Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Erik Svansbo

Erik Svansbo

Medlem
  • Registrerad 2003-10-12
  • Senast aktiv 2019-08-12
  • Antal inlägg 869

Foruminlägg

De senaste inläggen Erik Svansbo har skrivit i forumet.

@andas, jag missuppfattade och trodde inte att airport extrem hade ethernetportar. Såg nu att den hade det.

@gmail: Tack för dina svar. Jag har gått i vardagsrummet och testat med iStumbler och signalstyrkan var helt OK. Så betongväggarna verkar inte störa ut så mycket. Men problemen är ju inte egentligen uppkopplingen, när jag väl får signal är den bra. Problemet är att signalen tappas.

Jag har "drops" när jag är ute i vardagsrummet eller i köket när sikten inte är fri emot sändaren. Värst i vardagsrummet då airplay-musik bryts regelbundet.

Jag har kollat in grannarnas nät och det verkar inte vara supermycket interferens. Airport expressen ställde in sig på kanal 11 nu när jag körde automatiskt, tidigare hade jag 13 på manuellt för jag trodde att det var bättre.

Frågeställningar:

  1. Skapar kopplingen billig router utan wifi->airport extreme i bridge mode problem i sig? Kan routern vara skäl till drops osv?

  2. Duger det att "brassa på" med en starkare router istället för airport expressen där den står nu, eller ska jag göra ett roaming-nätverk med förstärkning i vardagsrummet?

  3. Om en starkare router är lösningen, är det då bäst att köpa en asus eller airport extreme. Och utifrån gmails länkar verkar asus vara ett bättre alternativ.

Som det verkar nu är svaren följande: 1. Ja 2. Brassa på med fetare router utan dubbelkoppling. 3. Vet ej.
Jag kanske behöver förstärka signalen till slut men då behöver jag ju först veta att routern är OK och inte skapar problem.

Input välkomnas! Detta är en djungel.

Senast redigerat 2014-08-13 16:58

Problemet är att om jag köper en airport extreme måste jag försaka mitt hemgjorda kabeldragna nät till dator & apple tv. Alltid bra att kunna avlasta det trådlösa nätet!

På så vis känns det bättre att köpa Asus:en, med den kan jag ha kvar mina sladdar.

Men jag är lite osäker på om det verkligen blir skillnad, hur funkar det rent tekniskt? Har Asus:en en starkare sändare? Spelar det verkligen roll att jag har två enheter idag istället för en?

Om jag visste svaren skulle jag köpa omedelbart men jag vill inte bara gå och chansa.

Ursprungligen av keptang:

Testa olika Wifi-kanaler.

Köp en ordentligt kraftfull router (Airport Extreme eller någon utav ASUS RT-N56/N66/AC68/AC66-modeller) och ersätt din Airport Express du har i hallen.

Eller testa med Ethernet via elnätet till ditt vardagsrum, t.ex. http://www.dlink.com/se/sv/home-solutions/con...

Det låter riktigt vettigt, att köpa en ASUS för att få kraftigare signal. Det borde kunna funka.

Vi har många olika enheter anslutna samtidigt så jag gissar att ASUS-routern kan prestera bättre även där.

Airport Extreme verkar najs men den kostar ungefär dubbelt så mycket som ASUS.

Senast redigerat 2014-08-08 13:56
Ursprungligen av Jesper Ohlsson:

Var är nummer tre?

Den tredje var att mitt nät kanske är för "tunt", har bara 10 mpbs och min tjej kollade på netflix samtidigt.

Hej!

Jag har ett problem som jag har brottats med länge och som jag inte vet hur jag ska angripa. Mitt wi-fi hemma fungerar inte helt som det ska och jag vet inte riktigt varför. Jag har tre möjliga felkällor:

  1. Lägenheten har betongväggar

  2. Det finns många paralllella wi-finät, särskilt i vardagsrummet

I hallen har jag en router och till den har jag kopplat en airport express. Denna agerar endast wi-fi-sändare och ej router. Från denna har jag kabel dragen till min dator, och en kabel dragen till vardagsrummet där jag har den kopplat till en apple tv.

Tidigare hade jag en extra airport express i vardagsrummet kopplad med kabel från routern. Jag hoppades att denna skulle agera förstärkare till wi:fit så att jag fick perfekt signal i vardagsrummet.

Det funkade dock inte, och jag gav upp och kopplade sladden direkt till apple tv:n. Detta hängde ihop med att airport expressen gick sönder.

Häromdagen satt jag och lyssnade på musik på apple tv:n, och ljudet bröts upprepade gånger. Detta händer ofta i vardagsrummet, men inte alltid. En kompis som var hemma hos mig mätte i vardagsrummet och såg att det fanns väldigt många nät just där. Så eventuellt kan också interferens vara ett problem.

Det vore kanon om jag kunde få bättre signal där ute. Om det finns något sådant att köpa vore det enkelt för mig att bara koppla ur apple tv:n och istället koppla in en extra sändare i vardagsrummet och sen koppla upp apple tv:n via wifi.

