Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Occhino

Occhino

Medlem
  • Plats Trollhättan
  • Registrerad 2006-11-11
  • Senast aktiv 2012-10-31
  • Antal inlägg 171

Foruminlägg

De senaste inläggen Occhino har skrivit i forumet.

  • Medlem
  • Trollhättan
  • 2008-11-01 00:43

Jag har tappat min iPhone (1G) stenhårt i asfalten flera gånger (speciellt på fyllan, eller vid urstigning ur bilen med iPhonen i t.ex. chinosfickor) utan att det har hänt mer än lite märken på metallbaksidan.

När jag sedan står och lirar Guitar Hero bakom soffan hemma (för att komma längre ifrån TV'n) lägger jag telefonen på soffryggens överkant och ser den glida retsamt nedåt (men jag spelade och lät den därför fortsätta sitt - vad som senare skulle visa sig - ödesdigra fall i golvet.) Jag har ett trägolv och soffan är ca metern hög. BOOM, hela överkanten av displayen är sprucken samt en spricka som går långt nedåt nederkanten av displayen.

Visst om den hade gått sönder under asfaltsfallen, men från soffan?

Som tur är täcker sprickorna endast den svarta delen i överkanten och den långa sprickan ser man endast från sidan, så tittar man rakt uppifrån (vilket man ju oftast gör) syns det knappt.

Nu, någon månad senare, har det dock börjat lossna bitar från displayen så det blir väl till att köpa sig en ny iPhone (pallar inte att springa runt med tape på telefonen). Men dock känns en 1G mer rätt den "nya" dock, mer old school.

  • Medlem
  • Trollhättan
  • 2008-11-01 00:33

Fick mig ett gott skratt när jag tittade på avsnittet i måndags natt (det är så sjukt bra att jag faktiskt sitter uppe och väntar på det, uppdaterar sökträffarna på Scenetorrents febrilt när släppningsdags närmar sig. Fast förr-förr-förra måndagen fick man sitta och vänta till halv sju snåret någon gång).

Hon håller den fel till en början, men i nästa scen är den rättvänd igen. Visst att den är formad på ett sätt som gör att man kan blanda ihop den, men så svårt kan det väl inte vara att hålla den på rätt håll? Någon borde ju se det.

Dessutom började hon scenen med telfonen vid örat, så det var inte direkt så att hon skulle svara i den och smooth ta upp den ur fickan men inte ville se noobish ut och kolla om det var rätt håll.

Kort sagt: det är ju inte så jävla svårt att hålla telefonen på rätt håll vill jag tycka!

  • Medlem
  • Trollhättan
  • 2008-11-01 00:27

"We've got great Windows mobile devices in the market today"

Yeeaaaaaaaah right. Roligt att se videon med facit i hand though. Ungefär samma känsla som när Inez Usman mer eller mindre fastställde att Internet bara är en fluga, helt korrekt prognos?

  • Medlem
  • Trollhättan
  • 2008-08-13 01:50

Min polare var på Liseberg förra veckan. Han hade chinos med ganska vida fickor på sig och telefonen flög sålunda iväg i full karriär när han åkte i första svängen i Lisebergsbanan. Rakt ut i skogen flög den och han tänkte att det antagligen var ganska kört, men gick ändå till någon ur personalen och berättade vad som hänt.

Dagen efter ringer de från Liseberg och berättar att de hittat telefonen. Några mindre repor hade tillkommit, men den var i princip helt oskadd. Som sagt var, gedigen kvalitet.

  • Medlem
  • Trollhättan
  • 2008-07-26 17:59

Lite OT:

Min polare köpte en iPhone via Ebay av en kille som hade typ 3 feedback (alla positiva), frakten skulle ta 8-12 arbetsdagar sade denna snubben. Priset var 2,800 kr har jag för mig.

Hur som helst, arbetsdagarna gick och efter typ 14-15 arbetsdagar skickade min polare mail och det gick någon vecka eller två till med ett antal fler mail. Killen svarade inte.

Då köpte min kompis en till iPhone, också den via Ebay. Men denna gång av en powerseller med flera tusen feedbacks varav typ 99% positiva (vilket jag sade att han skulle göra första gången, man skall aldrig köpa den typen av vara från folk med lite feedback. Minst 1000 st).

Typ 2 dagar senare svarar den första killen, det hade blivit fel när han skulle skicka iväg iPhonen och han hade skickat till fel ställe. Dessutom hade han varit bortrest så han hade inte kunnat svara på mail. Men han skickade iaf. en ny iPhone till min polare.

Så det slutade med att han häromdagen fick hem 2 iPhones. Så ibland kan man vara helt övertygad om att man blivit blåst men ibland är det ju faktiskt (som tur är?) så att en mänsklig faktor gör att det blir missförstånd och förseningar .

  • Medlem
  • Trollhättan
  • 2008-07-22 10:26
Ursprungligen av Borgvall:

Ingen som vet hur det är med lägerstatusen på ett ungefär på våran lokala teliabutik? Har förhandsbokat ett ex, men fasen va sega de är, är det någon som fått ett förhandsbokat ex?

