Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Sundevall

Sundevall

Medlem
  • Plats Uppsala
  • Sysselsättning Tjugofyraårig Uppsala-bo med, nu mera, ett ganska gammalt Mac-intresse. Jobbar med politisk kommunikation.
  • Registrerad 2002-12-16
  • Senast aktiv 2008-06-16
  • Antal inlägg 820

Foruminlägg

De senaste inläggen Sundevall har skrivit i forumet.

Samma här! Inte fullt lika mycket som på din kanske, men några milimeter mer på vänster sida. Verkar vara något systematiskt produktionsfel då alla (?) har glapp på vänster sida..

Har precis fått min nya Mac, och allting rullar på ganska bra. Förutom en sak. Jag har försökt förgäves att skapa tre partitioner. Jag vill ha en OS X-systempartition, en Windows, och ytterligare en Mac-partition (HFS+ antar jag?). Men Boot Camp kräver vid installation att det bara ska finnas EN partition. Jag har vänt och vridit på problemet, kört ifrån partionsverktyget ifrån skiva, etc. etc. utan framgång.

Hur gör jag? Går det ens?

Ah, tack! Min är tillverkare 00000610 och modell 00009C67. D.v.s. en LG vad det verkar. Tur!

På tal om skärmar, måste säga att det är en offantligt stor skillnad i kvalité på min cinema (också ny) jmfr. med MBP:s egna skärm. Färgerna och skärpan är avsevärt mycket bättre på cineman. Å andra sidan är MBP-skärmen hästlängder bättre än min gamla iBook G4.

Jag snackade precis med Apple i dag, jag kanske hade otur, men killen i andra änden hävdade att han aldrig hade hört talas om några problem med temperaturer på MBP. Det säger sig självt att man inte ska oroa sig om temperaturerna ligger inom rimlighetens gränser. Men många av de som har load temperaturer på 80 - 100 C har upplevt kraftiga temperaturminskningar när de lägger på ny kylpasta.

Ursprungligen av stfm:

Varför ska du få ned värmen på processorn? Den mesta värmen leds ju ut genom botten på datorn när fläkten inte är igång, så jag tror inte att du skulle kunna få någon särskild vinst på att leda den dit lite snabbare. Själva datorn kommer ju inte bli svalare i vilket fall som helst.

Om du läser den här tråden kommer du nog ändra åsikt: http://forums.macrumors.com/showthread.php?t=316736&page=8

Närmast skrämmande dåligt av Apple.

Jag har fått min MBP nu - vart kollar man vilken bildskärm man har? Så vitt jag kan se står det inte i systeminformationen..

På tal om det Scepter skrev om minneshastighet: Jag kollade på nytt RAM på Macoteket ( http://www.macoteket.se/product_list.jsp?group_id=944646&product_id=1013370 ), där står det att RAM:et har 667 MHz klockfrekvens. På Apples tech-sida står det samtidigt under "processor och minne" att datorn har 800 MHz frontside bus (och 667MHz-minnen). Menas då minnesbussen, eller är det processorn de pratar om? Finns det minnen med 800MHz frekvens, eller uppnås den hastigheten mellan minnet och systemet när man kör 2 GB x 2?

jag har ingen lösning, men jag kan också intyga att det inte uteslutande är ett MBP-problem. Jag hade exakt samma problem (och "lösning") på min svajiga gamla PowerMac G4, som du har på din. Jag letade och letade efter en lösning, men hittade aldrig någonting bättre än sudo kill. Min misstanke då var att det var RAM:en som var skadade på något sätt.

Oj, vad dumt det blir då.. börja med att köpa fyra gig nytt ram.

Tack för svaret båda! Bra första inlägg Scepter! Nu är allt klart för mig.

jag går i tankarna på att köpa nytt ram till min MBP (som inte ens har levererats ännu..). Idén är att gå ifrån 2 GB (stock) till 4 GB. På Apples tech-sida om MBP står det följande:
"2GB (two SO-DIMMs) of PC2-5300 (667MHz) DDR2 memory; two SO-DIMM slots support up to 4GB"

Jag tycker det är oklart vad som menas. Menar de att det bara finns två minnesplatser, vilket isf skulle innebära att jag måste sälja mina stock 2 x 1 GB (??)-minnen, och ersätta dem med två stycken 2 GB-stickor? Eller är det så att stock-minnet på 2 GB tar upp en minnesplats, och det är fritt fram att antingen köpa en 2 GB-stick till, eller två st. 1 GB-stickor? (vilket då förutsätter att det finns mer än två minnesplatser)

Hoppas någon förstår vad jag menar

Två relaterade frågor, är det praktiskt möjligt att inom bekvämlighetens gränser byta/sätta i nytt RAM själv i MBP? Och spelar minneskonfigurationer (2 x 2, 1 x 2, osv.) någon roll för prestandan? Ie: är det mest effektivt att ha så få fysiska minnesmoduler som möjligt, eller vice versa?

Tack på förhand..

Ursprungligen av Hagge:

Kollade vad jag hade för panel och nog var det en samsung alltid :(, hade jag inte vetat om problemet hade jag nog aldrig tänkt på det eller brytt mig men nu känns det ju lite illa att veta att en del får en LG-panel som de är mycket nöjdare med =P

Ehm, så det är i princip ett lotto om man får en bra eller dålig skärm? Trevligt.. hoppas på en LG för min del då

Ok, tack för svaren. Får experimentera lite. Funderar på någon liknande denna pryl, nästan helt frilagd från kontakt med andra ytor borde en stängd skärm inte vara några problem:

Ja, frågan står i rubriken.. blir datorn varmare (ohälsosamt varm?) om man har stängt lock, när den är kopplad till extern skärm? Finns det någon risk att laptopens egna skärm tar stryk av "all" värme? Jag väntar på en 2.4 MBP nämligen. Det är rätt mycket kräm i den.. vill vara säker.

Ursprungligen av Gardinen:

Angående diskussionen om man borde ha beställt en 2.2 eller 2.4 MBP modell. Jag lägger hellre 7.000:- "extra" på ett Playstation 3 eller liknande istället för 256mb mer VRAM och 200mhz mer processorkraft, utifall man tänkt använda datorn som spelmaskin.

Fast det där resonemanget håller ju inte. Ska man använda datorn som spelmaskin, vad tjänar man då på att lägga sju tusen på en annan pryl, någonting som inte förbättrar datorns prestanda?

Själv har jag iaf beställt mellanmodellen, beräknad nedkomst 14 - 20 sept. Prisskillnaden mellan låg och mellan-modellen är tyvärr hög, det håller jag med om. Omotiverat hög "egentligen". Men vill man ha prestandan i 15"-format får man tyvärr bita i det sura äpplet (no pun).

Tack för det utförliga svaret. Kortet verkar vara bland de bättre för bärbara (även om 512:an givetvis är ännu värre), och i mellansegmentet sett över hela spektrumet. Jag spelar rätt lite, jag är mest mån om att det flyter som en oljad blixt i HL2/EP 1/2/3(?), och det verkar kortet klara av att leverera utan problem.

Att betala fyra papp för 200MHz & 128 MB - prisskillnaden mellan låg och mellan-modellen - känns dock ganska sugigt.