, både genom "vanliga" skivverktyg och genom att starta upp datorn med Commando-R. Jag har även gjort säker tömning av papperskorgen & rensat lokala timemachine-snapshots.

Ingenting har påverkat Finder, fastän jag tjänade rätt många GB på att stänga av lokala snapshots.

Sätter mitt hopp till att det finns någon här som har en lösning, t.ex. om det går att nollställa Finder på något vis, som jag ännu inte kommit på?

Tack på förhand
A.

Ursprungligen av Mactastic:

Som generellt svar när man försöker använda ATV till vad den inte är till för- köp en "riktig" media streamer istället. Lossless DTS och Blu-ray kvalitet för nästan samma peng.
Till exempel Dune eller Mede8er.

Nu hör ju eg. inte det här till tråden, men ditt "generella" svar lät riktigt intressant.
Vi kör med en gammal ATV gen.1 (Jb) och eftersom vi redan kör uteslutande med Xbmc har jag länge funderat på att byta mot en "riktig" media spelare istället. Ska titta mer på dessa.

Ursprungligen av Vassius:

Första generationens Apple TV är ju trots allt ganska gammal, så det kan vara där problemet ligger. När den kom fanns inte Airplay i dagens skepnad, utan då var det Air Tunes som gällde. Din Zipp kanske är bättre anpassad till det nya protokollet?

Andra möjligheter kan vara om du har din Apple TV kopplad till en förstärkare som i sin tur fördröjer ljudet. Testa i så fall att koppla in ett par enkla högtalare direkt och se om det blir nån skillnad.

Jo det har du ju rätt i att den har några år på nacken.
Den är ju dessutom jailbreakad för att få tillgång till b.la just AirPlay.

Men den är inte kopplad till någon vanlig förstärkare åtminstone, däremot till tv'n och till en telesling-förstärkare (eftersom jag är hörselskadad).

Det var när jag lyssnade via "slingan" samtidigt som AirPlay högtalaren som jag märkte att det var i otakt.. Fast, slingan är iof kopplad till tv'n och inte direkt till ATV'n.

Ska testa att koppla ATV'n direkt till ett par högtalare också för säkerhetsskull..

Ursprungligen av Sebastu:

4: Om de då var i synk med datorn som sände ut strömmen (vilket de alltid var) så ansåg jag att tillverkaren av Airplay-enheten (Pioneer i alla mina fall) hade gjort fel.

Nu hittade jag trådar på nätet om att just Pioneer haft problem med synkningen av Airplay, men jag trodde det var endast dessa som hade detta fel. Jag hade funderingar på att köpa Libratone, men ett skall-krav är ju att jag kan ha flera olika airplay-enheter igång samtidigt och allt ska synka perfekt.

Jag har faktiskt aldrig datorns ljud på vid uppspelning så jag har inte ens tänkt på att kolla om någon av enheterna är i synk med Datorns ljud.

Det borde alltså visa på vilken av enheterna som är i osynk.

Senast redigerat 2013-03-16 10:11
Ursprungligen av Sebastu:

Jag har varit med om samma.
Upplevde då att stereos kopplade via airport express spelade upp synkat medan de enheter som var AirPlay-kompatibla men inte Apple-enheter, i mitt fall Pioneer, inte kunde synka.

Lösning? Köp airport express till varje enhet som ska spela upp musik.

Tack så mycket för svaret !

Att orsaken skulle kunna vara att Libratone högtalaren bara är "AirPlay kompatibel" medan ATVn faktiskt "är Apple", det hade jag dumt nog inte tänk på alls..

För nu när du påpekat det så låter det såklart som en mycket möjlig förklaring...

Nu har vi bara en "original AirPlay" enhet att spela mot så jag kan ju tyvärr inte testa hypotesen utan att först köpa ytterligare en..

Men samtidigt borde väl en enhet tillverkad för att användas nästintill uteslutande mot AirPlay, och godkänd av Apple för att använda deras varumärke, fungera likvärdigt och ihop med en Appleprodukt..

Tror iaf det blir svårt att sälja in en AirPort Express hos frun just nu, så det får nog istället bli ett mail till Libratone med förslag till en framtida firmwareuppdatering, kanske kan dom lägga till nått slags delay-funktion.

