Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Baron Bosse

Baron Bosse

Medlem
  • Registrerad 2003-09-27
  • Senast aktiv 2009-04-25
  • Antal inlägg 16

Foruminlägg

De senaste inläggen Baron Bosse har skrivit i forumet.

1

PvP = Inte det minsta rollspel = Tråkigt som fan.

Inte för att det kommer bli bara rollspelande på rollspelsservrarna heller, men betydligt större chans lär det ju vara. Så var det i betan iaf.

Och jag spelar deffinitivt hellre ett strängt modererat WoW än Evercrack. Jag hoppas verkligen att Blizzard är stenhårda redan från början, att de använder allt de lärt sig under åren med D2.

Valve har gjort allt själva, så vitt jag vet. Och jag gissar faktiskt också att det kommer. Det är ett av spelhistoriens mest efterlängtade spel, är dessutom starkast i Single Player (bra för macportning) och med tanke på hur många fler spel som portas i allmänhet nu för tiden så är det nog mest en tidsfråga. En liten käpp i hjulen är väl att det kommer kräva G5:a, och då blir den ekonomiska frågan lite tyngre. Vi G5-ägare får helt enkelt alla ställa oss upp i enad kör och kräva denna portning!

Personlighen skulle jag gärna se att Apple började porta spel, och vilket spel vore bättre att börja med än HL2?

Cork ligger i Irland, inte Nordirland... men jag har ingen aning om löneläget.

Den gladaste överraskning jag kan tänka mig vore faktiskt inte PBG5, utan att Apple börjar porta spel. Tänk er om Apple i hemlighet portade Source engine. Det, mina damer och herrar, skulle vara en riktig godbit.

Fast även om så faktiskt var fallet så skulle det knappast visas upp förrän efter tigern har släppts lös.

Enligt testerna på http://www.xlr8yourmac.com/g4reviews.html verkar det inte vara speciellt stor skillnad mellan 1 GHz och 1.4 GHz, inte så stor skillnad i vanliga program att det är värt prisskillnaden iaf. Titta noga över testerna dock, det verkar skilja en del mellan de olika tillverkarna.

(vet inte vad tråden gör här)

Det finns ADC-DVI-adaptrar...

Jag tror inte jag saknar någonting på min G5:a... eller ja det skulle väl vara en extra processor då, jag var så ivrig att jag beställde en 1.6:a så fort den hade kommit. Men det är ju mer mitt fel än Apples egentligen

Annars kan jag bara klaga lite på vikten, den är så bökig att flytta från mitt rum ner till TV:n om jag skall kolla på film.

Till höger, längst upp så att standardprogrammen alltid är på samma ställe. Och naturligtvis autodöljande.

Till er som vill ha papperskorgen på skrivbordet: I OS X är det rätt sällan man faktiskt behöver använda papperskorgen. Använder man Finder kan man ju bara trycka på Delete i fönstrets meny, eller bara trycka cmd-backsteg så slänger den bort det markerade. Eller högerklicka->lägg i papperskorgen. Att faktiskt "hugga tag i" en fil och manuellt dra den till papperskorgen tar mycket längre tid och känns gammaldags helt enkelt

Kristofer tänkte nog på "våran", som däremot inte finns. Vår heter det. Att en del säger våran beror nog på att man säger vårat istället för vårt, och sen tror man att det skall vara precis som med "huset/bilen", alltså "vårat/våran"... Men nog med OT.

Christian, jag tycker det är modigt och väldigt bra av dig att våga ge dig ut i macmarknaden, på nätet, i Sverige. Det kan inte vara det lättaste, men såna marginaler som det blir. Tyvärr kan jag inte säga att det finns något jag skulle köpa av dig, eftersom allt utom själva datorerna finns på billigare ställen som komplett m.f. Och det är ju faktiskt plånboken som styr, inte lojalitet. Fast det är klart, dina priser på vissa spel är faktiskt inte så pjåkiga... dock förundras jag över hur du kan ha Warcraft 3 och expansionen för 350 kr/st när man kan köpa Battle Chest från t ex webhallen för 300 kr.

Du vet att Apple byter ut dom gratis även om du inte har garanti?

Nej, det säljs inte löst, annat än begagnat. Av en händelse säljer jag mitt, just i detta nu här på forumet. Funkar bara i G5:or dock, det är ju kruxet.

Det kan nog tänkas gå att flasha om det, men kortet passar ändå inte eftersom dess ADC-kontakt kommer hamna mitt i AGP-springan. Precis som kortet inte passar i G4:an, alltså.

NWN misslyckad uppdatering av Baldur's Gate? Du har ingen aning om vad NWN går ut på va? Det är det första och hittils enda äkta rollspelet till dator som inte har månadshyra och som inte är för en ensam spelare. Visst kunde man spela baldur's gate i nätverk, men det var ju inte direkt optimerad för det iom hur dialoger fungerade och sånt.

Den medföljande kampanjen till NWN rekommenderar jag inte att spela, den är platt och rätt tråkig stora delar. Men på Neverwinter Vault finns en stor mängd moduler, varav några är ruskigt välgjorda, spännande och roliga att spela. Och sist men inte minst finns flera stora och små så kallade Persistant Worlds, alltså servrar som står på hela tiden, vilket i princip är små MMORPG:n i sig. I flera av dom kan man göra nästan vad som hellst, inklusive bygga sig ett hus, idka handel med egentillverkade föremål, osv osv.

Baldur's Gate är väl iof inte ett regelrätt rollspel, eftersom man inte spelar en roll, utan styr 6 karaktärer i vad som mer påminner om ett strategispel med mycket dialog och djup story.

Ett spel du kan satsa på om du gillar smyga/skjuta är Splinter Cell som släpps rätt snart. Kolla in både det och Raven Shield (terroristbekämpning, typ) på Aspyr.com

Sen har vi ju naturligtvis Warcraft III med expansionen The Frozen Throne.

1