Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
anon22276

anon22276

Medlem
  • Registrerad 2006-05-19
  • Senast aktiv 2015-11-02
  • Antal inlägg 298

Foruminlägg

De senaste inläggen anon22276 har skrivit i forumet.

Jag kör senaste uppdateringen 10.7.2 på MacMinin. På de andra är det senaste uppdateringarna av 10.5 respektive 10.6 (båda fungerar).

Capeman: Ja, det hade väl varit bra! Kör lite olika versioner på de datorer jag rabblade upp! På MacMinin är det dock så att jag kör 10.7. Kan det vara avgörande?

LCR: P.g.a. namnet (heh) eller p.g.a. vad det är?

Hej!

Jag köpte precis en MacMini för att använda som medialåda i vardagsrummet. Har en stereo med inbyggd "DAC" (McIntosh MCD1100) och till min MacBook Pro (samt min gamla, och en kompis dator) fungerar det att koppla in den till Mac:en via en USB. Den hittas då som enhet och jag kan byta Audio output till den via Systeminställningar -> Ljud etc.

När jag stoppar in den i min MacMini så kommer det upp en ruta "Keyboard Setup Assistant". Läste att det kunde göra det när man kopplade in okända enheter. Första gången jag kopplade in den råkade jag trycka "Fortsätt". När jag sedan inte hittade enheten i Audio output så trodde jag att detta var anledningen! Jag gjorde lite efterforskning och kom fram till att jag kunde ta bort en plist-fil för att återställa "tangentbordsinställningarna" (com.apple.keyboard.plist tror jag den hette och låg i Bibliotek/Preferences). När jag tog bort filen så dök "Keyboard Setup Assistant" upp igen när jag kopplade in stereon via USB:n och jag trodde att jag hade löst problemet! Men icke. Den dyker inte upp som enhet. Finns inga separata drivrutiner etc så jag är lite förvirrad.

För visst borde inte inte vara någon skillnad mellan en MacMini och en MacBook Pro?

Någon som har några uppslag?

Tack för tipset! Det är nog en bra idé.

Jag skall göra ett försök m. Diskwarrior efter Stellar Phoenix.

i Finder ser det ut som om den är tom. Det står att 319GB är ledigt.

Misstänkte att en quick-fix låg långt bort. Provar "Stellar Phoenix" as we speak, det var ett gratis-alternativ. Är Diskwarrior värt sina 99 dollar? Det känns lite som att köpa en lott för 700 kronor!

Ingen annan med något uppslag? Jag har ju inte formaterat eller skrivit över datan, det är därför det känns lite snöpligt... det borde rimligtvis bara vara informationen om var informationen ligger som är trasig/skadad/raderad?

Hej,

Använde min externa HDD i flickvännens MacBook 13" (2007). Datorn fick för sig att hänga sig och när vi startade om den har den externa hårddisken "rensats", eller iaf har partitionen tagits bort. Det står att 150MB är använt och att 320GB (av 320GB) är tillgängligt. Har någon ett bra förslag hur jag kan få tillbaks min data?

Tacksam för hjälp!

Senast redigerat 2011-01-09 13:35

Har samma problem. Tappar täckning väldigt ofta, mitt i samtal oavsett om jag håller i telefonen eller inte (handsfree). Ofta har jag "no service" på morgonen när jag vaknar. Det måste väl gå på garantin? Bör man gå till Telia-butik (har Telia), eller är det bättre att gå till t.ex. InLife eller någon mac-återförsäljare? Har blivit värre senaste 2-3 dagarna (och ja, har provat att uppgradera till 4.2.1)... mycket störande. Har t.ex. ingen täckning i vissa rum på jobbet där jag tidigare kunde prata i luren (iPhone 3G)... Jobbar på Regeringsgatan i Stockholm så det bör inte vara något problem med master etc.

Hej, hoppas att detta är rätt forum

Är ute efter en smidig och sömlös serverlösning till mina enheter. Med serverlösning avser jag filer av olika slag, t.ex. lite filmer, bilder, jobbfiler etc. D.v.s. Att ha tillgång till samma filer från alla enheter. Vi pratar kanske 100GB - 200GB. (Det är viktigt att lösningen är enkel att använda då jag har en datorovan flickvän.)