När bokade du detta ex? Innan 3G släpptes?

Jag har ingen aning om hur lagret ser ut, men jag tror inte att det har varit en oerhört stor press på iPhone i Trollhättan. En polare var där den 11 och köpte en, utan att ha bokat och det var ett par timmar efter att butiken och försäljningen hade öppnat!

  • Medlem
  • Trollhättan
  • 2008-07-21 01:54

Tar inte lång tid för FedEx att få din iPhone från Arlanda och hem till dig, inte längre än det skulle ta för dig att krånga fram paketet genom all byråkrati.

Beställde i vintras en iPhone från USA som lämnades in onsdag kväll, registerades på morgonen, skickades vid lunch och under dagen följde jag dess väg. Den kom till Europa (genom Tyskland) vid midnatt och runt 13.00 på fredagen hade jag telefonen i min hand. Detta var med UPS men FedEx är antagligen i princip lika snabba!

  • Medlem
  • Trollhättan
  • 2008-07-21 01:28

En polare installerade 1.1.4 och fick detta problem, jag provade att installera om 1.1.4 utan förbättring. Körde då 1.1.3 och därefter 1.1.4 igen och vips fungerade det! Pure luck, kanske. Det gick ju vägen åtminstone!

Du kan ju också prova med ett annat upplåsningsprogram eller en annan dator. Så enkelt kan det vara.

  • Medlem
  • Trollhättan
  • 2008-07-21 01:14
Ursprungligen av wilhelmsson:

För mig uppstod samma problem när jag tappade min i betong golv.
Fungerar nedre delen lite då och då eller aldrig?

Lycka till/ Filip

Läs hans inlägg igen, han kan trycka på "Senaste" osv. när han är inne i telefonläget, vilket innebär att nedre delen av displayen då fungerar.

Verkar som att han - lyckligtvis - inte fått problemet som vissa drabbades av där nedre skärmdelen helt dog. Detta är ju rimligtvis ett mjukvaruproblem då displayen bevisligen fungerar korrekt.

Har du haft ett modifierat tangentbord inlagt? Om inte kan du ju alltid prova att lägga in ett sådant, t.ex. ett där du får äåö. Det kanske fungerar, men det är bara ett långsökt förslag. Har ingen aning om vad det kan bero på men det är ett desperat drag jag hade provat.

  • Medlem
  • Trollhättan
  • 2008-07-21 01:03

Motivera iPhone 3G köp...

It's hella fuckin' balls-to-the-wall awesome!

Föregående inlägg har nog sagt allt faktiskt. Man kan ta det svart på vitt och rada upp vad för olika tekniska specifikationer telefonen har och inte har. Men det håller inte.

Den enda som verkligen kan motivera ett köp är du själv. Hur mycket vill du ha en iPhone? Tillräckligt mycket för att strunta i att du tycker att vissa saker fattas i telefonen? Är du beredd att lägga de pengarna på en telefon (även om den faktiskt inte är så mycket dyrare än andra telefoner)?

Personligen är jag hur nöjd som helst med min 2G, å andra sidan blir en 3G betydligt dyrare men jag är tämligen bestämd över att jag kommer att köpa en 3G inom kort. När 2G släpptes kände jag spontant precis som alla andra: för dålig kamera, kasst att man inte kan skicka MMS (vilket man nu dock kan göra med diverse apps), dålig batteritid osv.

Men så länge du har bra ljus är kameran bra, batteritiden är inte så dålig med tanke på vad du kan göra med telefonen. Du kan ha den till att surfa i en RIKTIG webbläsare (till skillnad från alla andra undermåliga mobilwebbläsare), du kan lyssna på musik, titta på film, synka din mail på ett grymt sätt, kolla aktier, kolla kartor, kolla väder, använda YouTube och använda oändligt många skitcoola apps som gör att du med denna telefon kan göra saker du aldrig drömt om att kunna göra med en telefon. Jag har säkert dubblat, kanske tredubblat, tiden jag använder min mobiltelefon sedan jag skaffade iPhone. Då har jag ändå varit ganska flitig på att använda mobil innan. Såklart håller batteriet bara i 1-2 dagar men som sagt var, med tanke på vad jag gör med den är det mer än acceptabelt. Mycket saker du annars gör med en dator gör man istället med sin iPhone, och en dators batteri håller ju bara 1-2 timmar - ändå spelar batteritiden minimal roll eftersom fördelarna väger upp den.

Men, det är bara du som kan motivera ett köp för dig själv. Misslyckas du med detta vill jag säga att du har ditt svar.

  • Medlem
  • Trollhättan
  • 2008-07-19 12:07
Ursprungligen av 20hz:

Fast tittar vi på Apple Retail Store (United Kingdom) så verkar det som man visst kan köpa den över disk i applestores butikerna, ex regent street. Drar till London nu till helgen och ska se hur det står till.

