Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
moodie

moodie

Medlem
  • Registrerad 2004-08-04
  • Senast aktiv 2004-10-13
  • Antal inlägg 44

Foruminlägg

De senaste inläggen moodie har skrivit i forumet.

Ursprungligen av Kellogs:

Lucida fonterna är ganska mac lika det finns t.om en som heter Lucida Mac...detta är i för sig bara mina egna åsikter...moodie det verkar som om du vill få din pc ett likna en mac?

Då rekommenderar jag http://www.aqua-soft.org/ där har de mycket fina grejer..bara ett tips

ICKE!!! Kört så för mycket ett tag innan ... Blev inte helt rätt (har man en mac så har man, har man en pc så har man)...

Tänkte att det vart så snyggt där, varför inte göra lite applikationer i samma anda ...

Ja, då så var man här igen...

Har en liten fundering här som jag hoppas jag kan få hjälp med.
Om jag ställer om iTunes så att textstorleken blir stor i Spårlistan
(Redigera --> Inställningar --> Allmänt)
så får jag en skön och härlig font (detta förstärks med cleartype igång i windows XP).

Undrar därför vilken font det är och om någon mac-användare skulle kunna komma med förslag till typiska fonter jag hittar på en mac (mac osX).

Tack!

Körde update på podden för nån dag sen ... Disconnectade den (var fulladdad innan update) ... Sen låg batteriindikatorn på en pixelrad och jag blev misstänksam ... Den betedde sig också som om det var lite batteri ... efter bara nån timme med meningslös spelning för att testa så dog den ... Rejält ... Var problem att få igång den etc.

Ska testa igen nu när den blir färdigladdad för femtioelfte gången...

Gjorde detsamma Idag ... Nån skum kompis formaterade alla hdd på datorn och jag vare tvungen att installera igen ... tyckte man skulle installera från apple-cd och gjorde så ... Tog lite tid sen såg jag att alla 37 (komma något) GB med musik var borta ... Blev lite förbannad men upptäckte sen att man kunde installera iTunes innan och ställa av synkningen ...
Men med inte alls för mycket tålamod så fick jag över allt igen genom det älskade USB2 ...

Såja ... Mycket vad fingertoppskänsla och en lyckans 3.5" diskett kan göra

Så, tillbaka efter en dags semester. Kompis leker med datorn. Tycker virus finns och börjar köra virusscan hänger sig... Kompis tycker formatering utan att rädda data på hdd är lösningen... Startar datorn ... ALLT BORTA förutom min musik ... Ja, blir att börja modellera igen! ... Allt som var klart för utskrift!!! ... Återkommer med mer info

Ja, då ringde gumman från TNT idag och sa att podden kommer hem till mig imorrn (12:e).
Beställde den 4:e ... Ganska okej. 5 arbetsdagar ... Som utlovat.

Ja, formpressning på alu.
Precis så me kolfiber.
Därför måste ja skriva ut en modell på en 3d-printer först... Därefter ska allt gå bra.

Nu med tätning på scrollen. Dettsamma blir på displayn

Men om du använder USB 2.0 så måste du ha nyaste drivrutinerna för just det . Hade samma problem med en creative mp3:a som fixade sig till slut då jag uppdaterade usb 2.0 drivrutiner

Låter mycket bra.
Funderar lite på en strumpa nu också ... Man vill ju inte att podden ska bli större ju. Så ett hårt skal för att bestiga Everest mm. och ett mjuk för morgonjoggen

Citat:

Det skulle vara trevligt om det gick att använda klickwheel, men det verkar krångligt att fästa en lucka med gångjärn, annars så är idén med nån slags mjukplast mkt bra!
Aluminium kan blir riktigt snyggt! helst borstad, det kan bli riktigt elegant, hur är det att arbeta med kolfiber? har inte så stor koll?

Kolfiber: Gör modell o arbeta utifrån den.. Sen polera osv. Kunde varit skönt med lite olika detaljer så att den såg "Rejsig" ut .

Citat:

Vet inte riktigt hur scrollen fungerar, men det finns ju helt klart material som går att scrollen genom. Se bara på Xskin eller Lajos produkter. De använder ju silikon. Sen är det en annan historia hur man får plast och aluminium att se bra ut tillsammans

Ja, får väl köra några tester med materialkombinationer.
Ska beställa hem lite aluminiumplåtar och testa det tillsammans med silikon. Lite skeptisk om hur det kommer fästa mot varandra.

Nej, men hade först tänkt att inte göra scrollen synlig alls. Men efter lite tankestunder så blev det så iaf. Du kanske har nån idé på något material som man kan sätta över scrollen?, typ mjuplast eller liknande så att det fortfarande går att scrolla.

Nu med mer exakta mått ... En jämnförelse med kreditkort också.

Förslag på material?
Tänkt på antingen 1mm aluminium (borstad eller blank) eller kolfiber. Får först göra försök på vad materialen klarar och hur värmen kommer att cirkulera.

Fortsättning, nu med lucka för hjulet. Gångjärnslösningar blir ett annat problem :eek: