Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Docgurka

Docgurka

Medlem
  • Plats Stockholm
  • Sysselsättning Macfrälst sen -84
  • Registrerad 2003-09-23
  • Senast aktiv 2015-05-28
  • Antal inlägg 88

Foruminlägg

De senaste inläggen Docgurka har skrivit i forumet.

Har 10.7.4 I7 Imac samtliga webb läsare som jag känner till och VLC QT Flip4Mac Perian mm. Men när jag klickar på en länk som sänder med WMP ström får jag inte upp denna. Fönstret är helt vitt. Tyvärr fungerar det i Win miljö men det är ointressant. Finns det någon som kan tipsa hur jag får det att fungera på min mac.

Ha en trevlig sommar.

Hej. Fått problem på min Imac 27 i5. Har installerat Lion och något hände igår kväll. Jag kommer in på mitt konto men inga ikoner kommer upp. Min sambo kommer även hon in på sitt konto men det går ej att göra något. Hennes iconer och program kommer upp men svarar inte. Har tyvärr inte backat sedan 11/2011. Finns det något annat sätt att göra för att säkerhetskopiera alt åtgärda vad som kan ha gått fel. Alla tips är välkommna. Med vänlig hälsning,
Doxgurka

Hej. Skulle importera bilder och nyfilmade videor från min Iphone 4. Under importen via Iphoto så ringde det i telefonen och hela processen stannade. Efter detta går det inte att fortsätta. Iphoto stänger ned direkt när jag begär import av aktuella filmer och bilder. Så kommer Problem rapport fönstret upp hela tiden. När jag startar upp iphoto igen frågar den om jag vill fortsätta importera markerade bilder och filmer. Väljer jag JA dör Iphoto nej så kan jag välja igen men då slocknar Iphoto igen. Skulle jättegärna vilja ha dessa bilder och filmer på mitt handbollslag ,om det så kostar att formatera någonting.. Hur får jag ut dessa ur Iphonen. Har en Iphone 4 och Senaste IMacen I7 med Lion systemet.
mvh
Docgurka

Joda. Har installerat detta. Satt i exakt 1 timme och 10 minuter innan jag fick tag på Apple. Tipsade om att skapa nya konton med samma namn och använda gamla huvudmapparna. Dock har jag påbörjat säkkopiering. Tänkte prova detta först men vart tveksam eftersom det var Sambons filer. Bara vänta och se om det funkar eller ej... Tydligen hade landet västrut redan fått problemet på bordet. Återkommer.
mvh
Docgurka

10.6.8 menar jag och hennes konto finns ej kvar i den rutan. Dock finns alla låsta mappar i användare...

Köpte nyss Lion från Applestore 229:- var inte mycket men nu kommer endast jag in på macen. Min Sambos 2 inloggningar är som bortblåsta efter installation. Vilket är mer än frustrerande. Allt verrkar finnas kvar på hårdisken men som låsta mappar. Hur gör man. Försöker komma fram till apple på deras hjälp nummer. Men börjar ledsna på att höra ¨ Tack för att du väntar. Nästa Appleadviser kommer att hjälpa dig¨ Har gått 24 minuter sedan första gången. Har en IMAC 27 I5 med med macos 2.6.8.

Modellnamn: iMac
Modellidentifierare: iMac5,1
Processornamn: Intel Core 2 Duo
Processorhastighet: 2,16 GHz
Antal processorer: 1
Totalt antal kärnor: 2
L2-cache: 4 MB
Minne: 2 GB
Busshastighet: 667 MHz
Boot ROM-version: IM51.0090.B09
SMC-version (system): 1.9f4
Serienummer (system): CK6480??VUW
Maskinvaru-UUID: 00000000-0000-1000-8000-0016CBA1??EE
Hej alla macusers. Har fått problem med imac som fryser i grafiken mitt under arbete. Speciellt när man flyttar öppna fönster. Allt fortsätter i bakgrunden men skärmen stannar. Något tips. Kan den bli för varm...Hände en PM som jag hade. Kan man öppna denna model.
Ha en bra dag.
DocG

ok. Köpte en TC trots 18 månaders varningen. Dock säger installations skivan under installera Airport med en Gul Triangel. ¨AirPort kan inte installers på den här skivan. (Min HD i macen. Imac 20 2.16 Intel Core Duo med MacOS10.6.4) Mac OS X- versionen på denna enhet stöds inte.¨ Jaha det var en skräll. Kan man få ett tips vad felet är... Behöver ha en back-up.
mvh
DocG

Ursprungligen av Giggs:

Starta med musknappen nertryckt så ska skivan åka ut.

Skall prova detta imorgon. Det kan vara skivan som stör uppstarten. Tyda dioderna på insidan så bör logik kortet vara helt. Tack för Imaclänken någon gjort. Har redan inhandlat en ny men vill ge bort G520' till min grabb.

Har en skiva med Tech Tool isatt men får ej heller ut denna. Hur får man ut en skiva ur en imac20 G5 där det inte fungerar med tangentbordet. Kan det var skivan som orsakar detta???

Får inte G5,an att starta på skiva

IMAC G5 startar men endast fläkten rusar...Skärmen svart. Har haft frysproblem senaste dagarna innan den stannade. Disken bytt för 3 veckor sedan. Kan den ha pajjat redan. Har prövat det mesta förutom att bytt disken.

Vet inte hur jag lycktas. Denna Macbook ger mig migrän. Fungerade tills igår. När jag startade den idag. Får jag bara upp Mappen med frågetecknet. Har provat flera diskar men samma svar. Vid ominstallaltion så bootar den upp på Externa disken men ser inget då upplösningen är för stor eller ser bara den lila leopardbakgrunden. Vad har hänt??