Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Docgurka

Docgurka

Medlem
  • Plats Stockholm
  • Sysselsättning Macfrälst sen -84
  • Registrerad 2003-09-23
  • Senast aktiv 2015-05-28
  • Antal inlägg 88

Foruminlägg

De senaste inläggen Docgurka har skrivit i forumet.

Relevant??? För att någon eller några har köpt massa appar på min bekostnad.Vet ej hur dom kommit över lösen.
Mitt gamla Appel Id.
Fungerar ej på itunes men väl det nya. Dock går det ej att få bort det på iCloud uppenbarligen...

Alltså hittade inte mitt problem så skriver det. Har 8 olika apple produkter som alla har iCloud. Till sakens natur är att jag aldrig använt iCloud då jag har en 8TB Synology som jag kommer åt var som helst i världen. Men nu bytte jag AppleID som jag vart rekommenderad. Skall inte gå in på varför. Sagt gjort. Verkar fungera på Itunes på samtliga enheter. Men nu började krånglet. På varje mobil enhet efter uppdatering poppar dialog rutan att jag måste logga in på iCloud användandes mitt gamla Apple ID. Nu går inte detta, då kontot förmodligen inte finnes längre alt att den inte köper det gamla lösenordet. Kan ej använda mobila enheterna mer än Iphonerna. På dom 3 paddorna poppar denna rutan upp konstant. Alltså vad gör man. Har letat och testat det mesta. Går inte ens radera eller återställa..Hjääälp
DcG

Just det. Kan ej heller använda nya Apple ID som egentligen var en namn/lösen ändring att logga in på iCloud. På alla enheter.

Senast redigerat 2015-05-28 13:18

Hej Har förärats med en Imac 6.1 24 Inch med 1 gb minne. Vilket behöver bli 3 gb som jag läst är max enligt McW. Kan man plugga in tex denna bredvid apples 1 gb. Från Webhallen. Fick inget tydligt svar ifrån säljaren..
Corsair Value S. 2048MB DDR2 PC2-5300 667MHz 200-pin (SODIMM)

Ha det gott.

Ursprungligen av reboot81:

Provat ett annat användarkonto? Installerar om VLC? Provat olika browsers?
I Systeminställningar->Hjälpmedel->Bildskärm kan du justera kontrasten.
Provat att återställa PRAM?
Provat att justera ljusförhållandena där du har datorn?
För att klargöra: det är alltså bara filmer det gäller? Har du några udda codecs installerade? Vilka filmprogram har du installerade?

Tack Reboot81..Klippa. Detta är konstigt att ingen annan inkl jag själv kände till hjälpmedel och detta var problemet. Kollade aldrig där. Du löste detta. Väldigt tacksam. Nu fungerar det både i streamad media i webbläsaren med perfekt bild samt även Macbookens egna media spelare. Tack igen...

Fortfarande tyvärr Alla streamade kanaler viaplay tv4play egna filmer både i QT och VLC har blivit mörk toning. Kväll och natt sekvenser i filmer knappt se bara.. Macbooken är köpt i år?? Har provat med allt. Har kalibrerat har max ljus mm. Är det garanti ärende???

Ja tyvärr. VLC kan jag höja ljuset. Likadant i Safari Quicktime..Väldigt mörk svärta. Mörka scener ser man knappt utom i VLC men då blir ljusa scener vördigt ljushöga..

Hej Installerade Yosemite. Ball uppdatering. Dock får jag inte upp ljus eller kontrast. All streamad media blir mörk. Filmerna går knappt att urskilja i mörka scener. Vad har hänt. Går att höja ljuset men räcker inte alls på fullt. Har en MacBook Pro (Retina, 15 tum, sent 2013) och var kanon bild innan uppdateringen.

Någon som känner till detta??
Med vänlig hälsning,
Docgurka

Tack Ingo X och Thomas Reed har fått kulor. Enkelt både med och utan scriptet. Samt effektivt. Hade välja på fixa detta åt Sambon eller byta kopplingen på hennes Saab idag. Så nu får jag lite ledigt i Solen och garaget i morgon.

Hej. Tog med MBP till landet och så var problemet borta. Uppenbarligen så har någon lyckats gå in i nätverket hemma i 08 via D-link 500n routern trots högsta säkerhet och styra min MBP. Inget annat drabbades då dom var LAN kopplade. Använder min TC istället. Men nu får jag dock upp all tänkbar reklam via markerad länkord i texten i Safari tex som är kopplade till reklam för allt från porr till casinon. Har hela tiden en banner längs ned med porr reklam och även FF är drabbad. Vete fasen vilket program man skall använda för att få bort detta. Vill gärna inte ha mera.

Hej Jesper. Jo du har rätt men batteri tiden är ganska dålig på det hela taget har jag märkt på resor. Så kollar just nu vart i Sthlm man kan hitta dom. Priset verkar vara likvärdigt om du nu inte beställer direkt från Kopialandet. Då får du 4 st för priset av 1. Men vad skulle det annars kunna vara. Tråkiga är att Apple Care löpte ut för 2 månader sedan.

Så enklare ut än byta skärm på en Imac. Skall prova i kväll men samtidigt lika bra beställa nytt batteri

Mycket riktigt på alla punkter. Det är en MacBook Pro 13 Tum 2.7 GHz Intel Core I7. Köptes ny för ca: 3 år sedan. Så hoppas på batteriet. Bara att byta eller??

Installerade via Applestore Maverick i min PB I7 13 tum. Men något har hänt : Känns som om någon utifrån styr markören. Styrplattan är helt omöjlig att styra. Filer och program öppnas och stängs både på skrivbord och listen. Har jag fått virus?? I en Mac?? Premiär för mig efter 22 år.

Köpte en ny Router. D-link 500N allt fungerar bra på våra Macböcker men på våra Ipads och IPhones fungerar ej youtube vare sig på appar eller safari. Någon som vet varför?? Fungerade på min äldre D-link655. Mvh
Docgurka

Någon som kan lösa detta. Jag tror jag snart kollat varenda forum. Flip4Mac Pro för 29 Dollar löste inte detta. Inte ens supporten kan svara.