-andreas

Hoppas jag placerat tråden i rätt forumdel, hittade ingen självklar del.

När vi streamar vår musik via AirPlay till flera högtalare, så spelar de olika "högtalarna" upp musiken i otakt.

Vi spelar musiken från antingen iTunes på macen, eller från Synologys Audio Station, till en AppleTV (gen.1) och en Libratone Zipp högtalare.

AppleTV'n är ansluten till nätverket direkt via ethernet medan Zipp ansluts trådlöst, trots detta är det Zipp som spelar upp för tidigt (eller ATV' som är för sen om man så vill).

Tänkte om någon annan varit i samma situatio och vet vad det kan bero på och om det går att göra någonting åt?

-andreas

Ursprungligen av lappen71:

Inte behöver jag har igång någon dator för att komma ut musiken om jag har igång iTunes server på min NAS.
Jag hittar musiken under "Delat" på iPhone och iPad.

Underligt.... Startar jag igång "Musik" på vår iPad så är fönstret helt tomt bortsett från uppmaningen att hämta musik från iTunes store..
Hemmadelning är aktiverat på paddan och iTunes server är igång på min NAS och att servern verkligen fungerar bekräftas ju av att iTunes på min Mac hittar den som vanligt under "delat".

Kan det vara så att man måste aktivera delningen på iPaden genom att koppla ihop den med en "riktig" iTunes klient, eller något liknande?
Apple-ID är ju redan aktiverat under hemmadelning på iPaden och så fasansfullt många inställningar finns ju inte att göra fel på i själva server-delen på NASen..

Ursprungligen av lappen71:

Seg vet jag inte men visst tar det 1-2s innan musiken startar men det beror på om jag streamar genom 3G eller W ifi.
Kör jag i offline läge så startar musiken direkt.

All musik är korrekt taggad för att se bra ut i iTunes så då ser det automatisk bra ut i DS Audio också.

Mmm då är det nog bara jag som varit lite överkänslig med hastigheten då, jag har aldrig testat att köra i offlineläge utan streamar alltid över Wifi här hemma. Fast både när vi spelar upp från datorn och iOS enheterna så ligger musikbiblioteket på servern, men gissar att iTunes på Macen kanske är lite snabbare på att hantera biblioteket bara...

Har du suttit och taggat all musik korrekt på manuellt vis för att få det att se bra ut i iTunes eller har du något bra verktyg att rekommendera för ändamålet??

-andreas

Ursprungligen av lappen71:

Du kan både spela upp musiken med iPod spelaren på iPaden om man har en iTunes server på sin NAS.
Eller så kan man spela upp musik med dom appar som Synology tillhandahåller
Bättre är att använda Synology appar för då kan man streama genom 3G

Skaffade också en Synology Nas i somras, har faktiskt kört bara Synologys Itunes Server tills rätt nyligen då jag också installerade Audio Station och laddade ner DS Audio appen på vår iPad.

Tycker Itunes-server-tjänsten faller på att man måste ha iTunes igång på en dator för att komma åt filerna på nasen via iTunes...

lappen71: Upplever du DS Audio appen som lite seg med ?
Att t.ex starta och bläddra bland låtar, om jag startar en låt tar det nån sekund ell mer innan den laddar igång den på vald högtalare & likaså när jag pausar så blir det en fördröjning som inte upstår vid spelning av samma fil från iTunes.

Hur gör du för att få till t.ex sortering & filnamn mm på din musik??

Ursprungligen av keptang:

Inte alls stor prestandaförbättring mellan Sandy och Ivy (ett par %), inget att vänta på. Den största skillnaden är GPUn som är ny i Ivy.

Då kanske man kan slå till på den nuvarande servern utan att riskera att slita av sig håret om några månader då..

Kör ändå min nuvarande server utan gui och är mest ute efter det kompakta formatet och designen, som tilltalar frun..
Ska ersätta min nuvarande "klump" när vi nu skall flytta till mer av compact-living inne i stan...

Uppgraderar i så fall från Athlon 64 3200+ processor & 1GB minne, så det kanske inte gör något att jag missar med de extra % som t.ex Ivy Bridge skulle erbjuda...