Edit: Bra att man läser all text på sidan. Skyller på trötthet.

* New 18-month contract required. Qualified customers only; credit check required; must be 18 or older. Current and new iPhone users who now or will receive service under a corporate account and wish to upgrade to or purchase iPhone 3G need to contact O2 directly.

Ja, det nya med 3G är att man inte längre kan aktivera den som man gjorde med 2G, det vill säga hemma vid datorn via iTunes. Anledningen till detta är väl antagligen att så många struntade i att aktivera och hackade den istället. Nu åker man på ett abb. som måste tecknas när man köper den, i nästan alla länder.

Dock kan man köpa den utan operatörslås i Italien för 499 euro (8 gb) eller 549 euro (16 gb), eftersom de har en lagstiftning som hindrar Apple från att ge försäljningsrättigheter utan möjlighet till operatörsfria köp till endast en och samma operatör.

Det här är fortfarande en ganska outforskad marknad men det verkar som att vad du behöver göra är att fixa någon som bor i Italien och kan beställa en 3G hem till sig och sedan skicka den till dig. Det lär nog dyka upp en del 3G's på italienska Ebay inom en snar framtid, dock lär dessa vara ganska dyra skulle jag tro. Men, vad gör man inte för en 3G? Jag lär köpa en från Italien inom en snar framtid.

  • Medlem
  • Trollhättan
  • 2008-07-19 04:10

De första veckorna var jag precis som de flesta andra här beskriver; pedant som f*n. Borstade undan alla smulor från bordet innan jag lade den där, hade ingenting annat i samma ficka osv.

Men, efter ett tag tappades telefonen i bilen och under sätet där den på något sätt fick sig en rejäl törn med ett stort märke strax under kameran som följd. Nu accelererade skadorna och efter att i början ha använt min gamla mobil när jag var på krogen tog jag istället med iPhonen. När sprittarmen fått sitt och fötterna blivit runda flög mobilen i backen så det stod det härliga till. Den glider ju ganska lätt ur handen på en och på fyllan är det ju inte lättare att hålla i saker, dessutom blir rörelserna man gör lite häftigare. Istället för att smidigt hala upp mobilen ur fickan sliter man upp skiten och ur handen slinter den och flyger in i en vägg.

Summa summarum: den har nu fått så många märken att jag inte ens bryr mig längre. Nu har jag den tillsammans med nycklar och ärligt talat har den klarat sig bra från repor hittills, för några veckor sedan tillkom ett gäng repor (ingen aning om hur, men det var with the power of alcohol) som dock är de enda jag fått trots ganska krävande misshandel av telefonen.

Får ändå säga att för en telefon som är så high-tech som iPhone håller den extremt bra. Har många gånger tappat den i backen ganska hårt och det är endast ytliga skador jag åsamkat den. Håller lika bra som en gammal Nokia 3210.

Men nu blir det nog att köpa en 3G faktiskt, den börjar nämligen bli lite väl sliten!

EDIT: Såg nu att efter kvällens bravader har den svarta plasten vid mobilens nederkant börjat lossna. På höger sida kan jag få in en nagel under plastkanten och "öppna" lite. Yippiekaiay?

  • Medlem
  • Trollhättan
  • 2008-07-19 03:43

Shit. Detta låter ju sanslöst bra. 549 euro för en 16 gb är ju helt klart hur värt som helst! Då kan man behålla sitt grymma abb. hos Tele2 för 39 kr/mån (gratis till alla med Tele2, 3000 gratis SMS, 69 öre till alla andra) och lägga till Fri Data för 99 kr/mån. Om det är någon som vågar sig på att beställa hem en är en utförlig rapport ett absolut måste.

Får hoppas på att detta håller i sig och att de inte sätter stopp för denna möjlighet att beställa italienska iPhones till Sverige.

  • Medlem
  • Trollhättan
  • 2008-07-19 03:29

Sonja Aldén, Patrik Isaksson, Nordman, Sibel, Takida, m.fl. spelar på Rix FM Festival på söndag, Hojumstunet. 20-23. Fri entré!

Inte mina favoritartister direkt men det lär ju vara folk och det är väl det bästa Fallens Dagar har att bjuda på i underhållningsväg.

  • Medlem
  • Trollhättan
  • 2008-07-19 02:24

Flyttade till Trollhättan från Orust för 6 år sedan. Tog precis studenten så jag lär inte vara kvar här så länge till dock, det är inte direkt en metropol.

Enda tillfället på året det är riktigt mycket folk är nu, på Fallens Dagar (precis hemkommen från första dagen som ärligt talat var sådär med mycket regn och rusk), men är alla ens vänner 18-19 kan man ändå inte sitta inne på öltälten där det är 20. Jag själv är dock väldigt lik min bror som är 21, så vissa har ju tur i alla fall. ^^

Switchar till Mac i höst när de nya uppdateringarna av Macarna kommer. Har annars haft iPhone sedan i vintras.