Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
NicklasC

NicklasC

Medlem
  • Namn Nicklas Carlström
  • Registrerad 2015-06-28
  • Senast aktiv 2018-12-24
  • Antal inlägg 53

Foruminlägg

De senaste inläggen NicklasC har skrivit i forumet.

Trevlig sammanfattning. Om man nu inte gillar själva hörluren eller om de går sönder, kan man då byta ut dessa utan att få jättelång sladd? Finns det med monolur så man minskar trassel på sladd ytterligare? Var köper man ev såna? Gillar ju personligen Apples hörlurar som passar mitt öra bra. Känns som att airpod är det som gäller då men jag är endast intresserad att ha den som headset för samtal och hade föredragit endast en hörlur så började fundera på sbh56 om det skulle finnas

Ursprungligen av pilla:

Ja det stämmer. Går tyvärr inte att flytta den närmare. Det är ca 25 meter mellan husen. Vi har försökt med en accesspunkt från hans router. Det är inte det jag är ute efter. Jag är ute efter en antenn som sitter på vårat hus som snappar upp signalen och sen vidare in till oss.

Är som sagt inget proffs på detta men mina föräldrar fick med en router liknande denna http://www.teknikihemmet.se/2016/01/19/telia-... så jag misstänkte att det är vad kompisen din har. Jag upplevde den som skitdålig och mottagningen fungerade inomhus och på enstaka ställen utomhus men oftast fick man glömma wi-fi på utomhus. När jag monterade en Accespunk som skulle vara lite bättre behövde jag inte fundera längre utan kunde gå ytterligare 50 meter och ändå ha mottagning även om farten inte inte var den bästa då.
Sen verkade Telias router ha 2 st wi-fi en för 2,4 och en för 5 MHz. På min router hemma sköts detta automatiskt men på Telias måste man välja vilken man loggar in på. Kanske känner du till detta men tänkte att det kan vara värt att nämna om det kan påverka mottagningen

Fast nog måste det sen finnas en repeater med extern antenn som skulle göra det ännu bättre. Hoppas vi får lite tips för jag vill också se hur man kan göra detta ännu bättre

Jag är kanske inte så bra på detta men måste börja med att reda ut lite. Du hyr ett hus av en kompis. Kompisen bor granne i ett annat hus och har internet hos sig och ni ska dela på detta abonnemang genom att du kommer åt detta trådlöst genom wi-fi. Förstår jag rätt? I så fall, hur långt är det mellan husen? Kan kompisen flytta sin enhet så den får bättre räckvidd till dig? Spontant låter det enklaste att sätta en bättre router eller accespunkt eller vad det nu heter hos kompisen. Dra en kabel är kanske lite krångligt antar jag.
Mina föräldrar har Telia och deras orginalrouter var skitdålig. Kompletterade med en sån här http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=3393879 och räckvidden på wi-fi blev klart bättre och även hastigheten på lite längre avstånd.

Ursprungligen av Chaosstar:

Det betyder alltså att om butiken accepterar ApplePay men inte Amex så går det inte att betala om du bara har ditt Amexkort knutet till ditt ApplePay?

Precis. Det blir tydligen så att din mobil (eller annan pryl) ersätter själva kortet. Godkänner butiken inte amex så kommer det inte fungera bara för att du har ApplePay.

Ursprungligen av Chaosstar:

Om det är så att butiker som accepterar ApplePay men inte accepterar Amex ändå automatiskt accepterar Amex via ApplePay så måste det ju va en dröm för Amex. Helt plötsligt så kommer deras kort att accepteras i en mäng butiker som inte accepterar Amex idag (via ApplePay då, men det är en big deal ändå kan jag tycka).

Så har inte jag uppfattat att ApplePay kommer att fungera. Jag har förstått att man knyter ett eller flera kort till ApplePay och fördelen är att man slipper visa eller dra kortet. På så vis blir det smidigare betalning, säkrare eftersom det blir svårare att kopiera kortet mm. Själva transaktionen går genom kortet som tidigare. Eller har jag helt missuppfattat?

Ursprungligen av Ida Lindkvist:

Nej, det finns inte i någon Mac än och även om det skulle kunna vara en idé att stoppa en fingeravtrycksläsare i till exempel de bärbara Macarna, så är det inte alltid lika smidigt som att använda mobilen eller Apple Watch som jag ofta har närmare till hands. Min 13" står till exempel på ett ställ här bredvid min skärm och jag når den inte bekvämt för alla upplåsningar/inloggningar.

Då vore det kanske bättre att bygga in fingeravtrycksläsaren i deras externa tangentbord/möss/touchpads. Vi får se hur de gör

Vore absolut bra att ha en fingeravtrycksläsare till tangentbordet inte minst för de med stationär Mac eller som du har det. Men köper man en bärbar dator för 15-20 tusen kan man ju tycka det borde kunna följa med fingeravtrycksläsare även där. Att kunna ha det i mobilen och kunna öppna via bluetooth är ju ingen större kostnad för Apple så den funktionen bör ju också finnas så finns det valfrihet.

Ursprungligen av Jesper Ohlsson:

Det funkar väl redan idag, med appen MacID.

https://macid.co/

Jag har testat en sån app så visst gör det. Tyckte mest det blev krångligt och tycker en inbyggd fingeravtrycksläsare i datorn inte kunde vara för mycket att önska istället i nästa modell. Finns väl inte i någon Mac ännu vad jag vet fast det är standard i betydligt billigare produkter

Får du inga bra svar här kan jag rekommendera detta forum http://www.minhembio.com/forum/

Tar en följdfråga på detta ämne. Har själv ställt samma fråga som matsaki tidigare och alla svar är lika tydliga tydligen att man ska ha wpa2. Men varför finns det ens alternativ och när ska man ha någon annan inställning?

