Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Niklas Brunberg
  • Plats Linköping
  • Registrerad 2002-10-15
  • Senast aktiv 2012-02-04
  • Antal inlägg 3700

Foruminlägg

De senaste inläggen Niklas Brunberg har skrivit i forumet.

Ursprungligen av iTac:

Varför fungerar det inte i Osx tiger att köra jailbreak.jar för? Den öppnar sig inte, har försökt att klura i inställningar o allt men ICKE. Kan man öppna programmet utan att iPhonen är isatt och har oktoprep installerad i osx tiger?

Dessutom, nu har jag installerat BSD subsystems innan jag installerade Oktoprep.
Detta är tredje gången jag försöker att uppdatera till 1.1.2 och jailbreaka.

Testa att installera senaste versionen av Java: Java for Mac OS X 10.4, Release 6.

Telefonen måste vara kopplad via USB till datorn när Jailbreak.jar körs. Se också till att Independence, iTunes och iTunes helper (stäng av det via Aktivitetskontroll).

När du uppdaterade telefonen till 1.1.2 igen, gjorde du det genom att uppdatera eller återställa?

Testa annars att öppna Terminalen på din Mac och ta dig till den mapp som jailbreak.jar finns i, skriv sen sudo java -jar jailbreak.jar följt av lösenordet. Fungerar det då?

Ursprungligen av Krokodilen:

Uppdateringen funkade inte. 1.1.2 klagar på Oktoprep inte var kört.

Det problemet stötte jag på för exakt en vecka sen, på något sätt ville inte BSD och/eller Oktoprep installeras på ett korrekt sätt vilket ledde till diverse småproblem. Jag löste det genom att återställa till en ren 1.1.1 och börja om från början (i ett fall hela vägen tillbaka till 1.1.2).

Har du installerat Community Sources (antar det). Testa att gå in i Sources och ladda om dem. Den kanske har bytt plats? Testa att bläddra alfabetiskt och leta så.

Edit: Jaha, där ser man.

Du behöver installera BSD Subsystem först, sen kan du installera Oktoprep.

Ursprungligen av mcbenke:

Ok - du grävde upp stridsyxan - jag är villig att lägga mig på rygg - dock:

1. Anledningen till att jag ställde frågorna var just för att jag anser att de frågor jag ställde INTE har besvarats bra eller gett raka svar på raka frågor i övriga trådar (vilka jag plöjt)

Du är hemskt välkommen att ställa frågorna i någon de trådar du redan läst. De passar dessutom betydligt bättre där eftersom du eftersöker ytterligare förklaringar vad du undrar. Och som redan finns där.

Ursprungligen av mcbenke:

2. Jag tror mig se ett behov att kanske ge bra svar på dem på ETT ställe så vi kan gå vidare i diskussionerna

Ja, varför inte använda de ställen som redan finns istället för att skapa ännu ett ställe?

Ursprungligen av mcbenke:

3. Jag kräver inget

Du kommer hit och vill ha ett svar som redan getts flera gånger eftersom du inte orkar försöka förstå dig på just det svar du ändå skulle få och ändå vill ha svar på din fråga.

Ursprungligen av mcbenke:

4. Det finns ju bevisligen folk med teknisk insikt OCH förmåga att uttrycka sig pedagogiskt i skrift på detta forum

Instämmer, det finns många riktigt kunniga och trevliga människor här, de lägger ner mycket av sin egen tid för att hjälpa andra. Cred till dem!

Ursprungligen av mcbenke:

Detta var mitt sista ord i denna eventuella polemik med dig - gillar inte otrevliga trådar med personangrepp - du får sista ordet!

Med ödmjukt hopp om att någon annan kan svara på det första inlägget

Ostburgare!

I iTunes: Dubbelklicka på telefonnamnet i källistan till vänster.

Ursprungligen av Babbel:

Hur startar man terminalen på en iphone? ( jag är kass jag vet)

Program jag installerar i installer eller?

