Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
aake39

aake39

Medlem
  • Registrerad 2006-03-07
  • Senast aktiv 2018-10-18
  • Antal inlägg 190

Foruminlägg

De senaste inläggen aake39 har skrivit i forumet.

Barnfamiljen har fått problem med barnbarnets i Pad. Man har lagt in begränsningar för att förhindra nedladdning av appar bl a. Problemet är att man glömt lösenkoden. Stor dramatik när den utlovade spelappen inte går att ta hem. Går det att komma runt. Tacksam för tips.

Ursprungligen av aake39:

Jag har pga minnesbrist raderat alla bilder i iPad. Paddan bildapp är tom men bilderna finns i telefonen. Jag använder iCloud som backup. Nu vill jag ha vissa bilder åter. Hur återskapar jag dem från iCloud? Om det går förmodas att hela arkivet med 8000 bilder kommer åter och jag får städa lokalt i paddan.Eller är de i o m raderingen i paddan borta för alltid? Någon som kan ge råd?

Allt har löst sig med iCloudbildbibliotek. Får väl plocka bild för bild och kasta.

Ursprungligen av Mattias A:

1. Gör en hård omstart av paddan: håll ner hem-knappen och av/på-knappen tills den startar om.

2. Det är riktningslåset för skärmen. Beroende på iPad-modell så slår man av eller på det på lite olika ställen: https://support.apple.com/en-us/HT204171

Tack för råd. Det har löst sig.

1. Batteriindikatorn varnar för endast 10% kvar av batteriet. Har laddat en hel natt och ingen skillnad. Har testat med annan iPadladdare utan förändring.
2.En ny symbol har dykt upp intill laddningssymbolen - en cirkelpil med ett låst hänglås. Letar förgäves efter var den finns i inställningar. Någon som kan ge råd?

Jag har pga minnesbrist raderat alla bilder i iPad. Paddan bildapp är tom men bilderna finns i telefonen. Jag använder iCloud som backup. Nu vill jag ha vissa bilder åter. Hur återskapar jag dem från iCloud? Om det går förmodas att hela arkivet med 8000 bilder kommer åter och jag får städa lokalt i paddan.Eller är de i o m raderingen i paddan borta för alltid? Någon som kan ge råd?

Tack för stöd och tips. I dag är kalendern ren från "BlackFiday"-spammen. Kanske Apple har reagerat.

Inför Black Friday har jag fått säljerbjudanden inlagda i mina kalendrar både i går och i dag. Det är tydligen ett kinesiskt företag som kapat uppgifter i iClouid. Jag ser flera adresser liknande min där. Det finns ingen möjlighet att ta bort "aktiviteten". Är någon fler drabbad och hur blir man av med eländet? Det lär växa för varje dag. Vågar inte klicka på deras knappar "Avböj" eftersom jag då bekräftat mottagandet.. Bif en skärmdump och hoppas på råd.

Hittade en beskrivning här som jag skall studera. http://www.everythingmacintosh.com/tech-notes...

Ursprungligen av panther:

Jodå, det är både bra och säkert OM du VET vad du ska göra och hur med det.
Läs (googla) in dig på det, så går det säkert bra.
Annars går det säkert att röra till det och sabba saker

Jag använder det då och då, inte så ofta kanske.
Har ett liknanade program (MainMenuPro) som hänger uppe i menyraden så om det något
mindre så kör jag oftast med det numera eftersom det ändå är öppet.

Tack för ditt svar. Du pekar justpå min osäkerhet om vad jag gör. Min nya iMac har börjat uppföra sig trögt och låser sig iblland. Kanske dags för en rensning. Skall försöka googla mig till en manual som hjälper mig.

För flera år sedan köpte jag programmet Cocktail från http://www.maintain.se/cocktail/. Jag kunde aldrig hantera det rätt tror jag. Litet paranoid trodde jag att jag tog bort en del viktiga filer vid städningen.
I samband med en ny dator för ett år sedan tog jag bort programmet vid installationen.
Nu får jag mail om att det finns en uppgradering med fler finesser.

Fråga: Är det bra, behövs det. är det säkert? Skall jag ta hem det?
Tacksam för råd.

Ursprungligen av keptang:

Tillägget kommer från F-Secure, enligt meddelandet (bild 2) så tyder jag det till att det inte fungerar, så prova avinstallera det.

F-Secure finns till OS X.

Tack för hjälp. Ser nu också att F.secure finns för Mac.. Om nu även Mackeeper finns i datorn så kan väl två virusprogram störa varandra. Skall försöka avinstallera båda.och installera om F-secure

Ursprungligen av keptang:

Avinstallera tillägget?

Testar det hos honom i morgon. Möjligen tillhör det F-Secure, men finns det för mac? Den skumma adressraden och varningen om att profram intehittas tycks även ha med F-Secure att göra (namnet finns i strängen). Tack så länge

En vän har följande problem. Kan ej öppna Safari längre. Får meddelanden enligt skärmdumpar nedan. Han har en iMac 2010 med senaste MacOS ElCapitan 10.1.15.
Han har laddat ner F-secure som skydd. Dessvärre har nog även tagit hem Mac Keeper. Läser om problemen med att få bort det senare programmet.
Skärmdumpar:
Den här adressen står i Safari när man försöker öppna programmet
Därefter kommer denna bild
Bland Safaris tillägg finns denna

Finns några råd?

Ursprungligen av reboot81:

Du kan radera per datum genom att gå in i Ögonblick(svy): Bilder.app -> Bilder -> Välj (Välj vilka dagars bilder du vill markera) -> tryck på Papperskorgsikonen.
Du kan även radera bilder snabb såsom visas här:

Ett knep för att radera alla bilder snabbt är att gå in i Kamerarullen, tryck Välj, markera sista bilden och sedan dra uppåt för att markera flera bilder. Utan att släppa fingret dubbelklickar du på klockan där uppe med ett annat finger och vips alla bilder markerade. Tryck på papperskorgen.

Tack för alla bra tips.

Ursprungligen av Hffre:

Har du iCloud Bildbibliotek påslaget ingår inte bilderna i en backup eftersom dom redan ligger i iCloud.

Tack för bra info.