Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
mac-walle

mac-walle

Medlem
  • Plats Stockholm
  • Registrerad 2006-07-01
  • Senast aktiv 2006-10-23
  • Antal inlägg 29

Foruminlägg

De senaste inläggen mac-walle har skrivit i forumet.

Som sagt.. vi har olika syn på saken. och jag har inte tid med att sitta här och tigga och be om en diskution för att få klarhet i mina funderingar. Dockfår jag inga svar eller tankar här.bara nya frågor av folk som har något sorts behov av att visa sin interlektuella status.. Själv är jag bara en vanlig 45årig knegare som jobbat med mac sedan 89 och haft mac sedan 79. men va fan vet jag ??? Jag vet bara att jag har en massa jobb och har sällan tid över för att chatta och diskutera teorier. Ville bara se om det var någon som hadde sama erfarenhet som jag ang Imacen. men så var det inte !! Bara en massa teorier.. Trodde att det var någon som hadde mera handfall och praktisk erfarenhet så att en enkel jobbare som jag kunde få lära något..
men me,, gott folk.. nu ska jobbarn jobba vidare... trevlig sommar på er. Walle

ANG USA har jag jobbat där och har massor av vänner som bygger & servar macar, köper mina saker därifrån och vet att man har en helt annan attityd till macägande än vad vi har här i Sverige. kan vi sluta hacka nu,, som jag sa ville jag bara diskutera lite.. inte ha en mätning i interlektuell & styrke nivå !! okey ??

Håller jag med om. men jag började denna diskution med,, ett litet tipps... inte ett påstående. Saken gör mig förbryllad och tar mycket tid till mina funderingar. Tyvär har jag inte mätutrustning för exakta temp värden för att kunna BEVISA att det kan vara så här, Jag ville DISKUTERA saken ,, inte bli påhoppad ... jag har mina erfarenheter och söker andras för att kunna gå vidare...
Men jag lämnar detta nu, trivs inte med att bli påhoppad..

Hhhhmmmm menar du att iMacen går sönder mycket oftar än en PM G5 för att den har mindre fläktar?

Tror inte riktigt på dig. Apple har nog gjort lite mer tester än dig och inte bara räknat antal fläktar.
-----------------------------

Om dom gjort det,Apple, varför lämnar folk in sina burkar gång på gång och får ingen förklaring vad felet är ??
I USA har man tagit in burkarna för modifiering av kylsystemet..

Det var väldigt vad ni hakar upp er på PM G5an,,
Den var bara en jämförelse, Och jag säger inte att " Så här är det " Jag säger att jag har fixat ett 20tal Imacar och de har alla nu nya fläktar och ett mer öppnat luftintag, Kunderna har inte haft något problem sedan dess,,,

Detta var bara ett litet tipps. sedan vet jag att Imacarna har en massa andra spökproblem, Själv skulle jag inte skaffa en för min egen del.

Det behövs inte mätas något. Imacarna är BETYDLIGT varmare än PMen. att visa antalet fläcktar är ett enkelt sätt visst men det ligger ju en logik i det tänkandet,, eller ???

Har jag inte gjort. Långsökt eller inte så fungerar de Imacar jag fixat aldeles utmärkt nu...

Jag har en förklaring till att "en del" Imacar blir heta,,

Imac G5, Som synes är det endast 2 fläktar som suger luften från undersidan och ut genom ovansidan. Den ena fläkten ska sörja för CPUn som avger massor av värme den andra suger luft mellan Moderkort och skärmen. Förutom Skärm & CPU avger både minnen, El-transformator, hårddisk massor av värme. De två fläktar är helt undermåliga att sörja för kylningen av en Imac G5, Samma sak gäller några av Apples bärbara burkar som är byggda med samma stil.

PM G5, här en av de första modellerna, Samma processor / CPU som Imacen åvan, Här är det 6st kraftiga fläktar som sörjer för kylningen och här finns ingen skärm som avger extra värme..
Detta kan förklara en hel del av problemen med Apples kompakta och smidiga burkar, som tyvärr för kunden en massa problem och strul.
Verkstadstider om och om igen. Kostnader till ingen nytta

Byter ut länken mot den länken innehåller.

Mod

Senast redigerat 2006-07-04 17:37