Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
cseknc

cseknc

Medlem
  • Registrerad 2005-06-26
  • Senast aktiv 2013-11-26
  • Antal inlägg 8

Foruminlägg

De senaste inläggen cseknc har skrivit i forumet.

1

zutko: Hur ska man gå till väga för att köpa en norsk iPhone? Behöver man norsk adress personnummer o.s.v?

//

Jag har liknande problem med min iBook. Och där är det tydligen Leopard som ställer till det. Hade aldrig problem med USB och Tiger.

Den måste krusas, koppla i o ur tills den dyker upp. Funkar för mig.

Är räckvidden tillräcklig som det är idag behöver du inte ansluta Expressen till WDS. Det stjäl nämligen en hel del bandbredd. Anslut den som en trådlös klient till ditt befintliga nät.
Du kan inte ansluta en dator till nätverksuttaget på Expressen om den inte är med i ett WDS.
För att ansluta den till WDS måste du knappa in AirPort-ID på rätt sätt. Dyker den inte upp i AirPort-verktyget så har den inte anslutit till WDS.

Gott nytt år!

//

Hur bär man sig åt för att skicka tillbaka dom trasiga lurarna? Fick vadderat kuvert och två stycken förtryckta blanketter från UPS. Men vilken ska jag använda? Båda två kanske? Och till vart lämnar jag brevet? På en vanlig gul låda eller måste jag ringa hit nån UPS-snubbe?

// cse

Ursprungligen av frangen:

Kollade upp det där med kallibreringen, och det funkar bara på så kallade "intelligenta" batterier, som har typ en krets eller nått som reglerar, har iPoden alltså en sådan?

Testar min iPod för hur längde de kan spela på en laddning i skrivande stund. Nu har den spelat i tre timmar och en kvart och halva mätaren e borta.... de blir nog inga 14 timmar! Ska lämna in den tror ja!

Det leder till en annan fråga, jag har IS på den. Om man skulle lämna in den kan man det även om han har IS på den?

Någon slags intelligens borde det finnas. Med tanke på att man kan ladda den genom usb-porten och där finns det inte mycket till laddningsreglering.

Varför drar du inte av ISen, begär en ny på garantin och kletar på när du får tillbaka din ipod från reparationen? Tverkar tom på att du får tillbaka din egen, utan du får nog en helt ny.

/anders

Ursprungligen av frangen:

Okaj det visste jag inte. När jag tar ur min ipod efter att ha laddat den fullt står endå batterimätaren två steg från fulladdat. Kan det bero på detta?

Kan kanske bero på att den inte är riktigt kalibrerad.

/

Ursprungligen av OveR-:

Nu undrar jag, ni som klarar över 2 timmar, har ni fått bättre iPod än jag eller har ni andra inställningar? Exempelvis, har ni equalizern igång? vilken volym? känns som att jag blivit lurad på ½ - 1 timme!

Det viktigaste med batteriet till en ipod och div. andra apparater som använder li-ion batteri är att man kalibrerar det! Vid första laddningen ska man ladda det helt fullt och gärna låta ipoden sitta i några timmar extra. Sen ska du använda poden tills bat. är helt slut. Kan vara lite svårt iom att den stänger av sig själv innan batteriet är helt urladdat. Provade med att låta den stå i "service läge", då är den påslagen tills betteriet är helt tomt. Ladda sedan upp den till fult igen. Nu kan du ladda och använda ipoden hur som helst. Men för maximal kapacitet ska du kalibrera om den igen med någon/några måndaders mellanrum. Så här gör jag med min ipod och ibook, men funkar även bra med mobilen.

/anders

P.s. Man ska undvika att kalibrera batteriet på gamla batterier av någon anledning. Men det gäller som sagt väldigt gamla batterier.

Fråga ang. jludkontroll.
Hur fungerar ljudkontroll rent praktiskt?
Ändras EQ'n för respektive låt eller ändras något i MP3-filen?
Och om man bockar ur "ljudkontroll" tas allt som modifierats bort så att man har kvar sina orginal mp3-or?

/cse

1