Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Sundevall

Sundevall

Medlem
  • Plats Uppsala
  • Sysselsättning Tjugofyraårig Uppsala-bo med, nu mera, ett ganska gammalt Mac-intresse. Jobbar med politisk kommunikation.
  • Registrerad 2002-12-16
  • Senast aktiv 2008-06-16
  • Antal inlägg 820

Foruminlägg

De senaste inläggen Sundevall har skrivit i forumet.

Jag tror att jag hittade problemet nedgrävt i en Adium-inställning. Avvaktar ett test. Med lite tur var det det hela.

.. Nej det är inte ett morr. Snarare ett liten "plinkande" (i brist på bättre sätt att illustrera ett ljud) i form av en kort melodi. Den kommer helt godtyckligt, och jag kan inte koppla den till något enskilt program - samma program som jag använde under Tiger utan ljudet. Jag kan heller inte hitta orsaken i OS:et i sig.

Jag har, verkligen, ingen som helst aning om vare sig orsak, hur man stänger av, eller vad detta djupt opedagogiska ljud syftar till att berätta för mig.

Hjälp mig innan jag blir galen.

Vilket borde innebära att problemet ligger i mina kontoinställningar...?

Ah, ok! Då får jag detta:

MBP:~ Oscar$ telnet smtp.uu.se 25
Trying 130.238.7.60...
Connected to smtp.uu.se.
Escape character is '^]'.
220 klais.its.uu.se ESMTP Postfix

När jag provar det får jag "no address associated with nodename", både med port 587 & 25. Jag provade samma sak med imap istället, då får jag "uable to connect to remote host".

??? :s

Jag kör med kortnamnet som user-ID men det fungerar inte ändå. Little Snitch säger att TCP / UDP tillåts på alla portar. Jag har även provat att explicit tillåta port 25 i en ny "preferens", men anslutningsgranskaren säger fortfarande att den inte kan ansluta till IMAP/SMTP-servern.

Ok, provade det. Phu.. vet inte vad mer jag ska testa. Har dubbelkollat routern så inte den blockar. Kommer inte på några fler saker, det verkar helt enkelt inte vilja fungera trots att allting är korrekt inställt.

Tack! Du har lite annorlunda inställningar än mig, kanske kan fungera om jag ändrar. Hur får du i Outgoing Mail Server så att det står smtp.uu.se:ditt_användarnamn[b]@[/b]smtp.uu.se? För mig står det bara smtp.uu.se:ossu3879 - inget @ efteråt.

Nej, ingen framgång, har provat a & b-lösenord både med imap och smtp, anslutningsgranskaren säger att det inte går att logga in varje gång. T_T

Jag tänkte på det, men jag har provat med de två lösenord man använder med mailtjänsten (A & B). Provar igen och byter, kanske någon kombination jag har missat..

UpUnet (d.v.s. UU). Det har aldrig fungerat att skicka e-post, oavsett vilken version av mail.app jag har provat, Windows använder jag inte. Felmedelandet jag får lyder:

"Använd popupmenyn nedan och försök med en annan server för utgående post. Alla brev kommer att använda denna server tills du avslutar Mail eller ändra nätverksinställningarna."

.. Detta med smtp som utgående (får samma med imap).

Anslutningsgranskaren säger att det inte går att logga in på SMTP-kontot.

Ingen framgång med smtp tyvärr. Kanske är en annan utgående port då? Jag har läst lite mer på supportsidorna, och där pratar de om certifikat, det har jag dock installerat utan några synbara problem.. ändå fungerar det inte.

Jag har UpUnet hemma. Jag provar era tips, återkommer!

Porten ska stämma enligt supporten

Hej,

Jag pluggar vid UU, som har en eposttjänst (http://webmail.uu.se/). Jag har kopplat denna till mail.app, och det går utmärkt att ta emot mail - men att skicka mail har aldrig fungerat för mig. Vare sig tidigare på mail under Panther, eller nu under Tiger.

Någon annan vid Uppsala universitet som har haft samma problem? När jag talar med support hävdar de bestämt att mina uppgifter för utgående post är korrekta. Jag har heller inte på någon brandvägg eller dyl.

I nyckelhanterare har jag lagt till de nödvändiga lösenorden, jag har dock inget certifikat, behövs det?

Min info ser ut så här:

In:
pop.uu.se
PW: ******

Ut:
imap.uu.se
port: 25
PW: ******