Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
mione

mione

Medlem
  • Registrerad 2005-03-12
  • Senast aktiv 2006-08-12
  • Antal inlägg 27

Foruminlägg

De senaste inläggen mione har skrivit i forumet.

  • Medlem
  • 2005-05-09 11:44

Har haft det problem med klickhjulet en gång, det var efter att min mor hade fått titta på den och tryckt på allt möjligt och antagligen råkat trycka lite för hårt. Gjorde då en reset på ipoden och sen dess har den fungerat perfekt. Den hade liksom hakat upp sig någonstans.

  • Medlem
  • 2005-04-21 17:23
Ursprungligen av accent:

Hej alla,

När jag ansluter min iPod till iTunes får jag ständigt meddelandet att min iPod är länkad till ett annat bibliotek. Frågan blir således om jag vill länka den till detta bibliotek och i ochmed det ersätta mina bilder och album. Självklart vill jag inte bli av med alla filerna och trycker "Nej".

Min fasa är när jag av misstag råkar synca den med denna datorn och förlorar allt. Finns det något sätt för att ändra på detta?
Jag har försått det som att man ska avmarkera "automatisk uppdatering" vilket jag ocksa gjort men det fungerar ändå inte. Vad ska jag göra?

Tacksam för svar! /john

Vet inte riktigt vad du vill ha gjort som inte fungerar. Vill du föra över vissa låter till din ipod eller? Du måste nog trycka ja på frågan om du vill länka den med det bibloteket, eftersom du avmarkerat automatisk uppdatering borde den ju inte synka automatiskt mot bibloteket då. Är dock inte säker på detta, men det känns mest rimligt. Någon annan kanske kan ge ett säkert svar.

  • Medlem
  • 2005-04-19 16:05
Ursprungligen av xtrem:

om du bara låter den ligga och inte pillar på den. kommer den igång då av sig själv efter ett tag?

Nej det gör den inte, har iof bara väntat ngn halvtimme, det kanske ger sig om den får ligga ännu längre.

  • Medlem
  • 2005-04-19 15:39

Jag har upptäckt ett problem som jag undrar om det går att göra något åt. Varje gång ipoden är helt urladdad, (dvs den går inte ens att sätta igång längre) så hänger den sig när jag kopplar in den till datorn för att ladda den. Batteriikonen kommer upp och fylls i med ca 0,5 cm men därefter står den helt stilla och det händer ingenting. Itunes startar inte upp i datorn. Från början går det inte ens att starta om ipoden, men efter en liten stund fungerar det att starta om den och då kommer laddning och itunes igång som det ska.

Nu är frågan om det går att göra något åt detta förutom att ladda den innan den är helt urladdad. Är det bättre att köpa en laddare till eluttag istället för att ladda den via usb-porten? Jag undrar även om det är fler som har upplevt det här problemet?

/Malin

  • Medlem
  • 2005-04-19 15:28
Ursprungligen av killemall:

jag konverterade till ACC, och tog bort de gamla mp3 filerna.. och sedan körde jag scriptet, men när jag går in och kollar på filerna är de fortf. m4a .. jag kör itunes 4.7.1 , funkar scriptet med det?

jag använde istället ett annat script och la ihop filerna till ett spår, sen gick jag in och ändrade till mb4 manuellt, efter det tog jag bort och la till spåret i bibilotektet. Sen förde jag över det till minin, men ingt hamnar under AudioBooks på podden.. Och Itunes verkar behandla m4b filen som vilken annan musikfil som helst.. Nån som har någon ide vad jag gör fel
??
har sökt i forumet och följt instruktionerna men det funkar inte för mig

När du har tagit bort filerna har du uppdaterat ipoden utan filerna i itunes, sen lagt in dem igen i det nya formatet och uppdaterat ipoden igen? Uppdaterar man den inte emellan så märker inte ipoden att det skett en förändring i itunes och uppdaterar alltså inte de spåren.

Det räcker alltså inte att ta bort och lägga till filerna i bibloteket du måste se till att de också tas bort i poden emellan.

  • Medlem
  • 2005-04-12 22:15

shit vad tråkigt...

det finns ju sån där puts grej man kan köpa som tar bort repor och så..

kan tipsa andra som inte köpt ipod än att köpa till en "drummel" försäkring... jag köpte min mini på siba och köpte till en sån för ca 400 för 3 års försäkring med en självrisk på ca 200 kr, den täcker alla sånna skador...

  • Medlem
  • 2005-04-10 19:52
Ursprungligen av Christine:

Jag har en idé om att det är så att det är när jag har synkat den som den sedan går tillbaka till första sidan när jag börjar lyssna. Om jag laddar den på en annan dator som den inte synkar med blir det inga problem. Har provat med att pausa men hör inget surrande från hårddisken. Jag "snabb" spolade i ITunes och synkade men då gick den tillbaka. Synkade igen för att komma tillbaka till mina 8 lyssnade timmar men den gick tillbaka. Sedan spolade jag på IPoden och nu går den ok.......kan detta vara problemet?? Det är ju fel men bra att veta vad som utlöser det ofrivilliga backandet.

