Utvecklare visar möjligheterna med AR Kit

Med IOS 11 blir IOS världens största plattform för förstärkt verklighet. Apple har släppt ramverkat AR Kit till utvecklare som visar upp möjligheterna i flera videoklipp.

I samband med #WWDC tidigare i juni demonstrerade Apple det nya IOS-ramverket för förstärkt verklighet (AR), #AR Kit. Nu finns det flera videoklipp där utvecklare demonstrerar möjligheterna. När IOS 11 släpps i en skarp version senare i höst (en publik beta finns tillgänglig nu) kommer AR Kit att fungera på hundratals miljoner befintliga Iphone-enheter och IOS blir därmed i ett slag världens största AR-plattform.

Virtuell rundtur

Rita i luften

Minecraft

Virtuell måttstock

För den som är nyfiken på att följa AR-kit-utvecklingen kan Twitter-kontot Made with ARKit rekommenderas.

Har du sett någon cool demo som saknas här? Tipsa i kommentarerna!

Kommentarer
5 svar

Den fjärde betaversionen av IOS 11 för utvecklare har precis släppts. Betan innehåller uppdateringar av notiscenter, ikoner, Airdrop med mera.

Microsoft förtydligar nu att Paint inte kommer att försvinna, men att det kommer flytta till Windows Store där det kan laddas ned gratis.

Apple uppges köpa utrustning och investera i forskning och utveckling av OLED-teknik.

IOS 11 kommer med en glädjande nyhet för Wifi-surfare. Apples kommande mobila operativsystem kommer att föredra 5 GHz-nätverk över 2,4 GHz.

Iphone SE kan uppdateras redan nästa månad med ny processor, men bibehållen design.

Det klassiska bildprogrammet Paint till Windows kan snart gå i graven.