Ursprungligen av Robo-X:

Installera VT-100 Terminalen på iPhonen.

Görs via Installer.

Ursprungligen av mcbenke:

ok - vill inte vara grinig eller göra tråden tjafsig - men det var just det jag menade - ett svar på mina konkreta frågor får man ju inte heller i ovanstående inlägg. Jag tycker/tror att flera som läser forumet skulle ha nytta av svar på mina frågor i mitt första inlägg så sparar vi säkert att flera ställer dessa i andra trådar och vi (vi svenne-users...) kan gå vidare.

Sååå... jag vet att svaren finns därute

Då är det bara att läsa de andra trådarna igen. De frågor du ställts har redan ställts hur många gånger som helst i väldigt många trådar och fått en hel hög med bra svar. Skulle man svara på frågorna du ställt kommer du bara få ännu mer likadana svar som du om igen inte vill förstå dig på.

Det här är ett forum och deltagarna ger och tar på ett sådant. Ingen förväntar sig att någon ska hjälpa den andra och att komma hit och kräva att få samma svar som andra fått igen bara för man inte orkar sätta sig in i något kommer bemötas med kyla oavsett vilket forum man tar sig till.

Med samma frågor i flera olika trådar blir forumet dessutom ännu mer svåröverskådligt för de som är i din situation.

Ursprungligen av mizi83:

Många inlägg på diverse forum samt Geohotz blogg tyder på att man inte behöver gå ner till 1.0.2 utan att det funkar fint på en jailbreakad 1.1.2

Det bör stämma, men det är rekommenderat att gå ner till 1.0.2 eftersom den har betydligt stabilare baseband/wifi att arbeta med och därmed är det mindre troligt att något går fel.

Det ges svar med versionsnummer eftersom de i högsta grad är relevanta. Vissa versioner ger ett ja-svar, andra ett nej, vissa väldigt snart på samma fråga.

Ursprungligen av iTac:

Det var många på hackintosh som skrev att de körde guiden och via 1.1.2 och att det fungerade...

En fråga till, jag ska försöka öppna: jailbreak.jar för att slutföra 1.1.2 upplåsningen. Men vad händer, "jailbreak.jar" öppnar sig INTE! Varför inte då?

Meddelande till alla som ska försöka sig på det här (i sann liftarens guide-anda): Ta Det Lugnt står skrivet på omslaget.

Testa följande:

• Uppdatera din Java-installation
• Öppna Systemmeddelanden och se vad som händer där.
• Starta om datorn och se vad som händer då.

Jag kan bara svara för GD2 på en Intel 32-bit med OS X klient där de instruktionerna fungerade bra. Löste ett långtgående problem där Drupal inte ville kännas vid andra sätt att installera gd lib.

Ursprungligen av Robban_Hockey:

Hej jag har en 1.1.3 (oob) Jag köpte den så. Jag undrar ifall jag kan nedgradera den till 1.1.2 och sedan uppgradera den till 1.1.3 och jailbreaka den eller ifall jag kan jailbreaka den som den är? Kan det skada iphonen på något sätt? I sånna fall går det att resetta den till standard?

Snälla hjälp mig!

Som jag skrev till dig innan du skrev det här inlägget: Ja, det går, se Downgrading your 1.1.3 iPhone or iPod touch för hur du genomför en nerdatering av din telefon. För uppdatering och jailbreak av telefonen i 1.1.3 därefter, se The_Morgues inlägg ovan.

Ursprungligen av Mr gbg:

hej hej ska bestäla hem nåra TURBOSIM nån som vill vara med ok dela på frakten
vet inte om ja ska posta detta här

köpes & Bytes eller Säljes kanske?

Ursprungligen av Robban_Hockey:

Jag har en nyköpt 1.1.3 (den köptes så ) tror ni jag också kan jailbreaka den?

Ja, det går redan idag, men det är en lång, komplicerad och inte helt säker process. Vänta ett par dagar så borde det stabiliserats sig lite och mer information finnas.