Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Brushie

Brushie

Medlem
  • Registrerad 2005-12-15
  • Senast aktiv 2007-03-08
  • Antal inlägg 13

Foruminlägg

De senaste inläggen Brushie har skrivit i forumet.

1

Kanske har ni Airplay eller någon annan!

Tänkte kolla med er som har iTrip till nano vilken iTrip ni har!

Har ni den som är speciellt för nano eller den som även passar video.

Varför valde ni just den ni har? Några erfarenhetar av funktionerna LX och DX modes som endast finns på den som även passar 5G Video. Fungerar det?

PS Passar en nano med siliconfodral i en iTrip för nano? Har inte lust att plocka ut spelaren varje gång jag skall lyssna i tex bilen.

Körde den till jobbet idag och gick i genom de flesta menyerna och testade det mesta....allt funkar kanon ...precis som tidigare....allt gick vägen med denna chansning...slutet gott allting gott...lycka till med era reparationer

Ursprungligen av micael:

Va kul att höra. Är väldigt nyfiken på hur det kommer gå för dig.

Dåså då var skärmen på plats. Ett mycket enkelt ingrepp måste jag säga. man får lirka lite på skärmen för att få loss den från ramen på ipoden då den stter med lite klister. Annars var det bara att snappa i det lilla kretskortet och sätta ihop den igen.

Det lilla jag sett på den så fungerar skärmen utmärkt...som om det vore den som satt i när jag köpte den.
Nu ligger den på laddning då batteriet var helt slut så det blir att hårdtesta om några timmar samt kommande timmar...dagar...veckor...månader...år....

Det återstår att se om det hänt något med övriga delar då jag varit inne å pillat men just nu e jag grymt nöjd

Ursprungligen av lechill:

tjackade Travelsound 400 igår har inte hunnit testa så mycket men ljudet verkar helt okej.
klart dom bästa resehögtalare jag haft.
har iufsig bara haft skräp tidigare

Kul om du ville skriva vad du tycker då du testat lite. Fördelen med 200 är ju att den går på AA batterier som e billigare i längden. Tänkte i å för sig ha laddbara batterier men om man vill ha med sig i reserv e AA billigare. 400 e å andra sidan mycke´ snyggare.

Hur e basen i den där 400-pjäsen? 35 speltimmar...intressant!!!

Jaha då fick man ett brev skickat med US postal service idag då...6 dagar tog det från beställning till att jag fick det. Kostade en slant i frakt att få det så snabbt men det var det värt. Ett billligare allternativ, knappa dollarn, om man kan vänta upp till 35 dagar.

Förpackad i ett stort plastkuvert med ett mindre kuvert i och o det massa bubbelplast och däri ligger den nya skärmen. Dax att reparera!!!!

Har kollat runt lite efter resehögtalare.

De jag tittat på är några från Creative

Travelsound 200
Travelsound 250
Travelsound 400

Någon som har erfarenhet av dessa?
Travelsound 400 verkar ha en batteritid på hela 35h (enl tillverkare iåförsig så 25-30 är kanske realistiskt)

Har hört 200 men tycker 250 och 400 är snyggare så undrar om någon hört hur dessa låter.

Ursprungligen av Leon Jensen:

Om någon har en iPod nano eller liknande med sprucken skärm och som inte har garantin kvar heller, skulle jag kunna få ta en titt på podden då? Jag skulle kunna se om den går att laga på något sätt. Admin och hemsidan har min hemadress så ni blir inte lurade men jag är så j###a nyfiken på hur man lagar dem.

Fattar din nyfikenhet...fastän jag inte fått min nya skärm än så var jag bara tvungen att öppna den å kolla läget i helgen. Det lilla batteriet går det två trådar från som är fastlött i kretskortet. Superlätt att byta alltså!!
En lödpenna så e det fixat! Skärmen verkar löjligt lätt att byta ut. Sitter fast med en snäpplåsning så man behöver inte löda eller göra något dramatiskt. Hårdvaran under klickhjulet lär också vara lätt att byta då det finns reservdelar. Dock tittade jag inte allt för mycket här då den delen faktiskt fungerar på min.

Angående öppnandet så gick det ganske odramatiskt. Satte i hörlurana i utgången och bände försiktigt med en vass kniv mellan botten del och överdel. I ett huj hade jag öppnat sesam. Inte en skråma!!

Dåså...då e det bara skärmen som fattas!!

Ursprungligen av Se[BBB]e:

Hmmm... Ditt största problem blir nog att öppna upp skalet utan att lämna fula märken.

Ja det får framtiden utvisa....det skall ju inte vara för lätt heller...dessutom bryr jag mig inte om den blir lite skavd...lite alltså!! Bara den fungerar igen så.....kan bara de där jänkarna skynda sig lite med att leverera så jag kan skrida till verket så....

Ursprungligen av Se[BBB]e:

Svaga skärmar var ett känt problem med de tidiga iPod nano-modellerna. Jag köpte min precis när den kom ut och skärmen på den sprack. Jag bara fyllde i ett formulär och sen kom de och hämtade den och fixade den gratis på garantin. De kanske gör samma med dig. Lämna den direkt till Apple via deras webbplats. Men om den är nyligen köpt kan det nog bli klurigt att få det på garantin. Men om du insisterar på att du hanterat den varsamt så ska du få en ny.

Oj det var generöst!! Faktum är att skärmen är i småsmulor pga av att den träffades av en sten så det kan nog bli svårt att få dom å komma å hämta den för att fixa till det.

Ingen som har öppnat sin ipod av ren nyfikenhet? Min nya skärm är levererad så jag väntar den i nästa vecka någongång....snopet om det inte kommer fungera...synd att man inte är någon macgyver...då hade jag gjort en skärm av folie, ett gummiband och klister :-). Återkommer med hur resultatet blev med den utbytta skärmen.

Hej

Är det någon som jag som lyckats spräcka skärmen.:mad: I början såg jag en fjärdedel av skärmen så jag kunde lokalisera mig någorlunda men nu e den helt kajko. Lyser gör den dock å knapparna fungerar men man får köra lite på känn. Av enkelhet kör jag bara blanda spår nu för tiden.

På Applestore sa dom att skärmbyte var tveksamt om de gjorde men om det skulle göra det skulle det bli en dyr affär. Inrikta dig på att köpa en ny tyckte dom.

Surfade runt på nätet och hittade reservdelar till nanon, skärm, klickhjul, baksida, batteri och batteri med mer kräm i än det som sitter i orginal. Jag kommer helt sonika att göra skärmbytet helt själv till det facila priset av 440 kr + lite i frakt såklart :rolleyes:. Skall bara vara att sätta i den nya skärmen med ett snäppfäste. Det svåra är väll att ta isär den på ett snyggt sätt.

Nanon e ju ändå helt körd så friskt vågat hälften vunnet. Kanske skall man slänga i ett pimpat batteri när man ändå e på g

Någon som har erfarenhet av att vara handy man och reparera sin nano själv. Jag tar tacksamt emot tips!! Andra åsikter också för den delen.

Ok det skall jag testa!
Tack för svar!

När jag laddar min nano i USB:n på min dator står det "koppla inte ifrån" på den och jag kan inte göra någonting på den. Dvs jag kan inte lyssna på mysik på den, bara genom datorn. Hur är det för er som har köpt reseladdare? Kan ni lyssna på nanon samtidigt som den laddar? Berätta gärna vad ni har för väggladdare för att detta skall fungera. Har fått för mig att laddaren från teknikmagasinet inte "orkar" att ladda samtidigt som man lyssnar.

1