Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
ragnark

ragnark

Medlem
  • Plats Umeå
  • Sysselsättning studerar
  • Registrerad 2007-10-07
  • Senast aktiv 2010-06-28
  • Antal inlägg 26

Foruminlägg

De senaste inläggen ragnark har skrivit i forumet.

Hej alla macanvändare!

Min MBP v3.1 (2.2 ghz) har börjat bete sig väldigt konstigt och jag hoppas att någon här kan hjälpa mig.

För några veckor sedan låste sig datorn. Först blev grafiken konstig med gröna och rosa pixlar men musen gick fortfarande att röra trots att alla program var låsta. Därefter låste sig datorn helt. När jag startade om datorn kom den inte längre än till uppstartningsljudet, därefter startade den om igen. Den gråa skärmen med apple-loggan han aldrig dyka upp. Skärmen var svart hela tiden.

Jag lät datorn stå på och loopa medan jag gick in på en annan dator för att googla fram vad det kunde vara. Efter ca 30 minuter när jag går tillbaka till datorn så har mac os x startat upp och allt verkar fungera som det ska. Datorn hänger sig dock nästa dag igen med liknande grafikfel som första gången. Jag bestämmer mig för att installera om Leopard, för att se om problemet ligger där. Efter installationen fungerar datorn fint i ytterliggare några dagar tills den hänger sig igen. Jag beslutar mig då för att lämna in den till en verkstad.

Efter en vecka får jag reda på att det är, genom uteslutningsmetoden, logikkortet som är trasigt och att det kommer kosta 9200 kr exkl moms + arbete att byta det. Jag tar med mig datorn hem och försöker start upp den och efter ett antal loopar startar OS X.

Men som väntat så händer samma sak igen. Jag börjar så sakta acceptera att det inte finns något att göra åt det. Men innan jag lägger ut den på blocket för en tusenlapp tänkte jag kolla om någon här har ett sista förslag. En sak som slog mig var att problemet kom i samband med att jag installerade den senaste firmware uppdateringen som kom i maj 09. Tro t.o.m att det kan ha varit samma dag som jag installerade det. Tror ni att det kan spela någon roll? Vad jag har lyckats få fram genom google så går det inte att återställa till en äldre firmware version. Stämmer det? Någon som har något annat förslag? Alla är välkomna.

tack för svar nllub. Menar du att fästen under tangenterna är olika, eller menar du tangenterna i sig är olika? När jag kollade på videon på youtube så pillade dom bort tangenten inklusive fästet under. Därefter satte han på nya tangenter på de gamla fästena. Det var det som jag hade hoppats på.

Men om jag skulle få tag på ett uppsättning macbook-tangenter. Skulle det funka då?

Hej,

Först av allt. Jag vet att det finns en tråd med exakt samma rubrik, men jag fick inte svaret på min fråga där, så jag hoppas på svar genom att skapa en ny tråd istället.

Jag har köpt en Macbook Air på tradera med engelskt (amerikanskt) tangentbord. Jag själv hade kunnat leva med det, men det är till min sambo, och hon föredrar att ha åäö. Alternativet att sätta dit klisterlappar på de tre tangenter som motsvarar åäö på de amerikanska motsvarigheterna har jag tänkt på, men jag skulle vilja lösa det snyggare.

Min tanke var att köpa ett nytt tangentbord på AppleStore i Sverige och byta ut alla svarta tangenter till vita. Ända problemet då är enter-tangenten som inte är samma. Samt att jag får skippa en tangent. Eller? Har hur som helst hittat en sida i England som säljer enskilda tangenter. http://www.thebookyard.com/product.php?cPath=66_74_110&products_id=2842

Mina frågor gäller bytet av tangenter. Först av allt är det möjligt att pilla bort dem från datorn? Har sett videos på youtube där det görs på en MacBook men hur är det på en MacBook Air? Och hur är det på det externa tangentbordet?

