Rykte: Trådlös laddning extra tillbehör i höstens Iphone

Höstens Iphone kommer mycket riktigt ha stöd för trådlös eller induktiv laddning, men det kräver ett särskilt tillbehör som köps separat enligt en ny rapport.

Analytikern #Ming-Chi Kuo har mer att säga om höstens Iphone-modeller, efter gårdagens påstående om att Touch ID får stryka på foten. Kuos rapport innehåller också fler detaljer om de nya Iphone-telefonerna, som rapporteras av Macrumors.

En annan uppgift från rapporten hör ihop med tidigare rykten om att induktiv laddning kommer att stödas i höstens modeller #Iphone 7S, 7S Plus och den lyxiga #Iphone 8. Enligt Kuo kommer telefonerna ha stöd för induktiv laddning, men det kommer att krävas köp av en separat laddare. Det som följer med i kartongen uppges vara en vanlig laddare på 5 watt med Lightning-anslutning.

Den fjärde betaversionen av IOS 11 för utvecklare har precis släppts. Betan innehåller uppdateringar av notiscenter, ikoner, Airdrop med mera.

Microsoft förtydligar nu att Paint inte kommer att försvinna, men att det kommer flytta till Windows Store där det kan laddas ned gratis.

Apple uppges köpa utrustning och investera i forskning och utveckling av OLED-teknik.

IOS 11 kommer med en glädjande nyhet för Wifi-surfare. Apples kommande mobila operativsystem kommer att föredra 5 GHz-nätverk över 2,4 GHz.

Iphone SE kan uppdateras redan nästa månad med ny processor, men bibehållen design.

Det klassiska bildprogrammet Paint till Windows kan snart gå i graven.