Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
ghaster

ghaster

Medlem
  • Plats Gävle
  • Registrerad 2008-06-11
  • Senast aktiv 2015-09-11
  • Antal inlägg 29

Foruminlägg

De senaste inläggen ghaster har skrivit i forumet.

Ursprungligen av keptang:

Det kommer nog en ny med uppdaterat chipset och CPU inom kort (Ivy Bridge).
Möjligen att man endast stoppar i nya CPUs och låter chipset vara.

Nån som hört någon mer teori mer om detta?
Ingen ny mac mini presenterades väl åtminstone på WWDC ?

Är i tankarna att skaffa en mini server, hur stor kan man räkna med att skillnaden i hårdvara kan bli mellan nuvarande och en uppgradering!? T.ex vid uppgradering till Ivy Bridge?

Vågar någon spekulera?

Löste det själv!

Om någon har liknande problem så löste jag det genom att starta upp installationen en gång till, körde skivverktyg och kontrollerade behörigheter på installationen.

Visade sig att det fanns fel som inte kunde repareras så jag raderade partitionen helt och körde en ny installation.

= Problemet löst, dessutom gick det snabbare (ca 30 mins installation) vilket var ca 10 min mindre än med gamla OS kvar på HDD'n

Hej,

Har precis lyckats installera Snow Leopard på vår MacBook (vit, 1.8GHz, 2gb), installerade från USB Disk då cd-läsaren är trasig på den.

Allt verkar ha gått vägen utan problem (ca 40 mins installation). Men när installationen räknat ner helt & startar om macen så kommer den till Äpplet & den lilla cirkeln börjar snurra och snurra.

Efter 30 min startade jag om den men fortfarande samma sak..

Någon som har några förslag?

Finns inget alternativ någonstans under, Bluetooth inställningar, för att stänga av funktionen. Åtminstone vad jag hittat och jag satt hela kvällen och sökte..

Ursprungligen av klarabara:

Jag har också "fjärrstyrnings...blabla" med min SE T700.. Jag tror att det är en slags förutsättning för att koppla ihop dem ska fungera? Överhuvudtaget så är det här med sync o SonyEricsson lite knepigt tycker jag. För min del fungerade inte ens deras egna osx-software, fick skaffa feisar istället. Nånting med den där fjärr-kontroll-grejen..

Jag brukar åtminstone aldrig tillåta "fjärrstyrning" när mobilen frågar och det funkar utmärkt ändå, är ju eg bara ett litet irritationsmoment...

Hej,

Jag har precis lyckats para ihop min MacBookPro med min nya SonyEricsson W508 och ställt in Bluetooth-PAN så att jag kan använda mobilens 3G Anslutning som modem till datorn.

Men varje gång jag väljer "Bluetooth>Enheter: "w508">Anslut till nätverket" så får jag på mobilen både frågan om jag accepterar att datorn använder den som modem OCH om jag vill aktivera fjärrstyrning (vilket jag inte vill och troligtvis aldrig kommer att vilja).

Går det inte att avaktivera denna funktion för enheten om man kör Snow Leopard? har sett guider med skärmdumpar där det ser ut att gå, men dessa har alla varit från Leopard.

Tacksam för alla hjälp jag kan få..

Hej Nifo,

Lyckades du få något svar på ditt problem?

Jag har ett snarlikt problem då jag, varje ggn jag ansluter datorn till min SE W508 för modemfunktionen, får frågan om jag vill starta fjärrstyrning..

Har ännu inte hittat någon inställningsmöjlighet för att plocka bort detta...

Mmm...

Inte direkt jätte billiga.

Applestore skulle ha 2500kr +arbete, så det är klart att det blir några kronor mindre, men inte många....

Jo jag förstår att det kanske blev lite otydligt...

Vad jag menade är att jag skulle vilja ersätta den befintliga och trasiga cd- & dvd läsaren med en dvd-brännare när jag nu ändå ska in och skruva i den....

Har väl kunnat valt ett annat uttryck än just "cd-enhet", men för mig är det väl blivit mer av ett ord för alla optiska enheter, även om jag håller med om att det såklart är fel...

Så.. det är alltså en dvd-brännar enhet jag är ute efter, passande en 1,83ghz macbook1,1..

Mvh
Andreas

Ja som rubriken lyder är jag ute efter en ny enhet att ersätta vår trasiga interna cd-läsare med..

söker man på t.ex prisjakt efter slot-in & slim dvd-brännare, så hittas bara 2st alternativ, kan något av dessa vara fungerande eller krävs en speciell för att passa i macbooken (v1.1)

Mvh
Andreas

mja, i just mitt fall nu så är det inte utmatningen som är det största problemet. Även om den faktiskt inte matar ut några skivor heller utan att jag får hjälpa till vid uppstart...

Men som sagt så visas själva enheten heller inte under systeminformation eller skivverktyg, där jag förstått att den skall synas....

Det jävliga är ju att garantin gått ut sen ett år och vi försökte använda cd-enheten för första ggn på 2 år nu.... Så vet ju inte om den över huvudtaget funkat nån gång :-I

Hej alla kunniga,,

Skulle häromdagen installera program mm på mac os x för nya kameran..

Döm av min besvikelse när det iabsolut nte går som det ska,,, och jag dessutom efter ett litet tags felsökande upptäcker att cd-enheten varken visas under systeminformation eller skivverktyg...

Däremot jobbar ju enheten på rent fysiskt när jag trycker in en skiva..

Lyckades lösa installationsproblemen genom att mounta upp skivan i min linux server och dela ut den...

Men det är ju helt enkelt ingen vettig permanent lösning för en Bärbar dator, då jag inte kan släpa med mig servern hela tiden...

Någon som har förslag på vad det kan vara och några tips på lösningar??

Eller som (om det inte kan vara något annat än hårdvarufel) har en aning om vad det kan kosta att byta en cd-enhet på en macbook1,1 ?

tacksam för all hjälp som går..

Verkar i mitt fall inte bero på skivan heller...

snarare så att hela enheten är kaputt, får inte upp den varken under systeminformation eller skivverktyg..

tror den dött...

Okay, hittade lösningen...

efter ytterligare nån timmes googlande kom jag fram till att det var så enkelt som att mounta det med filsystemet hfsplus, inte hfs som jag försökt..

Hoppas detta kan hjälpa nån som behöver det..

Mvh
Ghaster

Hjälp!

Jag har ett litet problem..

CD-enheten i vår macbook har gett upp helt (visas inte ens i skivverktyg ell systeminformation).

Nu vill det sig så illa att jag köpt en ny systemkamera till vilken jag måste installera programvara mm på vår macbook..

Min tanke var nu att kunna köra i skivan i linux servern och mounta upp den där, sen dela ut den som en samba share som jag kan ansluta till via macbooken..

Sagt och gjort,,

Men...

Jag hade inte tänkt på att den mountas upp som en "vanlig" iso9660 skiva och visas som en sådan i sharen, vilket macbooken inte verkar acceptera..

Det är bara en skiva med både windows & Mac OSX programvara på..

Måste man mounta upp en skiva på ett annorlunda sätt för att komma åt den via en mac, eller kan det vara så att filerna ligger där nånstans trots att jag inte hittar dem?

Mvh
Ghaster

Stämmer det verkligen att "gem-hålet" finns kvar "inom" själva slot in skåran på macbook intel core duo ?

tack på förhand