Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
WhereTheStoryEnds
  • Sysselsättning Teknik, löpning, simning, längdskidor, plugg, hundsport & nyttig mat.
  • Registrerad 2010-02-13
  • Senast aktiv 2014-06-19
  • Antal inlägg 49

Foruminlägg

De senaste inläggen WhereTheStoryEnds har skrivit i forumet.

Jag har nu min andra lightning-kabel till en iPhone 5:a som har börjat glappa/slutat fungera. Det kan inte vara adaptern det är fel på då iPhone inte laddar när jag kopplar lightning-kabeln till datorn. Den första kabeln jag hade var den som kom med i paketet med iPhonen, som i efterhand började glappa rejält och jag fick hålla den i en viss vinkel för att den skulle ladda öht. Sedan gick den inte att använda längre så jag köpte en ny, på Apples auktoriserade butik Digital Inn i Uppsala, som jag var helt säker på att det var "original" laddaren från Apple. Nu visar sig det att den lightning-kabeln också börjat glappa, och nyss verkade det som att den slutat fungera totalt. Vad ska man köpa för laddare som iallafall håller i ett år eller lite längre? Eller bör man se USB-kablarna som förbrukningsvaror?

Hej!

Fick igång min iPod Nano efter att den varit vattenskadad, efter att den torkat i ett halvår - ett år. Dock har ipoden en spricka diagonalt över skärmen och lite i överkant. Finns det någon möjlighet att laga detta? Eller är det omöjligt med tanke på att Apple slutat sälja den?

Bilder!

Tack för svar!

Visst skulle jag kunna använda själva iPhonen, men jag vill slippa krånglet med att hålla i en bok och en iPhone samtidigt. Dock verkar det som att lampan skulle dra för mycket ström, precis som ni säger, så en vanlig boklampa skulle nog vara tillräckligt för min del.

Hej!

Har googlat och sökt på 99mac utan resultat. Undra om det finns en så kallad lightning till USB-kabel som jag kan koppla från min iPhone 5 till en USB-driven läslampa? Det är ingen micro-USB det är frågan om, utan en vanlig USB.

Antar att det inte finns något sånt eftersom det inte stod något på Google, eller har jag fel?

Jag anser att batteritiden är bra med Telia. Ibland laddar jag den under dagen efter mycket spelande och internet, men det är inte ofta. Använder för det mesta Wi-Fi men stänger av den funktionen när jag inte använder internet på iPhonen.

Dock ser man tydligt på batteriprocenten att batterinivån minskar hastigt efter användande av spelande - men det är väl ganska logiskt.

"Skönt" att de horisontella linjerna på tangentbordet var en bugg - då jag trodde min iPhone 5 var körd.

Fick min iPhone för lite mer än en vecka sedan, dock trodde jag att nano-sim kortet skulle skickas tillsammans med telefonen men paff blev jag när jag bara hittade telefonen. Väntade en helg och som tur var kom simkortet enligt supporten, två leveransdagar! Antagligen hade jag ett gammalt abonnemang som inte ansågs som ett 'nytt abonnemang'.

Telefonen fungerar utmärkt, dock har jag upplevt att när jag "pekar" på någonting i en funktion el dyl. så reagerar inte skärmen. T.ex. i påminnelser så tar det ett tag innan jag kan skapa en ny textrad med hjälp av "+". Eller så vill bara inte mina fingrar samarbeta.

Är lite osäker på det här med säkerhetskopia och backup.
Hur gör man om man vill spara en säkerhetskopia från sin gamla iPhone? Betyder det att man måste ta ett USB-minne och lägga in alla "filer" där? Eller sparar iTunes automatiskt säkerhetskopian genom att återställa den till nya iPhonen? För jag trodde att man bara kunde lagra apparna på iTunes.

Ursprungligen av Adrian B:

Jag vet inte om det bara är ett undantag, men Telia kapade nyss 11 dagar på leveransdatumet för min frus beställning, från 23 oktober till 12 oktober, ska skickas idag och vara här på fredag!

Finns det andra här som fått bättre leveranstider hos Telia idag?

När beställde ni den från Telia?

Jag har nog inte förtstått detta helt. Jag beställde en ny iPhone med Lightning-kabel genom Telia - får jag bara USB-kabel eller ingår den vanliga vägg adaptern också?

På min iPhone 3:a så var hela funktionen med telefonen usel då jag hade dålig täckning, ingen service, samtalet avbröts, ibland kom jag inte ens fram, det gick knappt att ringa med den. Var tvungen att ha en separat mobil som det gick att ringa med.

Så nu hoppas jag att iPhone 5:an som jag beställt från Telia har en bra telefonfunktion!

Vit MED skydd! Tar av mitt fräcka skal om jag vill njuta av designen.

Beställde en vit iPhone 5 16 GB från Telia, för dryga två veckor sedan. Prel leverans är 22/10. "Väntar på lagerleverans". Wiii.

Hej allihopa!

Tror inte att någon annan har haft ett så specifikt problem som jag.

När ni läser rubriken måste ni tro att jag är den klantigaste på jorden. Det var en gång då jag var ute och sprang med min iPod Nano (6th generation) som jag hade satt fast med clippet i löpartightsen. När jag sedan skulle rätta till tightsen satt iPoden så löst att den far i backen efter mina ändringar. Det resulterade i 1-3 sprickor diagonalt över skärmen och minst en av dem hamnade över själva skärmen, på den svarta display ramen runt om skärmen. Sedan dess har den fungerat galant och inga skärm problem alls, alla "program" går att använda.

För någon vecka sedan var jag så glömsk att jag glömde bort iPoden liggandes i fickan på en jacka, som någon skulle tvätta åt mig i tvättmaskinen. Till iPoden var också en Nike+ mottagare ansluten och mottagaren satt i under tiden den tvättades. Den tvättades alltså för en vecka sedan och en dag. Dock låg den i två stycken 1 - liters plastpåsar som inte var stängda helt, men lite ihoprullade kring iPoden. Skärmen var inte aktiv när jag tog ut den ur jackan som hängde på tork, antagligen var skärmen av innan den hamnade i tvättmaskinen.
Dagen efter iPoden hade tvättats lade jag den inlindad i två-tre handdukar, så nu har den alltså legat och torkat precis en vecka. Igår tog jag även isär iPod och mottagare som suttit anslutet till varandra. Mottagaren har något vitt tunt lager på anslutningskontakten(silvriga) och det finns även lite i anslutningen hos iPoden, kanske diskmedlet? Annars ser allt annat normalt ut.

Jag har dock inte vågat sätta på iPoden sedan den hade tvättats till nu. Det känns som att det bara blir värre med sprickorna att sätta på iPoden, den lär inte fungera om det kommit in vatten i sprickorna. Så ska jag fortsätta torka både iPod och mottagare? iPod Nanon går väl inte att skruva isär? Vågar jag sätta på den? Man lär väl få köpa ny Nike+ mottagare?

Tack på förhand!

Brukar åka ut och bada med hunden där i närheten, så om jag hade tid skulle jag gärna göra ett besök!