Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Peros1968

Peros1968

Medlem
  • Plats Huddinge
  • Registrerad 2007-10-30
  • Senast aktiv 2016-08-12
  • Antal inlägg 26

Foruminlägg

De senaste inläggen Peros1968 har skrivit i forumet.

Vill ni ser fler imponerande samlingar? Titta då på dessa hemsidor!

Ales's Apple Orchard
Jag skrev till dem och frågade var och hur och fick detta till svar. Imponerande!

Thank you for responding. Alex is my young 14year old son that started his collection. Alex created the Blog site and all pictures and videos himself. I help support him with his passion for preserving and restoring the Hardware. He taught himself restoration skills like soldering. We are a two person team creating Alex's Apple Orchard. We provide tours and education to the public. We hope to open a public Museum in the future. But, we don't have the money to start one

Sedan har ni Jim Abele som enbart samlar på prototyper från Apple:
Apple prototypes

Och Andrei Antonov i Moskva som också har en imponerande samling! Gigantisk Apple samling i Ryssland

Ursprungligen av Redaktionen:

Apple Museum i Prag visar upp världens största privata Apple-samling för allmänheten.

Läs hela artikeln här

Kanske kommer det en liten boom när det gäller utställningar om Apple... hoppas på det! Vore ju helt super att få visa upp det jag har, få kontakt med likasinnade i vårt land och dela med sig av deras samlingar också i en lokal så alla kan få titta, minnas och njuta.

Finns denna plats också där ett antal italienare under många år samlat, som de säger, i princip ALLT som Apple tillverkat sedan starten 1976! Världens största Apple samling

Museet i Prag har besökts av en webbtidning av något slag och lagt ut mängder av bilder här: Stora öppnandet av museet i Prag

Per-Erik "Perra" Österlund

Ursprungligen av Redaktionen:

Apple Museum i Prag visar upp världens största privata Apple-samling för allmänheten.

Läs hela artikeln här

Har en hemsida under uppbyggnad (man blir väl egentligen aldrig färdig...) som är macoholic.se

Helt rätt McDarwin. När Jobs kom tillbaka 1997 så var det mycket som togs bort. Förutom nedläggningen av Newton projektet, Performa/Centris/Quadra serien så donerade han bort 90% av allt gammalt Apple dokumentation, manualer, ritningar, produkter mm till Stanford University. De har idag ett hemligt område/byggnad med allt detta samlat. Detta är ju en byggnad man vill besöka och befinna sig i några veckor

http://mashable.com/2011/12/29/apple-stanford...

Lite uppdaterade fotografier på samlingen:

Ursprungligen av TheBug:

Först - du har en kanonsamling.

Det finns definitivt en marknad för ett Applemuseum i Stockholm, och då talar vi inte om någon källarlokal. Kolla med Apple för att eventuellt få sponsring. Hör gärna av dig om du vill ha hjälp. Är ju själv Appleintresserad sedan min tid på MacGruppen från 1988, så det skulle vara roligt att bidra.

Tack The Bug! Har dock redan hört av mig till Apple Sverige och svårt att få dem intresserade, eller så har jag bara haft otur... Tipset jag fick från en vän som jobbar på Apple är att kontakta huvudkontoret i Cupertino direkt då det är de som står för inriktningar osv. Jag ska till SF i april och ska skicka ett brev dit innan och se om jag kan få kontakt där.

Jag håller givetvis kontakten här med dig och övriga intresserade så får vi se var vi hamnar i allt detta.

Perra

Ursprungligen av kenjon:

Jag har tre olika XServe om det är intressant?

Det är helt klart intressant kenjon. Har dock inte riktigt ekonomin just nu för mer inköp då vi precis flyttat till hus och det rullar iväg lite pengar då... Men jag håller gärna kontakten så ser vi vad vi kan göra senare.

Perra

Uppdatering om visning för inbjudna!

Var ju tvungen att flytta hela samlingen nu i veckan till annan plats. Först var jag rädd att jag var tvungen att packa ned allt, men det löste sig rätt bra.

Så nu är denna specialkväll igång igen. Håller kontakten med Ida så vi kan bestämma ett datum. Vi meddelar så fort vi vet mer!

Perra

Uppdatering!

Ni har kanske sett att jag fick besök av Ida och Jacob från 99mac. Det blev en fin artikel om mig och min samling på hemsidan!

Samlingen har ju utökats en del sedan 2012 och nu går det också att se den i sin helhet, nästan (får inte plats med riktigt allt). Tanken är i alla fall att ordna en kvällsträff för intresserade att komma och titta och sedan nörda ner oss i design och teknik. Har kontakt med Ida om när detta kommer ske.

Ursprungligen av Todd:

Thule är förmodligen inte något alternativ för ca 80 % av alla svenskar. Två försäljare i Sverige (Malmö och Uppsala)…

Och Apple Store! Kanske inte lätt att köpa över disk, men har aldrig varit med om en bättre och mer gedigen väska! Sjukt bra kvalité! Och mycket smarta lösningar! Ett bra sätt att kolla kvalitén på en väska är blixtlåsen! Känns de inte bra så är väskan inte bra, och här på Thules så är de överdrivet bra!

Efter många år av olika sorter, märken, varianter så finns bara ett val, och det är produkterna av Thule Sweden! Snygga, tåliga och j-igt bra kvalité! Kan bara ge 12 + av 10 möjliga!

Thule - Ryggsäckar och axelväskor

Och lite nya kompisar har inkommit i samlingen:

En gammal hederlig LC med skärm och StyleWriter skrivare i originalkartonger! Tack Kim!

Apples underbara PowerCD spelare! Riktigt kul produkt med dåvarande Kodak CD kapacitet.

Ja snacka om raritet! Vore verkligen ett tillskott! Får kontakta nån kompis i Canada för detta dock, eller USA...

Skulle också vilja ha:

Någon som vill donera en massa pengar för lite tekniskt inköp?

Hittade lite fler bilder:

Du får gärna kolla efter vad du har. Det kan alltid finnas små guldkorn!