Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
pontusuggla

pontusuggla

Medlem
  • Plats Stockholm
  • Registrerad 2005-05-19
  • Senast aktiv 2012-06-07
  • Antal inlägg 13

Foruminlägg

De senaste inläggen pontusuggla har skrivit i forumet.

1

Så macig kille och ändå ett forum i asp. Känns lite skumt? Kom över till oss i php-träsket..!

Jag har testat, men får det inte att funka. Dra ett alias i Findern till skrivbordet, döp det till Pelles Documents, dra aliaset till vänsterspalten så döper den om sig till 'Documents'.

Frågan var: Har ni också en massa Documents-länkar, eller har ni ordnat det på smartare sätt? Det handlar alltså helt om Findern, php har jag koll på.

Jag utvecklar i php och har därmed ett gäng olika datorers Documents-mappar i min vänstermeny, vilket gör att jag snabbt kopplas upp tex hemifrån. Dock måste jag hålla ordning på vilken som är vilken eftersom alla heter 'Documents'.

Hur gör ni? Alias, funkar det?

Jag vill alltså välja öppna och sen välja den osynliga filen på en annan dator på nätverket via afp. Allt jag egentligen behöver är att se osynliga filer när jag väljer öppna.

Det skumma är att det inte går att drag-n-droppa filer på programmet för att öppna den, annars hade det bara varit att Gå till mapp och skriva sökvägen...

Jag undrar om jag kan öppna loggar på en os x-server med console, alltså Systemmeddelanden? SSH eller AFP skulle funka utmärkt.

Tack! Google suger verkligen i dessa lägen.

Jag fnular lite på att bygga ett minimalt program som av Cron aktiveras en gång i minuten och läser in en hemsida och vid en specifik förändring ger mig en varning av något slag. Typ en upplysning att det nu finns en ny rss-post att läsa.

Det jag önskar är ett program som jag kan anropa, gärna liknande de bubblor som tex Adium lägger upp i översta högra hörnet. Jag har nämligen för mig att det är ett eget program som Adium anropar.

Jag har testat den nu, vad jag fattar så måste jag köra programet för att den sa skriva logg-filen, jag kan alltså inte samtidigt köra min hemsida.

Jag kanske måste läsa in mig på c... Jag vet inte ens i vilket program man skriver?

Jag har just installerat apache och php på min iPod Touch, coolt som fanken tycker jag. Nu sitter jag och försöker få ut ett värde från den inbyggda accelerometern.

Jag har hittat hur man gör ett enkelt c-program för att hämta ut dessa värden, men jag kan inget om c...

http://blog.medallia.com/2007/08/iphone_accelerometer_source_co.html

Det jag vill ha är ett litet program som returnerar xyz-värden som jag kan kalla på med ett php-script med exec(), separerat med nått bra tecken.

Fel forum jag vet, men jag gissar att det är enda stället att hitta rätt person.

Jag gillar Adressbokens funktioner tillsammans med mobil, smsa, ringa, svara etc. Dock tappar jag funktionerna varje gång jag lämnar datorn och måste komma ihåg att klicka på den lilla ikonen i Adressboken igen.

Tanken är att det borde vara en baggis att få ett Applescript att "klicka på den knappen" en gång i minuten tex som ett cronjob.

Nån med en aning om hur man gör?

Eftersom detta är ett pubertalt problem så lägger jag in en smiley.

Om jag bestämmer mig för att köpa en av Jason Sius högtalargubbar (som den i toppbannern på prylfeber.se tex) hur kopplar jag då? Jag antar att jag behöver nån förstärkare i mellan på nått sätt...

Dom finns för övrigt att köpa på ebay om man har lite tålamod och en amerikansk adress.

http://search.ebay.com/jason-siu_W0QQfkrZ1QQfromZR8

Nu har jag kikat lite till och jag antar att lineouten på dockan går att koppla till tex Tivoli iPal och så kopplar jag dockan till strömjacket. Nackdelen är att jag får två fula strömsladdar istället för en. Två snygga kanske et där?

Tivoli iPal - 1.990,00
Docka - 375,00
Extra sladd - 175,00
Laddardosan har jag redan.

Totalt - 2.540,00

Nån med bättre förslag?

Jag kikar efter en köksradio som jag lätt kan koppla in min ipod 3g i. Men den måste som sagt ha en bra radio. Jag funderar för övrigt på att köpa en ipod photo snart, så den måste klara båda, gärna också mini. Bäst vore om man kunde docka den i själva radion som tex i badringen vad den nu heter, men vad jag förstod så saknar den radio vilket förvånar mig, vad kostar en radio idag om man har gott om plats?

1