Det verkar för mig som att den gör såhär varje gång man har gjort ngt annat med ipoden emellan gångerna man lyssnar. Alltså om man först lyssnar boken sen på musik så ska lyssna på boken igen så vill den inte. Men om man inte lyssnar på musik emellan de gånger man lyssnar på boken så fungerar det fint. Kanske är det så att även synkningen gör att det inte fungerar riktigt. /Malin

  • Medlem
  • 2005-04-07 11:36

Det borde gå att välja mellan 1G mini och 2G eftersom egenskaperna i batteritid skiljer sig rätt mkt!

  • Medlem
  • 2005-04-01 12:27
Ursprungligen av EricBradley:

Om du bara har PC och XP så har du garanterat FAT32!

Jag kan formulera om frågan såhär till alla som har problem med Audioböcker:

Sitter ni på en PC eller en Mac?

PS. När det gäller konvertering till HFS+ så gör man den enklast på en MAC... det är HFS+ som är Apple's diskalokeringsystem. Man kan göra det på PC men då behöver man ett tredjepartsprogram typ MacDrive 6 från Mediafour

Hmm tyvärr har jag ingen tillgång till någon Mac. Fungerar ipoden korrekt till PC även om man formaterar om den till HFS med hjälp av tredjepartsprogrammet? Det känns som att den inte skulle göra det av ngn anledning.

  • Medlem
  • 2005-03-31 22:00
Ursprungligen av ragland:

Har kollat runt lite och det kostar ca. 800:- om man skickar den till apple för byte (har inte kollat exakta priset, då jag är på jobbet och man måste knappa in serienumret på ipoden för att få fram prisuppgift, verkar det som). Det går även att byta batteri själv om man är lite händig. Har inte kollat vad batteri kostar då. Själv skulle jag nog inte ge mig på det, då det verkar vara lätt att man skadar (repar) plasten, skärmen och skalet...

man kan köpa batteri för ungefär 400 ngt sånt beroende på varifrån man köper..

  • Medlem
  • 2005-03-31 21:49
Ursprungligen av EricBradley:

Bara för att kolla.
Ni som har problem:
Har ni era iPoddar formaterade i FAT32 eller HFS eller finns det av båda sorterna?
Jag har min i HFS och märker inte av dessa problem.

Vet inte, hur kollar man det och hur gör man om formateringen om den är formaterad i FAT32? Har PC med Windows XP.

  • Medlem
  • 2005-03-31 18:13
Ursprungligen av adl:

Har märkt att när man spolar bakåt så knasar det sig oxå, inte så kul när man sitter på pendeln och är 6h in i Änglar och demoner..

Ja spola bakåt fungerar aldrig för mig heller...

  • Medlem
  • 2005-03-24 11:39
Ursprungligen av adl:

Jag har garanti kvar men tror inte att det kommer att hjälpa att byta, verkar ju vara ett mjukvaru fel så man får nog vänta på en uppgradering.
Sen är min mini en Amerikansk utan volym spärr..

En del påstår ju att det inte är ett mjukvarufel utan fel på hårdvaran. Erik postade några länkar till diskussioner på ipodlounge.com där de diskutterar just det här problemet och där verkar de prata om hårdvaruproblem. Hur ofta kommer det nya mjukvaruuppdateringar? Har bara haft min ipod i ett par veckor nu så jag har inte behövt uppdatera den än eftersom den hade senaste versionen från början.

  • Medlem
  • 2005-03-22 21:05
Ursprungligen av jiggy-diggy:

var kan jag köpa batteri till min ipod 30 GB utan att behöva skicka in den för byte?..
är väldigt tacksam för svar hej hej!!

http://www.ipodbattery.com/

  • Medlem
  • 2005-03-22 17:32

[QUOTE="adl"]

Ursprungligen av mione:

Har märkt att man kan spola fram i itunes och sen koppla in ipoden i datorn så uppdateras den efter där man satt märket i itunes, ett tips för att slippa spola i spelaren. Om man är hemma så funkar det ju. Kör du med knepet att pausa och lyssna tills hårddisken slutar surra och sen trycka på boken igen? Det fungerar fint för mig, som en tillfällig lösning. Hoppas att problemet löser sig med nästa uppdatering![/QUOT

iTunes trixet brukar jag kör om jag e hemma. Jag har testat att pausa men det hjälper inte heller..

hmm det är ett väldigt konstigt problem det här. det finns ju de som fått ipoden utbytt på garantin på grund av detta problem och sedan inte haft några mer problem. har du fortfarande garanti kvar kan du ju försöka få det åtgärdat. funderar själv på att göra det såsmåningom.