Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
mac-walle

mac-walle

Medlem
  • Plats Stockholm
  • Registrerad 2006-07-01
  • Senast aktiv 2006-10-23
  • Antal inlägg 29

Foruminlägg

De senaste inläggen mac-walle har skrivit i forumet.

Så nu ska jag vara tyst, får bara en massa skit annars

Jag säger ingenting om detta mer.... :-S

Niklas. Nej,, Fläktarna suger luften som dras från undersidan av Schassit och ut genom skåran på baksidan.. / Gäller båda fläktarna,,

På min bild i början så ser man en Imac som jag håller på att byta fläktar på..
Man måste också byta polerna på de andra fläktarna så att de suger // inte blåser.. Från fabrik blåser dom. """ men man måste öppna upp luftinsläppet & utsläppet ...
Någon tippsade om att borra upp vid HD,, Gör inte det.. det skulle påverka luftgenomströmningen i burken,, och allt är förstört.. Hela iden med denna konstruktion är att luften ska strömma genom burken ..

Hinner inte svara direkt

Niklas,, om du kollar in i snäckan så ser du att bladen bara täcker ca 70% av luftuneln, Delta Elektroniks har dessa fläcktar / DC brushles Md: 3826D, men man måste byta kontaktsockeln. Jag vet inte alls vart man kan köpa de här i sverige,,

Olle. Jag är sjukpentionerad Tekniker men har licens.. Har en egen LITE verkstad nu i Stockholm där jag gör en del jobb som jag orkar med... :-/

Kan berätta att det finns andra fläktar med större blad att sätta in, och öppna upp burken för mer luftgenomströmmning är också en del man gör I USA för att fixa detta.
Sedan byts det ut en del parts i burken,. Jag vet inte om Apple Sverige har dessa fläktar. Jag köper mina från USA / Fråga eran Mac åtfs!! " tipps "
Det här är inget nytt för Apple,,, men givetvis som andra stora företag kniper man igen om detta. Och fixar det vartefter...

Hunter78
Plus

Aktiv: Feb 2002
27 år
1 437 inlägg
Online

Citat:
Ursprungligen skriven av mac-walle
Hhhhmmmm menar du att iMacen går sönder mycket oftar än en PM G5 för att den har mindre fläktar?

Tror inte riktigt på dig. Apple har nog gjort lite mer tester än dig och inte bara räknat antal fläktar.
-----------------------------

Om dom gjort det,Apple, varför lämnar folk in sina burkar gång på gång och får ingen förklaring vad felet är ??
I USA har man tagit in burkarna för modifiering av kylsystemet..

Att imacen G5 har massa småfel och konstigheter är inget nytt, däremot skulle jag gärna vilja se några länkar från dig ang problemen.
Det jag tycker är konstigt att Apple själva inte vet något om ( modifiering av kylsystemet ) speciellt om modifieringarna fungerar bra.

Om du själv jobbat och har vänner som jobbar med det, så borde det inte vara några som helst problem med att fixa fram länkar och hjälp hur man fixar felet. Detta skulle vara till stor nytta till alla som har en imac G5 som kanske kan fix felet själv.
-------------------------------------------------------------------------
Uppenbart att du inte läser vad som skrivs för svar. Varken JAG mina kolegor i USA eller någon tekniker på Apple, säger hur man ska bygga om en MAC, hoppas att du förstår det. Ingen garanti eller försäkring gäller om en ike utbildad service man / verkstad gjort jobbet. Så Nej och kan inte tänka mig att någon annan tekniker skulle göra det heller. Jag står gärna till tjänst om någon vill ha det fixat. Men det är intresant att se vilket rus det är kring detta.....

Som Jag försökt göra ett flertal gånger. Lägga ner och jobba!! ha en sköööön somma mm..
Mina vänner i USA har inga länkar till sina telenumer och mail. ;-S Tror du i Apple erkänner att de har gjort en miss ? Kan inte rekomendera andra att fixa med datorn själva för då finns det ingen garanti eller försäkring.. Bättre att diskutera detta med den MAC service / försäljare man har.. av säkerhetsskäl.. så klart. Du vet väll dock Apples polisy om att meka själv !!
Ock för att avsluta detta så vill jag bara säga att jag ser att det är en hel del problem med Imac och deras fläktar... Men skiter i detta nu,,

Läs här vad andra säger !! Inte jag ..

Fralle
Aktiv: Aug 2004
25 år
117 inlägg
Förbannade fläktar, vad är deras problem?
Har en Imac G5 rev-A som den senaste tiden startar igång fläktarna utan förvarning när processorn når cirka 60 grader. Fläkten hamnar på cirka 3500 varv och därefter stannar den på den i 15-20 minuter och processorn har då konstant en värme på cirka 50 grader. Varför går de inte ner till 1500 varv när det värsta är över?
Och den sätter igång som bara den när jag kollar på film eller bara surfar, min Ibook klarar detta bättre...
Har testat lite av de grejor som jag funnit när jag har sökt runt på forumet, men inget har hjälpt. Det fanns något med VRAM (tror det hette så) som man kan resetta, förstod mig inte på hur man gör det på min Imac, någon som vet?