Summa summarum så har jag följande frågor:

  1. Är det enklaste att bara köpa en airport express och sätta i bridge mode i vardagsrummet?

  2. Är interferens något man ska ta hänsyn till när man sätter upp?

Jag upplever detta och det är mycket irriterande. En lösning på detta vore mycket uppskattat!

Hej!
Jag har en LG W2442PA som jag ansluter till min Macbook Pro via HDMI. Jag har problem med varken skärmsläckare eller datorströmsparare går igång.

Jag trodde detta hade att göra med bluetooth, eftersom jag kör bluetoothmus och tangentbord. Men det har jag uteslutit nu. Jag har testat att koppla ur skärmen och då är allt frid och fröjd. När jag kopplar skiter det sig igen.

Någon som vet vad detta kan bero på?
PS: SömNproblem ska det självklart stå i rubriken.

Senast redigerat 2011-03-21 15:20

Jag hade först läsrättigheter på min NTFS-disk. Sen gick jag in och körde det hacket som beskrevs på mac forums, och då kom inte disken upp.

Jag gick in i filen igen, tog bort allt jag skrivit och startade om. Disken kom upp igen, men försvann sedan från skrivbordet.

Då provade jag att installera NTFS mounter, en applikation som gör samma sak som i hacket ovan. http://ntfsmounter.com/

Det verkade inte funka så jag provade att installera paragon. FUSE hade jag installerat sedan tidigare men det gjorde inget. Paragon funkade utmärkt, men kostade pengar. Så jag avinstallerade det och FUSE.

Nu funkar av någon anledning read/write på disken... Så nu blir det film från hårddisk istället för att släpa MBPn till tv:n varje gång man ska kolla!

Sens moralen är i alla fall, ge er inte in och hacka om ni inte vet vad ni gör, kör NTFS Mounter instället.

Senast redigerat 2011-03-12 09:45

Jag har samma problem. Men för mig översätter iTunes genrerna. Låtar som ligger i "Alternative" hamnar istället i "Alternativt" när jag spelar dem.
Oerhört störande!

Hej!

Jag har skaffat mig en airport express sen några veckor och har haft en hel del strul med den. Nu har strulet blivit så kompakt så jag orkar inte bry mig och har dragit kabel genom hela lägenheten. Ser förjävligt ut.

Modemuttaget är i ena änden av lägenheten och i andra änden står min iMac. Saken är den att Airport Expressen tappar kontakten. När jag testar med min iBook i samma rum går det finfint, men i "datorrummet" är det dött.

Stämmer det att betongväggar kan störa ut signalen? Eller beror problemet på interferens med andra modem i huset? Det finns ganska många. Hur åtgärdar jag isåfall interferensproblemet?

Tacksam för svar.

monks: Tack för dina filer, de funkar fint att spela upp i iTunes. Tyvärr går det inte att streama via airTunes Varför inte?

Konrad: Jag ringde support och de hjälpte mig göra exakt det. Av någon anledning stod expressen på att inte sända ut några nätverkssignaler. Men nu funkar den finfint!

EDIT: Det funkar inte finfint. Det går typ aldrig att få kontakt med den när man har ändrat inställningarna. Man får lov att koppla in sig direkt på enheten och koppla. Men det känns ärligt talat som slumpen varje gång om det ska gå eller inte.

Är faktiskt rätt besviken på min airport express, som inte klarar av att driva signalen genom mina betongväggar här i lägenheten. Måste dra kabel i alla fall.

Senast redigerat 2008-07-16 20:04

Hej! Jag beställde i förrgår airport express och fick en supersnabb leverens hem. Mindre än 24 timmar, vilket var riktigt imponerande. Tyvärr fungerar inte grejerna.

Först fick jag kontakt med enheten som man skulle, via airport-verktyg. Men när jag ställt in allt bröts kontakten, och sedan dess har jag inte fått någotn kontakt alls med airport expressen.

Jag har provat att nollställa den, men den verkar inte svara helt. När jag försökte göra factory reset enligt instruktioner härifrån blinkar enheten med gult ljust istället för med grönt ljus som instruktionerna säger.

Expressen hamnar i olika lägen, ibland står den i grönt men nu står den i blinkande gult. Det spelar egentligen ingen roll vad dioden visar, jag får ingen som helst kontakt med enheten. Det verkar inte funka att nollställa den.

Har jag fått en felaktig enheten eller har jag gjort något fel? Jag kan inte hitta någon info om mac-användare som har haft problem med "vanlig" airport express-funktionalitet. Antingen är jag dum i huvudet eller så är enheten trasig.

Slutresultatet är i alla fall att jag är sjukt frustrerad. Ska det vara så här? Har ni några bra tips till mig?

varma hälsningar Erik

Varifrån laddade du ned dem? Hittar inte på hemsidan
Sen undrar jag om programmet inte är universal binary...