aake39

aake39

Medlem
  • Registrerad 2006-03-07
  • Senast aktiv 2018-10-18
  • Antal inlägg 190

Foruminlägg

De senaste inläggen aake39 har skrivit i forumet.

Ursprungligen av barbapappa_86:

Det kan du inte göra vad jag vet, men det här kanske hjälper: https://support.apple.com/en-us/HT204516

Ursprungligen av BlackSmp:

Hälsa är en rapporteringsapp som sammanställer resultat och mätningar från andra appar - därför kan du inte ställa in steglängden i den appen. Det är de appar som rappporterar resultaten som måste trimmas in. Om du trycker på steg så kan du se vilka appar som rapporterar mätvärdet.

Ursprungligen av sextontio:

Apples lösning är nog att du justerar din egen steglängd för att fungera tillsammans med deras generella mått.

Men nej, det finns inget sätt att göra detta på. Men det jag tänker på när du säger 'Garminarmband' är; kan det inte vara så att de visar olika mått eftersom de placeras olika? En iPhone ligger ju (oftast) i byxfickan och försöker uppskatta din rörelse. Om den känner av att du börjar gå så börjar den mäta. På ett liknande sätt bort ju Garmin fungera, men eftersom det sitter på en arm så blir rörelsen annorlunda och ger därför ett annat värde. Kan det ligga något i detta?

Ursprungligen av suddgummi:

Är det inte så att hälsa använder sig av GPSen för att kalibrera längden du färdats?
Kolla i systeminställningar så att "motion calibration & distance" är aktiverad (vet inte vad den svenska översättningen är). Se också till att platstjänster är igång.
För stegen är det ju accelerometrar i telefonen som används. Har du telefonen så att den kan "studsa" (typ benfickor på shorts) eller har du den i handen när du går? Försök då flytta den till en annan ficka.

Ursprungligen av kenjon:

Är det under Inställningar - Integritetsskydd - Rörelse och kondition...?

Ursprungligen av Jesper Ohlsson:

Stegräknaren bygger väl på att registrera själva rörelsen, och sträcka mäts väl av GPS. Så steglängd är nog inte inblandad överhuvudtaget, tror jag.

Apple Suportkontakten blev konfunderad över frågan.
Vi kom gemensamt fram till att i inställningar/ integritetsskydd/Rörelse och kondition - alla skall vara aktiverade.
I ”Hälsas” hälsodata väljs ”Aktivitet”, där finns ett antal rekommenderade appar . Min ”Runkeeper” och ”Pacer” aktiveras med klick.

”Hälsa” antogs samla in apparnas steg, sträcka.

Efter testpromenad visar Hälsa 5,3 km. samt 8524 steg och Runkeeper visar 2,94 km, och 4694 steg (77 steg/min).

Dagens slutresultat: Total förvirring råder. Suporten klarade inte av frågan.

Ursprungligen av barbapappa_86:

Det kan du inte göra vad jag vet, men det här kanske hjälper: https://support.apple.com/en-us/HT204516

Ursprungligen av BlackSmp:

Hälsa är en rapporteringsapp som sammanställer resultat och mätningar från andra appar - därför kan du inte ställa in steglängden i den appen. Det är de appar som rappporterar resultaten som måste trimmas in. Om du trycker på steg så kan du se vilka appar som rapporterar mätvärdet.

Ursprungligen av sextontio:

Vad pratar du om? Health (Hälsa) är en egen app också som registrerar data. Exempelvis så har jag ingen annan hälsoapp installerad över huvud taget, utan förlitar mig helt och hållit på den data som registreras av iPhone i denna app.

Tack för tips men ingen lösning hittills. Jag har förutom appen Hälsa apparna Runkeeper och Pacer, mest för kontroll av sträckor, steg mm. Runkeeper tysk stämma bäst med exvis hustruns Garminarmband. Hälsa visar nästan dubbla värden. Därför söker jag inställningar för steglängd, som jag anar inte finns.

Hur ställer man in steglängden i appen "Hälsa"? Löpsträckan blir alldeles för lång och stegantalet också.Någon som kan ge råd? Har testat genom att sänka kroppslängden, utan resultat.

Ursprungligen av calinou:

Du kan döpa din mapp som du vill och även ha någon form av undermappar.

Ursprungligen av BlackSmp:

Edit: klargörande. Detta är taget från ios12 beta.

Jag håller med @frazze. Det finns mindre och mindre anledning till att använda mappar. Metadata och sökningar är bättre. Det blir än mer kraftfullt i ios12.

Utöver geotaggar så kan du söka på ansikten m.m

Exempelvis (ofarlig sökning på mina bilder från Sydkorea med träd...)