Ursprungligen av Ancientdragon:

Precis, vad skall man annars ha en iPhone till?

Jag upplever 6 och 6s som skarpare och klarare färger men det kanske bara är jag?

Det är därför du ska ha en 6s och låta SE vara en lite billigare modell. Fast kanske kommer en 4" 7:a nästa gång som hamnar i en högre prisklass men ska SE kunna hålla lägre pris måste den vara lite sämre men ändå en bra telefon

Som panther redan sagt så är ju målgruppen det absolut viktigaste om man ska analysera reklam. Kan mycket väl tänka mig att även USA och såna som tidigare inte haft iPhone är en stor målgrupp nu eftersom iPhone SE lanserats med ett lägre pris riktat då till en större massa som kanske kollar på sesame street lika ofta som Svenssons kollar på Lets dance
Reklamen kan också bara vara ett sätt att visa att Siri fungerar (utom för skånska då) och att man vill få folk att börja använda det mer för att bli lite mer beroende av en bra funktion som förut fungerade urdåligt. Säkert minns många här när man testade liknande system som Siri som verkligen fungerade dåligt

En intressant detalj med reklam. Frågar man folk så påstår majoriteten att dom inte påverkar sina köp pga reklam. Men märkligt nog ökar reklam försäljningen och det markant.

Ursprungligen av Segas:

Nästa steg (och ännu bättre), låt användaren avinstallera appar som de absolut inte använder, behöver eller ens VILL HA.

Jag har en hög jag skulle vilja bli av med...

Wallet, Påminnelser, iBooks, Aktier, iTunes Store, Videor, Hälsa, Hitta Vänner (va fan?), Watch, Röstmemon, Tips (va...?), Kompass, Game Center och sist men inte minst...Väder.

Ja man kan ju verkligen undra varför man ska behöva appar man inte använder. iTunes kan jag kanske förstå varför man tvingar kvar då. Fast jag måste ju be dig testa påminnelser ihop med Siri för helt plötsligt blev det bra. Påminn mig imorgon klockan tre om x eller påminn mig om två timmar att x.

Ursprungligen av xms67:

Bortsätt från tjafset är tråden intressant. Jag har ATV2 och funderar på att byta upp mig. Men har samtidigt lite svårt att motivera mig tillräckligt mycket. Den främsta anledningen till byte eller det jag är minst nöjd med på ATV2 är att den är för långsam. Om man te.x. spolar bakåt och trycker på play så ska den tänka ett tag(för länge) innan den kör igång filmen. Jag vet inte om detta är systemet eller hårdvarans fel? Är ATV4 snabbare?

Utöver att ladda ned appar och högre upplösning på filmer, vilka är fördelarna? En nackdel är väl färre utgångar?

Till sist; hur använder ni Plex? Den är ju väldigt populär, samtidigt har jag lite svårt att förstå att så många har behov av den. Tänker att jag måste missa hur den används eller till vad.

Jag vet inte om jag missförstår dig om plex men tolkar som att du inte vet vad det är för typ av app. Det är en mediespelare liknande vlc men som automatiskt gör att dina sparade filmer får en oerhört snygg struktur och förklaring av filmerna. Kolla gärna här eller googla lite bilder om plex.
https://www.youtube.com/watch?v=t41BTZf9-xk
Jag har filmer på en NAS server som tyvärr inte är tillräckligt kraftig för plex så jag använder infuse istället som funkar på liknande sätt.

Ursprungligen av larsp777:

Har gamla generationen av ATV och är väldigt nöjd.

Nu kan man ju ladda ner appar till nya ATV. Hur mycket använder ni som har den det? Känner ni att det är skäl att köpa en ny eller finns andra goda skäl?

Spel t.ex känns ju lite kul men hur fungerar det?

Jag köpte ATV4 av den främsta anledningen att jag inte hade någon innan och inte ens en smart tv. De funktioner jag främst använder är SVT play, TV4 play och AirPlay. Dessa finns väl även till gamla atv så ingen anledning till byte. Finns väl inga fler svenska playappar utom då betalkanalerna som HBO, Netflix och liknande men jag har inget sådant ändå.
Använder även appen infuse som är ungefär som plex för att kolla film. Grymt smidig tycker jag och saknar man en mediespelare är detta kanske värt en uppgradering.
Spel är kul att testa men föredrar att köra på iPad i så fall. Men ett helt ok billigt alternativ är det ju ändå men spelar väldigt lite så har ingen större åsikt om detta. Kommer säkert fler bra appar på sikt så jag tror de flesta gott kan fortsätta med atv3 ett tag till. Bättre fjärr kan jag ju lägga till också

Känns iallafall som att det lilla minnet räcker och blir över om man nu ändå väljer en atv4

Ursprungligen av evangelist:

Fixat. TrueCaller + PhoneCaller (Cydia) gör jobbet strålande! $2.99 i Cydiastore är väl värt lösning. Kolla bilden ser ni hur det ser ut när någon okänd ringer upp ? http://i2.wp.com/ioshacker.com/wp-content/uploads/2015/05/phonecaller-tweak.jpg?resize=320%2C569

Måste man ha sen jailbreakad för att detta ska fungera för det är jag inte så sugen på att behöva göra. Fast om Emma Watson ringer är det kanske värt att fundera på