Rykte: Apple skrotar Touch ID

Två rapporter från vanligtvis insatta källor uppger att Iphone 8 kommer att sakna Touch ID, för att istället använda avancerad ansiktsigenkänning.

Under gårdagen skrev vi om en rapport från analytikern Ming-Chi Kuo gällande Apples kommande Iphone-modeller. Kuo uppgav bland annat att hemknappen på framsidan blir virtuell, och att den kommer att sakna Touch ID-funktion.

Nu rapporterar Bloomberg samma sak, i en rapport skriven av Apple-kännaren Mark Gurman. Enligt honom kommer #Apple ersätta fingeravtrycksläsaren med en ny 3D-sensor som ska möjliggöra mycket säker ansiktsigenkänning. Tekniken uppges fortfarande vara under utveckling och testas.

Uppgifterna bör som vanligt tas med en nypa salt, och att Apple helt skulle ta bort #Touch ID verkar osannolikt. Funktionen är fundamental för tjänster som Apple Pay, en av företagets stora satsningar de senate åren. Ansiktsigenkänning skulle behöva fungera lika bra och pålitligt som Touch ID för att vara en adekvat ersättare. Slutligen verkar det mycket osannolikt att en hårdvarufunktion som planeras till höstens Iphone-modeller fortfarande skulle vara i en testfas.

Samsung införde ansiktsigenkänning i sitt flaggskepp Galaxy S8, en funktion som vi testade och som lämnade en hel del i övrigt att önska.

Kommentarer
49 svar

Den fjärde betaversionen av IOS 11 för utvecklare har precis släppts. Betan innehåller uppdateringar av notiscenter, ikoner, Airdrop med mera.

Microsoft förtydligar nu att Paint inte kommer att försvinna, men att det kommer flytta till Windows Store där det kan laddas ned gratis.

Apple uppges köpa utrustning och investera i forskning och utveckling av OLED-teknik.

IOS 11 kommer med en glädjande nyhet för Wifi-surfare. Apples kommande mobila operativsystem kommer att föredra 5 GHz-nätverk över 2,4 GHz.

Iphone SE kan uppdateras redan nästa månad med ny processor, men bibehållen design.

Det klassiska bildprogrammet Paint till Windows kan snart gå i graven.