Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Rykte: Problem med Iphone 8 orsakar panik hos Apple

Lanseringen av nästa flaggskepps-Iphone kommer allt närmare, men mjukvaruproblem hindrar flera viktiga funktioner och orsakar panik hos Apple.

I september väntas Apple lansera inte bara direkta uppföljare till Iphone 7 och Iphone 7 Plus, utan också en helt ny och lyxig flaggskeppsmodell av Iphone, allmänt kallad #Iphone 8 eller Iphone Pro. Telefonen uppges bland annat få stöd för induktiv laddning, och en avancerad 3D-sensor som kan användas för fotografering och kanske också för pålitlig ansiktsigenkänning.

Vi har tidigare skrivit om att induktiv laddning kan komma att bli tillgänglig senare i form av ett separat tillbehör, och nu uppger Fast Company i en rapport att orsaken till detta är mjukvaruproblem. Anonyma källor med "kännedom om situationen" uppger att Apples ingenjörer och designer arbetar "feberartat" för att åtgärda problemen innan lansering. Situationen beskrivs som allvarlig, och en "känsla av panik" ligger i luften inför möjligheten att den viktiga lanseringen kan behöva ske utan dessa funktioner.

Även 3D-sensorn uppges lida av problem, även dessa kopplade till mjukvaran snarare än hårdvaran. Om problemen inte hinner lösas i tid är det dock möjligt för Apple att aktivera funktionaliteten senare i form av en mjukvaruuppdatering, något som inte varit görbart om det varit själva hårdvaran som haft problem.

Touch ID "arbetas på"

Vad gäller förekomsten av Touch ID uppger rapporten att Apple fortfarande kan arbeta på att placera fingeravtrycksläsaren under skärmen på framsidan, något som också uppges i en rapport från Keybanc Capital Markets, skriver Macrumors.

Tidigare uppgifter från både analytikern Ming-Chi Kuo och Bloomberg har gjort gällande att Apple planerar att ersätta Touch ID med en avancerad och pålitlig ansiktsigenkänning. Det verkar däremot osannolikt att Apple vid detta sena stadium i telefonens utveckling inte har bestämt sig för om Touch ID ska finnas eller inte. Möjligheten är också att 3D-sensorn finns på plats, men inte primärt är tänkt att användas för ansiktsigenkänning. En sådan sensor skulle kunna användas för att förbättra exempelvis kamerans porträttläge samt förstärkt verklighet, som Apple visade upp under WWDC i form av ramverket AR Kit.

Läs mer:

Induktiv laddning för Iphone försenas
Rykte: Trådlös laddning extra tillbehör i höstens Iphone-modeller
Rykte: Apple skrotar Touch ID
Rykte: Iphone 8 får mest skärm av alla
Utvecklare visar möjligheterna med AR Kit

Kommentarer
48 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.