Eller om jag vill hitta bilder från den fotbollsmatch vi var på i Suwon

Eller bilar... ni ser principen
Visste ni att Samsung gör bilar också? och att de fulaste bilar jag har sett fanns i Sydkorea
Btw. Märks det att jag har varit i Sydkorea

Ursprungligen av reboot81:

På iOS (iaf iPhone) går det varken att söka efter tidsintervall eller ämnen. Går ej heller att lägga till ämnen.
På datorn kan man lägga till beskrivning, nyckelord och plats.

På iOS kan man söka efter datum samt nyckelord. Detta inkluderar även "smarta" nyckelord, dvs söker jag på "bro 2018" så får jag upp bilder på broar tagna 2018, även om jag inte taggat dem som broar.

Ursprungligen av pesc:

Och skillnaden är:
Mapp
En pryl måste ligga i en mapp och endast en mapp. Flyttar du prylen till en ny mapp så försvinner den fån den första. Raderar du prylen från mappen så är prylen borta. Så fungerar t.ex. filer i Finder.

Album
Du kan lägga samma bild i godtyckligt antal album. Det är inte kopior som lagras utan referenser. Raderar du bilden från en eller alla album så finns bilden fortfarande kvar i biblioteket ("alla bilder"). Påminner om "spellistor" i iTunes.

Vad gäller programmet Bilder så kan du skapa mappar där, men de är inte avsedda att lägga bilder i utan för att sortera album.

Finns det en teknik för att sortera alla bilder i programmet "Bilder" i mappar med tids- eller ämnesmärkning?

Ursprungligen av keptang:

Stäng av WiFi och blåtand i inställningar, klart.

Tyvärr är det inte så enkelt. Mätinstrument visar att strålningen tvärtom blir värre vid avstängning. Det går klart att utläsa.

Jag vill hjälpa en vän, som endast använder bibilioteksdator, att skaffa en egen. Rekommenderar honom en mac. Han menar dock att alla macar har trådlös anslutning vilket han inte tål (strålningen).
Vet någon om det finns datorer utan nätverkskort (? osäker benämning) för anslutning direkt till modem? Det krävs då också ett modem som saknar trådlös strålning. Ingången är en fiberanslutning till lägenheten.

Ursprungligen av barbapappa_86:

Du är lite motsägelsefull. Du skriver att den endast tilldelar en IP, men samtidigt att din iPad och iPhone är ansluta till WiFi? Menar du att din Airport endast är tilldelad en IP-adress? Det är normalt. Det är din Airport som ska tilldela IP-adresser till dina enheter i ditt WiFi. Har du kollat i Airport Utility om den hanterar DHCP?

Nu har jag fått det att funka. Efter routeråterställning: Inställning i Airport-verktyg ändrades till Routerläge DHCP och NAT. Den stod i bryggläge. Tack för ditt engagemang.

Ursprungligen av barbapappa_86:

Förstår inte frågan.

Jag beklagar min otydlighet. Airporten tilldelar tydligen bara en ipadress till WiFi säger B redbandssuporten. Jag har iMacen ansluten med ethernetkabel. Den vägen är iMacen död, även WiFi borta där. Däremot WiFi på padda och telefon. Söker en manual på svenska för Airport, kan du ge en sökväg? Eller förklara vad jag gör för fel i inställningarna.

Ursprungligen av barbapappa_86:

Återställ den och ställ in den på nytt. Leta efter ett litet hål (ett gem rekommenderas).

Stort tack. funkar med fast grönt sken med nytt lösenord.

En kompletterande fråga. Det var tydligen ethernetanslutningen som inte nådde ut. Förstår inte hur WiFi funkade ut mot nätet när Airporten var blockerad.

Jag har schabblat till inloggningen till min basstation. Försöker med mitt senaste apple-id och andra tänkbara lösenord. Stationen blinkar gult och jag kommer ut på internet (grön signal) men AirPort extremen är blinkande gul. Har brutit strömmen utan lösning. Hände i samband med att jag ändrat mitt apple-id i samband med installation av ny trådlös enhet.
Kan någon ge mig råd?

Senast redigerat 2017-09-13 16:51

Tack för råd. Fungerade fint och rensade bort 8 st skumma filer.

Ursprungligen av reboot81:

DEN är inte säker. Alltså den infekterade installeraren som används för att attackera en specifik individ/dator. Ska man nödvändigtvis ha Flash på datorn så ska man skaffa den från Adobe.com, inte från någon annan källa.

http://macworld.idg.se/2.1038/1.681971/sofist...

Förstår att Flash skall hämtas direkt från Adobe. Frågan är om Malewareprogrammet, som skall undersöka om datorn är smittad, är att lita på.

MacWorld varnar idag för att skadeprogrammet Snake nu nått macvärlden via Flash Player uppdatering med certifikat från Apple. De länkar till gratis viruskontroll med CRUSHES MALWARE. Hur vet man att den är en säker. Några rad?

Ursprungligen av andlin76:

Är mobilen jailbreakad?

svar Nej.