Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
anderslager

anderslager

Medlem
  • Plats Malmö
  • Registrerad 2009-08-21
  • Senast aktiv 2017-04-22
  • Antal inlägg 41

Foruminlägg

De senaste inläggen anderslager har skrivit i forumet.

Häromdagen satt jag och skrev på min MPB 2015 (Retina i7, dual graphics, 16GB RAM, 500 GB HD) när det plötsligt lät "zapp" och så dog datorn helt. Det luktade lite bränt där man ansluter MagSafe-laddaren. Datorn var inte varm och fläktarna gick inte. Laddaren var inte heller särskilt varm.

Några idéer vad det kan handla om? Nån som råkat ut för nåt liknande?

Kanske nån här kan hjälpa mig. När jag försöker uppdatera till El Capitan 10.11.6 så dyker det upp en popup som säger att "Innehållet har ändrats" eller nåt liknande och sen avbryts uppdateringen. Vad jag förstår är uppdateringen nedladdad, men den vill inte installera.

Vad göra? Jag kör nu 10.11.5 och allt funkar bra. Datorn är en MBP 15 mid 2015.

Installerade efter en tids avvaktande Mavericks, vilket funkade hur bra som helst. Men efter 3-4 dagar när jag skulle väcka datorn möttes jag av en grå skärm som meddelade att min hårddisk var "corrupted" och att jag måste installera om allt igen. Diskverktygen kunde inte reparera nåt och det var bara att radera disken och börja om från scratch. Som tur är hade jag en färsk backup.

Eftersom jag är mitt i upptakten av min avhandling, så finns det inte på kartan att ha en dator som strular. Jag backade hela processen och återgick till Mountain Lion, och då var det absolut inga problem med hårddisken överhuvudtaget. Jag har en 15' MBP från 2010 (första i7:n).

Andra som har haft problem med detta? Jag har läst att Mavericks krashar externa diskar, men inget om interna. Skulle gärna uppgradera, men nu vågar jag inte, orkar inte sitta och mecka med sånt här

Som många andra kör jag Google mail, kalender och adressbok för att synka mellan min dator och min iPhone. En del av dessa kalendrar är dessutom delade med hustrun (som kör samma setup mellan sin iMac och iPhone). För dokumenthantering i molnet kör jag DropBox (filer i allmänhet) och SkyDrive (samarbete i Office).

När iCloud kom var vi ganska exalterade, men insåg snart att iCloud och Google skilde sig rejält åt. Dessutom var man tvungen att byta e-postadress (igen!) och det slutade med att vi stannade kvar hos Google...

Nu har iCal varit online ett tag, och jag skulle gärna vilja höra hur det har funkat att byta för er som kör iCloud. Tycker ni att iCloud motsvarar det ni hade med Google? Hur funkar samarbete med Windoze-användare?

Jag är sugen på att byta till en total Apple-lösning, men är inte säker på att den motsvarar det jag vill ha/behöver...

Tacksam för tips och synpunkter

Har "uppgraderat" till Snow Leopard. Nu funkar allt.

...och det är riktigt "najs"

Nu funkar grejer igen, och jag passade på att nedgradera Safari till 5.05, så att Evernote funkar igen... Jag har bättre batteritid, WiFi:n kopplar inte ner hela tiden och allt går snabbare och allt fungerar!! Nu blir det inte Lion igen förrän jag absolut måste...

Använde Snow Leopard-skivan som följde med datorn, startade upp med C intryckt.När installeraren kom upp valde jag "Återställ från Time Machine", valde den senaste Snow Leopard-backupen. Sen tog det några timmar, men det var väldigt smidigt.

Kom bara ihåg att allt du gjort sen du installerade Lion försvinner, så spara viktiga filer på extern disk innan... Du kan INTE återställa från en senare Lion-backup.

Vill du ha mer detaljerade tips, googla bara på "Lion downgrade to Snow Leopard" så hittar du många guider.

Ursprungligen av The Real Viking:

Skumt ja. Har du rapporterat det som en bugg till Apple?

Nej, men det borde jag väl göra. Igår funkade det dock som det ska. Men inte idag...:-(

Ursprungligen av The Real Viking:

Har du uppdaterat till senaste Mac OS Lion version 10.7.1?

Japp! Allt uppdaterat. Har vidare upptäckt att så länge jag håller fönstren i den övre halvan av skärmen så funkar det. Drar man dem nedåt slutar de funka... Skumt

Sen jag installerade Lion har jag haft problem med mina externa skärmar. Bilden visas som den ska, men ibland (ganska ofta faktiskt) så slutar applikationer på den externa skärmen att fungera. Gäller både program som Safari, Word, Evernote, Curio mm. Fönstret är kvar, men jag kan inte klicka på något. Om jag drar tillbaka fönstret till MBP:ns skärm funkar det som det ska.

Jag har en 15 tums MBP i7 2010.

Nån som vet hur man kan fixa det här? Jobbar nästan alltid med extern skärm, så detta är extremt störigt. På jobbet kör jag med VGA-koppling, hemma med DVI. Båda varianterna strular.

Ursprungligen av peterwatz:

Jag söker efter en scanner för inläsning av dokument, broschyrer, böcker etc som fungerar för Mac. OCR funktion är också önskvärt. Men hittar bara de som passar Windows Måste man köpa en Windows bara för att få ordning på mina högar?

Några förslag?

Absolut! Jag har en Fujitsu ScanSnap S1500 på jobbet. Funkar både till Mac och Windoze. Det finns en S1500M som är avsedd för Mac, kostar ca 1000:- mer, men båda funkar lika bra. Den scannar snabbt, snyggt, har OCR och kan tom scanna dubbelsidigt. Bästa scanner jag nånsin använt!

Drog ned hastigheten på min Netgear N-router hemma, från 270mbps till 130mbps, och se - det funkar utmärkt hemma nu Återstår att se om stabiliteten på ethernet-nätet på jobbet återkommer...

Verkar som om det hjälper att gå in i nätverksinställningar och förnya DHCP:n. Hittade flera långa trådar på Apples (USA) forum, och det verkar som om dessa problem debuterade i samband med OSX 10.6.5 nånstans... Inga fixar dock. Och inga kommentarer från Apple...

Ursprungligen av Jesper Ohlsson:

@frazze:
Det som anderslager svarar på är inte din begäran om referenser. Han har svarat på din första begäran om att testa på iMacen (från inlägg #2)

@anderslager:
Om man svarar på ett tidigare inlägg, så måste man visa detta med ett citat. Annars tror alla att det är det senaste inlägget du svarar på. Och då framstår ditt svar som väldigt väldigt märkligt, och då blir det sådana här missförstånd.

Sir, yes Sir

Men nu är problemet åter tillbaka...:-(

Och det verkar vara samma problem på mitt andra konto. När den är nere verkar anslutning via WiFi inte heller funka, testade att sätta upp min iPhone som WiFi-basstation, och det funkade inte där heller...

Nån som vet vad man ska göra? I nätverksinställningar står det att jag är ansluten men det är precis som att applikationer som Safari, Mail mm inte fattar att så är fallet...

Tack för tipset
Läste på nåt forum att det kan hjälpa att ställa IPv6 på "Av", så jag har provat det och nu verkar den funka...