Sen undrar jag om någon har koll på skillnaden mellan Type-E (Pre-08) tangenter och
Type-F (08) tangenter. Är det skillnad på själva plasttangenten eller är det bara "fjäderanordningen" under som skiljer? En kort beskrivning av detta skulle vara guld värt.

I övrigt vad tror ni om mina chanser att lyckas?

Ursprungligen av flojon:

Lite Off-topic kanske men detta verkar vara lösningen på ditt problem:
Multiple identities in one account with Apple Mail.app : Jonathan.inspect

Förutsatt att du har ställt in din GMail enligt det här:
Adding a custom 'From' address - Help Center
GMail SMTP server kollar nämligen att din avsändaradress finns registrerad i ditt GMail konto...

TACK TACK! precis vad jag hoppades finna. 99.se är skiten!

återställningen fungerade! däremot så står det fortfarande att två program måste uppdateras från AppStore. Problemet började när jag försökte göra det förra gången, så jag struntar nog i det nu. Det är Facebook och Asphalt4.

Hej,
Har kollat runt lite på forumet och inte hittat det exakta svaret på min fråga.

När jag laddar ner en torrentfil så sparas den i min nedladdningsmapp som jag valt. Därifrån måste jag öppna filen för att transmission ska öppnas. Jag vill att den ska öppnas direkt när filen laddats ner. Hur gör jag det i Safari? Har kryssat för "öppna säkra filer efter hämtning" i inställningarna men det tycks inte ha någon effekt. Någon med svar på mitt problem?

jag hade erfarenhet av detta i sommras då jag lånade en laddare från en MacBook efter att jag tappat bort min. Datorn var urladdad och jag satte in laddaren i min MacBookPro. Först hände inget och jag antog att det inte skulle funka. Men så efter en kvart så gick den igång. Det tog längre tid att ladda upp batteriet än med min vanliga laddare med det funkade tillslut. Lampan lös inte heller. Värt att veta kanske.

edit: såg att jag läste lite för snabbt. ditt problem var ju tvärtom.

ok. det kanske kan vara ett alternativ. men helst vill jag synka iCal varje gång jag sätter i iphonen i dockan. Annars måste man tänka på att synka den. Och då vet jag att jag kommer glömma...

ja, jag googlade och fick fram samma förslag på åtgärd om att man ska auktorisera sin dator i iTunes. Det visade sig att jag hade gjort det redan. Tror att den auktoriseras om man köper en låt från iTunes och sen spelar den. Håller på med återställning just nu...

läste även på macfeber att det var så Macfeber - Google Calender in i iCal tråkigt hoppas det kommer en uppdatering. Annars köper jag spanning sync. Kan nog vara värt de 25$ det kostar.

tack för svar alla hjälpsamma personer! jag har inte ett amerikanskt konto KaRo. Så jag får återställa mobilen som du föreslår mattias. Återkommer med hur det gick.

Hej,
Jag får upp ett felmeddelande varje gång jag ansluter min iphone till itunes. Det står:"En del program i iTunes-biblioteket installerades in på iPhone-enheten "Daniel Kullbergs iPhone" eftersom ett eller flera fel inträffade.

Någon som vet vad det beror på? Jag har avmarkerat att programmen ska synkas varje gång jag ansluter.

Bifogar en skärmdump på felmeddelandet.

Tacksam för hjälp.

Jag har en frågan angående Mail i osx och imap med gmail. Hämtad epost fungerar klockrent och synkas mellan Gmail och Mail. Men när jag skickar från Mail i osx så skickar den alltid från min gmail-adress. I min gmail hämtar jag hem mejl från två andra POP-emailkonto och kan även skicka från dessa. Jag skulle vilja kunna skicka från dom även i Mail. Går det? Hoppas det inte blev för rörigt.

ok. läste på spanning syncs hemsida att det är problem om man syncar ical från iphonen. dom skriver där att den blir "read only". de har ju part i målet så jag undrar hur du upplever det om du nu använder en iphone.