Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Dubbeldelta

Dubbeldelta

Medlem
  • Plats Stockholm
  • Registrerad 2006-09-29
  • Senast aktiv 2011-04-10
  • Antal inlägg 44

Foruminlägg

De senaste inläggen Dubbeldelta har skrivit i forumet.

Jag sitter med massor av word-filer i ett större arbete. Filerna innehåller ovanliga typsnitt och jag måste därför skicka de för påsyn i pdf-format. Många utskrifter blir det. Därför:

Jag söker ett automator "högerklicksalternativ" för direktutskrift av pdf med samma namn och på samma plats som den aktuella filen. Typ som högerklick-skriv ut utan några påföljande dialoger alls.

Känner på mig att jag kanske önskar för mycket.

Senast redigerat 2007-08-23 09:06

Du är tvungen att öppna upp burken för att få loss tangentbordet. Inga problems egentligen bara du har verktygen. Liten philipsmejsel och en T6.

Jag gjorde precis samma sak som du. Började mer att pilla bort alla bokstäverna. Vet dock inte om jag kan rekommendera det eftersom du ändå inte kommer åt kaffet som hamnar under nästa lager plast. Dessutom så rekommenderar jag att du öppnar upp den. På så vis kan du rengöra högtalare, sensorer och annat som finns under skalet.
Tyvärr fick jag byta skärm också, men det hoppas jag att du slipper.

Kika in denna guiden för öppning.http://www.ifixit.com/Guide/Mac/MacBook-Pro/Display/85/7

Lycka till. Hör av dig om du har frågor.

Jag tar mig friheten att bumpa frågan den gång eftersom jag fortfarande är i behov av hjälp och tips. Alltså:

- Jag behöver ett tips på en helt trådlös (alltså inte fysiskt kopplad till router) färglaser
- Jag vill veta om det kan ställa till problem att köra med 802.11n
- Jag vill veta vad (förutom priset) som talar för att inte köra helt trådlöst

Tacksam för svar ännu en gång!

/Dd

Misstänkte det.

Gå in på verktyg - autokorrigering
Andra fliken
Bocka ur alternativet Kantlinjer

Klart

Lustig funktion.

Den torde bero på någon form av autokorrigering. Ett enkelt sätt som fungerar är ju att infoga en cell med önskad bredd (tabell 1x1) och sätta kantlinjen till det som du vill ha. Fungerar alldeles utmärkt.

Dd

Tjena

Här kommer lite konstruktiv kritik

Personligen tycker jag inte att röd färg är bra med den bakgrundsfärgen, men det är ju en saksak. Kanske tycker jag att färgen i kombination med typsnittet ser lite hemmasnickrat ut.

Loggan visas för mig ihoptryckt på alla sidor utom "hem". Som jag ser det så beror du på att du har angett ett annat mått. 520x85 på första och 559x40 på de andra. Om jag vore du så skulle jag lägga övre delen i en egen ram.

Det saknas ett "t" i "kontakt" i länkfältet.

/Dd

Enligt säljaren på Tre - stureplan - så funkar inte korten på Mac. Jag har också MBP. Jag skulle gissa på att han kan ha fel (eftersom jag är skeptisk mot den säljartypen och vet att det finns ruggigt bra programmerare), men jag valde i alla fall usb-modemet. Jag hade nog valt det ändå eftersom jag kan använda den på vilken dator jag än kommer över om jag inte har med mig min egna eller om någon behöver komma online, vilket tyvärr inte alltid är en mac eller en med kortplats.

Hur som helst, usb-modemet funkar fint och är inte så farligt klumpigt. Dessutom är det ju vitt och ser tillräckligt mackigt ut.

Jag föreslår absolut att du försöker komma över Adobe Acrobate. Det finns andra program, men jag tycker att originalet är kanon. Du kommer utan tvekan att få nytta av det och med högre tillförlitlighet.

Testa någon av trialversionerna här

/Dd

Vid närmare eftertanke så kanske det inte blir så blodigt...De grymt positiva sidorna är ju att hon kan räkna bort momsen från ekvationen, att hon kan dra av 1/3 redan under inköpsåret och att hon har ytterligare konstnader under kommande 2 år, vilket blir skattetekniskt helt underbart eftersom hon då har blivit ruggigt framgångsrik och därmed genom kostnaderna de åren sänker vinsten och därmed marginalskatten. Nu vet jag inte vilken företagsform det är, men jag gissar på enskild firma.

För att se det från den positiva sidan 4 once

Tack för tipset. Följdfrågan blir då en del av ursprungsfrågan: Finns det någon nackdel med att köpa skrivare utan att bry sig om "trådlösheten" och iställetsatsa på en trådlös printserver?

/Dd

Som sagt, tänk efter på vilket svar du vill ha innan du lämnar in den.

/Dd

1. Jo, jag vill att den ska vara "bra" men inte "bäst". Professionella utskrifter på kontorsnivå. Luddigt va? Alltså inte "grafikernivå". Vill kunna skriva ut på A4 fotopapper utan att bli missnöjd, men det kommer mest att handla om fakturor, offerter och annat som hör ihop med litet företagande. Budgeten är utifrån det rätt obegränsat. Prisvärt alltså.

2. "kopplad till" och "trådlös" ?! Jag vill bara ha den kopplad till ett strömuttag, på sin höjd.

Tack för hjälp

Jag vill börja med att tacka alla för sina inlägg i denna och liknande diskussioner, efetrsom de är ett måste för att hitta rätt progg för en mac. Nu vill jag bara berätta om vilket val jag gjorde efter att ha testat ett antal provvversioner.

Jag har använt Stelvio bokföring mini ett tag nu och jag är nöjd. Priset lågt och funktionerna är snabba och enkla. Denna modell saknar de avancerade funktionerna, men är kanon för den löpande bokföringen.

Jag rekommenderar i alla fall programmet. De som söker fler funktioner hittar de säkert i de mer avancerade versionerna, som jag skulle tro har samma "cleana" layout.

Check it out

Jag lider med dig. Sitter nu och skriver på min nya MBP efter att den gamla drack några klunkar kaffe ur min kaffekopp.

Ett tips från mig. Tänk efter på vilket svar du vill ha från din appleverkstad innan du lämnar in den!!

Hur som helst. 99,9% av alla försäkringsbolag har kontrakterade värderare som sätter ett marknadsvärde på din burk (ingen ny alltså). Av det drar dom självrisken. Resultatet får du själv gå och köpa en dator för. (Om reperationskostnaden nu överskred samma summa)

Som riktlinje så fick jag 21 500 kronor för en 6 månader gammal MBP med inköpspriset 27 495 . Hade 1500 spänn i självrisk, veilket innebar att kaffet kostade i runda slängar 7 495 kronor. Mitt livs dyraste kopp.

Tjena
Vill ha en trådlös färglaser

Vilken ska jag köpa, är det smartare att kombinera en skrivare med en trådlös printserver, kan jag sedan köra den via nätverket om jag kör alla datorer på 802.11n, är det nåt annat...

Tacksam för lite hjälp här

Dd