Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Iphone SE – lagom storlek med mycket prestanda

Apple är tillbaka med en ny fyratumsmobil som Ida Lindkvist tagit med sig in i testlabbet. Iphone SE är välbekant på utsidan, men fylld med välkomna nyheter på insidan.

Slutsats och omdöme

Med alla resultaten i handen visar det sig att Iphone SE är allt vi tyckte om med Iphone 5S fast med mycket bättre prestanda. Den ligger bra i handen, den lite kantigare designen ger ett bättre grepp och tummen når över hela skärmen utan någon vidare ansträngning. Detsamma kan jag inte säga om varken Iphone 6S eller 6S Plus.

Jag kommer att återkomma med en utförligare text om hur det är att använda Iphone SE i praktiken framöver när jag och telefonen fått lite mer tid tillsammans, men kan bjuda på några korta tankar redan nu.

Personligen saknar jag inte 3D Touch alls, och tycker att den äldre Touch ID-sensorn är alldeles lagom snabb, jag kan trycka på hemknappen bara för att se vad klockan är utan att låsa upp enheten av misstag som jag gör med den nya snabbare sensorn.

Det enda som känns lite tråkigt är att den främre Facetime-kameran är den äldre varianten med 1,2 megapixlar. För alla som använder Facetime-videosamtal för att hålla kontakten med nära och kära gör den nya 5 megapixelkameran skillnad.

Vem vill ha en Iphone SE?

Äger du idag en Iphone 5S eller äldre och känner att 6-orna är för stora så är Iphone SE helt rätt för dig. Det är samma snygga design som tidigare, men med ett nytt färgalternativ om du ändå vill prova på något nytt. Prestandan är rejält förbättrad och prislappen känns rimligt satt med tanke på vad du får.

Fördelar
+ Fortfarande snygg design
+ Går ned i en ficka, kan hållas med en hand
+ Kompatibel med tillbehör för 5S
+ Prestandaförbättringar
+ Prisvärd
+ Bättre batteritid

Nackdelar
- Varför håller ni fast vid 16 GB Apple?
- Går inte att få med mer än 64 GB
- Skärmen känns trist vid en direkt jämförelse med 6/6S
- Den främre kameran

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
34 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.