Jag kan komma på följande lösningar.

1) Registrera ett konto hos en online-servertjänst, DropBox (eller dyl.) och installera detta på alla enheter.
- Hur fungerar detta med stora bibliotek?
- Hur fungerar detta om man t.ex. Vill kunna nå bilder / musik genom respektive content manager (iphoto ex.)?

2) Hyra en riktig filserver och koppla upp en fysisk 'enhet' på alla datorer (hur fungerar det på iPad?)
- Kanske inte är någon större skillnad mot alternativ 1) men får för mig att det kanske är säkrare och att vissa program gillar det bättre.

3) Sätta upp en egen dedikerad filserver hemma i garderoben i stan
- Dyr lösning kortsiktigt (slipper väl förvisso månadskostnaden).
- Samma fråga som 2), hur väl lirar detta mot iPad?

4) Låta hemdatorn (iMac) köra en filserver ( kanske kan dela ut hela hemdisken t.ex)

Tacksam för all input Vilket alternativ både ni valt och varför?

Tog fram en förskärare och skar bort sidorna, sedan underkanten i ett svep. Sedan la jag att-kortet ovanpå och skar av toppen samt ett hörn. Tog ca 30 sek!

Varför är inte 'medlem sedan', 'ålder' och 'antal inlägg' tillräckligt mycket information för att veta hur man skall tilltala någon? Alt. bära någon form av prestige etc! Titel är imho lite 'playahead'!

Goflorp, tack för alla fina tips!

Jag har tagit snacket redan ang. att jag inte är utbildad och det verkar ha gått fram (det var de som kom till mig och frågade). Har inga krav, alternativet är att de tar bilderna själva!

- Lura gruppen för att få lite softare stämning precis när allt är klart
- Ta lite oväntade bilder, de kan bli oväntat bra!
- Gaffla bilder när man är osäker på ljuset!
- Dubbelkolla inställningar (ska fan skriva en fusklapp, även om man tycker att man är säker så är det en situation man inte är van att vara i)
- Ta många bilder, köp ett extra kort. Jag har ett 8GB idag - tror du att jag behöver mer? Det är runt 400 bilder... Jag kan nog inte ladda av mellan vigsel och fotosession så det är nog bäst kanske.
- Täck kameran om slutarljudet irriterar - ska kolla detta mot brudparet sedan.
- Besök platsen innan. Det kommer jag göra! Bor på värdshuset en natt i förväg!

Vad gäller utfrätningen i brudklänningen - har du något tips? Blixten kan ju ställa till det lite...

Nej, jag tänkte ha blixten på kameran vid vigseln men det var för bröllopsbilderna på brudpar med familj jag tänkte på! Men du har nog rätt, den är nog för svag?

Reflektor för att avhjälpa motljuset?

Hej,

Tänkte fota på en bekants bröllop. Det kommer att inkludera bröllopsbilderna på brudparet / familjen samt foton under vigseln. Under festen tänker jag inte fota själv utan de får förlita sig på att andra tar bilder

Det kommer att ske utomhus mitt i sommaren runt klockan 16-18 och förhoppningsvis är det sol. Det ligger i en skärgårdsmiljö och jag har identifierat följande problemområden:

1) Vi kommer att fota mycket mot en ljus bakgrund i skärgårdsmiljö -> Motljus
2) Solen kanske är för stark runt 16-18 för att ge ett mjukt och vacker ljus -> Skarpa skuggor
3) Det kan vara molnigt -> Färgbilder blir dassiga

För att lösa problemen har jag följande utrustning:
D700
SB600 + mjölkbox
24-70/2.8
50/1.4
2 stativ

1) Upplättningsblixt på fristående stativ. Tips på hur det skall stå i förhållande till gruppen människor? Skall något paraply av något slag användas?
2) Har inte tillgång till någon softener i dagsläget. Kan jag komma runt detta?
3) Svartvitt är ju givet, men man vill ju ha några färgbilder... knep?

I övrigt uppskattar jag alla tips jag kan få!

Flickr: misthv's Photostream