Rykte: Induktiv laddning för Iphone försenas

Ett tillbehör för att ladda höstens nya Iphone-modeller induktivt kan komma att säljas först en tid efter lanseringen av telefonerna.

Vi har tidigare skrivit om rykten att höstens tre nya Iphone-modeller kan få stöd för så kallad trådlös eller induktiv laddning, liknande hur Apple Watch laddas idag. Förra veckan kom uppgifter att det skulle bli frågan om ett laddningstillbehör som säljs separat.

Nu uppger den välkände Apple-bloggaren John Gruber via Twitter att laddningstillbehöret kan komma att bli försenat, och kanske inte börjar säljas förrän i samband med den första uppdateringen av IOS 11.

Det har också tidigare rapporterats att den lyxiga nya flaggskeppsmodellen av Iphone, kallad Iphone 8 eller Iphone Pro, också kan få en senare försäljningsstart. En möjlighet är därför att både den nya Iphone-modellen med OLED-bildskärm och laddaren börjar säljas ungefär samtidigt.

Läs mer:

Trådlös laddning extra tillbehör i höstens Iphone
Nytt ljud i IOS 11 pekar mot induktiv laddning

Kommentarer
7 svar

Den fjärde betaversionen av IOS 11 för utvecklare har precis släppts. Betan innehåller uppdateringar av notiscenter, ikoner, Airdrop med mera.

Microsoft förtydligar nu att Paint inte kommer att försvinna, men att det kommer flytta till Windows Store där det kan laddas ned gratis.

Apple uppges köpa utrustning och investera i forskning och utveckling av OLED-teknik.

IOS 11 kommer med en glädjande nyhet för Wifi-surfare. Apples kommande mobila operativsystem kommer att föredra 5 GHz-nätverk över 2,4 GHz.

Iphone SE kan uppdateras redan nästa månad med ny processor, men bibehållen design.

Det klassiska bildprogrammet Paint till Windows kan snart gå i graven.