Kattenselma
Aktiv: Apr 2004
14 inlägg
Stora problem med fläktarna i Imac G5 1,8 GHz 20"
Hej Alla!!
Jag vet att det finns massor av trådar i detta ämne men jag måste skriva en till! Jag köpte en Imac g5 1,8 GHz 20" när den kom ut i sverige och den har funkat klockrent fram till 10.4.3 uppdateringen, nu blir jag snart tokig på fläktarna.
Alla som har haft det här problemet och lyckas lösa det kan inte ni skriva KONKRET vad ni gjorde för att åtgärda det ?
Ja jag har inte lyckats än.. snälla hjälp mig!!

boko
Aktiv: Oct 2003
25 inlägg
Intel iMac låter mer efter firmware uppdatering
Det verkar helt enkelt som om fläktarna går mer. Tidigare var den tytstare. Någon med tips (som inte involverar det där med vram o dyl, mitt intryck är att det fockar upp saker och ting mer än hjälper...)

dayweed
Plus
Aktiv: Nov 2004
18 år
593 inlägg
Helt rätt. Tycker inte min iMac låter mer, men den känns varmare och ostabilare än innan. Tänker mest på att nu så har min volymkontroll som jag har i menyraden hängt sig och så om jag öppnar upp ett nytt Finder-fönster så "startar den om sig" eller vad man ska säga. Jag kanske är inne i mappen Filmer men så plötsligt kommer Nätverk och ett nytt Finder-fönster markerad mitt namn eller nåt. Helskumt.

rnyholm

Aktiv: Nov 2004
18 inlägg
Jag hade inga som helst problem med uppstarten av intel iMac 20", men efter uppdateringen har det uppstått problem. Detta med fläkten är också ngt som har ökat. Det är väl bara att vänta på nästa uppdatering som rättar till uppdateringens strul...?

Thomaz
Aktiv: Jan 2006
43 inlägg
Fläktar på högvarv efter SMU-reset
Efter endel uppstart-trubbel med min iMac Intel så fick jag rådet att "reset SMU". Jag drog ur alla sladdar och sedan höll jag in startknappen 10 sek när jag satte i strömsladden. När ja startar den nu så kör fläktarna igång på max - och det låter som om någon står och dammsuger bakom skärmen. Jag testade att göra samma proccedur igen, men ingen skillnad.
Fläktarna kör verkligen på toppfart hela tiden ... hur löser jag mitt fläktproblem!?

Matts Andersson

Aktiv: Oct 2003
1 inlägg
iMac G4 väsnas mer och mer - fläktproblem?
Min sons iMac G4 Platt skärm låter allt mer. Kanske fläkten som är smutsig? Någon som vet något om detta? Behöver kanske en instruktion om hur man öppnar burken, hittar fläkten och rengör den.

mratin
Aktiv: Jan 2005
23 år
211 inlägg
Är era Intel iMacs verkligen tysta?
Har haft min 20" en månad nu och är mycket nöjd, men en sak är lite irriterande. Alla säger att iMacen är "knäpptyst" etc, men det är inte min. Ett brummande fläktljud hörs hela tiden när man sitter vid datorn. Har man inte rört den på en stund stängs fläkten(arna) av, och den blir "knäpptyst". Men om man bara rör på musen så drar allt igång igen. Visst låter det inte jättemycket, men man hör det utan att anstränga sig. iMacen är en bulldozer i Jämförelse med min iBook G4 som absolut inte låter någonting alls. Å andra sidan är den klart tystare än t.ex. en ny Dual PM. Upplever ni också detta?

bjoern
Aktiv: Oct 2004
13 inlägg
Fler förb... fläktar
Jag slog också på stort och köpte en Imac G5, som för ett år sedan lämnades in för samma åkomma, ALLT, moderkort fläktar hårddisk och nätdel blev ersatt, den hängde sig totalt nu och då. Efter att till slut ha kopplat bort bluetoothmusen, Kensington (som inhandlats på Applestore), slutade den att hänga sig ofta, nu bara ibland, men det där fläktljudet är en fruktansvärd plåga fortfarande. Det enda som jag inte testat, är att återgå till OS före Tiger, då var den tyst, alldeles då i början..........
Har AppleCare, får väl börja ringa till support igen, men det är ju så himla omständigt, tidsödande alltså. Synd det där, de borde skicka ut en Apple-ambulans direkt utan förestående korsförhör, byta ut burken, betala för sveda och värk och smita ut köksvägen.

Finns det ingen mogen moderator här som kan hjälpa till att styra diskutionerna ????

Om du nu är så känslig (tycker inte nån kommit med några påhopp) kanske du inte ska komma med ogrundade påståenden utan att ha nån form av "bevis".
-----------------------------------------------------------
Du .. läs min text igen !!!

"" Jag har en förklaring till att EN DEL Imacar blir heta """

Jag varke behöver eller måste bevisa mina erfarenheter, och vill ni inte ta del av detta är det väl försjutton bara att låta det vara.
Har läst en hel del inlägg här och finner att det är ett fåtal som har åsikter om allt och vet allt kör hår killa & tjejjer... igen önskar jag er en skön sommar sitt inte inne hela dagarna och spill tid framför datorn.. sommaren är snabt förbi och vi sitter och huttrar i våra krypin igen,,, Walle

Om du nu är så känslig (tycker inte nån kommit med några påhopp) kanske du inte ska komma med ogrundade påståenden utan att ha nån form av "bevis".
-----------------------------------------------------------

men härre gud !!! läser du inte vad jag säger !! Jag har dessa erfarenheter och vill diskutera detta. .