Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Macarena

Macarena

Medlem
  • Registrerad 2003-12-01
  • Senast aktiv 2011-04-24
  • Antal inlägg 9

Foruminlägg

De senaste inläggen Macarena har skrivit i forumet.

1

Hej!

Är det någon som vet om/hur man använder webkit mask med text, tex headings (h1,h2) eller paragrafer (p)?

Dessutom undrar jag om det finns något lätt sätt utan att att förhindra iphone/ipod att spela html5 video i fullscreen. Vad jag vet är det dessutom inte möjligt att använda mute utan javascript på html5 video. Är detta så?

Har letat runt på nätet, men inte hittat några vettiga tips på detta.

ArenaConnect webkit demo site

Tacksam för svar eller tips på var jag kan hitta detta.

Vad händer om du kopplar routern till servern (+ ger servern static ip) och konfigurerar ip manuellt? Har du inget statiskt ip från din isp?

Jag har ingen vidare erfarenhet av Wordpress, men kör flera Joomla! sites på min 10.6 server. Jag hade problem med phpmail. Jag valde att inte bry mig om att php alls.

Efter att jag äntligen fattade att det var postfix som skulle användas och inte sendmail bestämde jag mig för att lösa det genom smtp server.

Jag aktiverade min mailserver och knappade in telias relay. Under relay i server admin lade jag till de domäner som skulle accepteras för relay.

I joomla! knappade jag in smtpinställningarna för min mailserver (inte telias). Jag lade även till pathen till postfix...inte för att jag är säker på att det behövs.

edit: både imap och webmail fungerar för övrigt som de skall. För mina mx inställnigar hos min registrar fixade jag en subdomän som jag pekade mailen mot.

edit2: jag skapade även användare i open directory och aktiverade mailen för dem samt aktiverade apple_userdir_module för min server. Jag vet som sagt inte om allt detta är nödvändigt och det går säkert att gå direkt till konfigurationen för postfix. Men så här löste jag problemet, eftersom jag ändå vill ha en egen mailserver för domänerna.

Senast redigerat 2010-05-31 11:17

Joomla! 1.6 ser ut att bli lovande. Versionen ligger i beta just nu. Annars så skalar Drupal bäst med många användare. Personligen så gillar jag Joomla! pga av alla färdiga extensions. Det enda som jag egentligen saknat i Joomla! är multi-lingual i core Joomla!.

Jag tar mig friheten att bumpa lite och be om hjälp med ett chrome test på en html5 video!

Det funkar bra i safari, men en kompis som sitter på chrome/pc får en hackande video. Jag vet inte om det är för att Chrome är dålig på html5 eller om det är webkit reflections som ställer till det.

Videon ligger längst ner på startsidan...

EDIT: Nu har jag också testat det på Chrome på en PC och det funkar verkligen dåligt...På Mac 10.6 med Chrome funkar det ok efter ett tag.

Tacksam för svar!

/Macarena

Senast redigerat 2010-03-29 11:45

Jag kan inte Wordpress, men det enklaste måste väl vara att låta folk länka till youtube...annars går det säkert att aktivera någon flash upploader.

Hejs!

Är någon fena på webkit animationer? Jag har lekt runt lite med webkit och har haft problem med att få animationen som gör en spinn att funka.

opacity, scale, scew får jag att fungera som de ska. ( Dumsnut.se knäppis extraordinär!)

EDIT: Jag fick det att funka....

EDIT2: Jag har försökt få css-reflections att funka på youtube videos, men har gått in väggen! Hur fanken får man detta att funka? Jag stoppar en video i en position men kan endast få reflecten att funka på borders från template.css Reflecten gäller inte för html elementet!

Tacksam för vilket svar som helst!

Mvh
Macarena

Senast redigerat 2010-03-23 00:59

Hejs!

Jag kör Joomla 1.5 på en 10.6 server. För att slippa använda scripts för olika chmod så tänkte jag köra en chown till apache på alla webfolders.

Vad finns det för säkerhetsrisker med detta?

EDIT: för att förtydliga... chown -R _www:admin /blablabla eller kanske chown -R admin:_www /blablabla

Tacksam för tips!

Senast redigerat 2010-02-22 15:57
1