Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
ragnark

ragnark

Medlem
  • Plats Umeå
  • Sysselsättning studerar
  • Registrerad 2007-10-07
  • Senast aktiv 2010-06-28
  • Antal inlägg 26

Foruminlägg

De senaste inläggen ragnark har skrivit i forumet.

tack för svaren.:) Jag har under några månader pendlat mellan en Macmini och AppleTV. Det ända som talar till AppleTVs fördel är priset. Men som du säger Tussen69 så kommer jag nog bli mer nöjd med en Macmini. Jag väntar på Keynoten och ser vad som händer. Kanske kommer det en MacNano. Hoppas, hoppas...

Ok. Jag vet inte om jag blev ngt klokare på det svaret Johan. Tack för försöket. Jag har tänkt att hacka AppleTV. Någon annan som vill försöka?

Senast redigerat 2008-01-04 00:25

Jag har funderat på att skaffa en AppleTV efter att ha tröttnat på att koppla in och ut min MBP varje gång jag ska titta på film. Men det som är vikigt då är att AppleTV kan läsa från en extern disk utan att min Mac måste vara igång. Är detta möjligt? Tanken är att koppla externa disken till en Airport Extreme och dela ut den i nätverket. Har letat runt på forumet men inte hittat ett bra svar på frågan.

Hej Gusten,

Jag lyckades lösa problemet på egen hand och har därför inte varit inne här och kollat. Men tack för ditt svar. Lösningen var den samma som du skrev. Om någon är inne och läser detta så kan jag rekommendera applescriptet "Set Video Kind of Selected" som är ett av Doug's AppleScripts for iTunes. Den låter dig ändra videotypen på flera filer samtidigt i itunes. Är t.ex. användbart om du har en hel säsong av en serie.

Hej,

Igår öppnades en ny värld i min Mac när jag installerade Perian och därefter kunde kolla på nästan alla filmer via quicktime. Genom Movies2iTunes lägger jag till filmerna och tv-serierna i iTunes. Lösningen är underbar och ungefär 100ggr snyggare än att köra allt genom VLC som jag gjort tidigare.

Nu skulle jag vilja göra den lösningen ytterliggare lite smidigare genom att kunna lägga videofilerna så at de hamnar under tv-serier i frontrow. Alltså skilja på filmer och serier. Jag har testat att gå in i infon på varje enskild fil och ändra videotyp under fliken video till tv-serier. Då sorteras video-filen rätt i iTunes. Men i Frontrow så hittar jag inga filer under TV-serier. Däremot så är de borta från Filmer.

Jag vet inte om min beskrivning är rörig. Hoppas någon förstår den och kan hjälpa mig. Tack på förhand.

Det finns ett program som heter photozoom. Den använder en annan algoritm för upskalning (interpolering) av bilder än Photoshop. Jag har själv lyckats med en del bilder som jag först trodde var körda. I kombination med interpolering brukar man rastrera bilder med för dålig upplösning. Bilden byggs då upp av punkter med olika mkt luft i mellan. Detta ser man på stora posters om du går riktigt nära. Rastrering går att göra i PS med bra resultat.

tack för svar ntity,

det var som du skrev: jag aktiverade QS i textläge. jag ställde in triggers på fel läge. har fixat det nu. Tack för hjälpen!:D

Hej,

Jag använder quicksilver till en del enkla uppgifter som te x att öppna program och söka efter filer. Nu har jag installerat Leopard men tänkte fortsätta köra quicksilver. Det som har hänt är att quicksilver väljer "Large Type" som default action när jag aktiverar programet via min hot-key. För att kunna söka "normalt" måste jag trycka mina hot-keys igen. Alltså två gånger på raken. Annars bli jag kvar med large type som action, vad jag än skriver i sökfältet. Detta har hänt en gång tidigare när jag körde OS X tiger. Då installerade jag om programet och så löste det sig. Men jag orkar inte hålla på så som det händer igen. Så jag undrar om någon van quicksilveranvändare har en lösning på mitt problem.

Tack på förhand
Ragnar

Jo tack. Har märkt det. Gäller att prioritera. Men mailprogramet är såpass viktigt för mig att de är värt de sekunder som den slöar ner vid upstart. Men jag har faktiskt rensat lite från första veckan efter min switch, då i princip halva docken låg som autostart.

Tack Taz för hjälpen. Din lösning fungerade perfekt. När jag ser lösningen är jag glad att jag inte ägnade mer tid åt att hitta den själv. Satt en timma på google innan jag gav upp och skrev in frågan här. Helt rätt beslut visade det sig. : )

Hej,

Jag är en av många som nyligen emigrerat från PC-världen över till Mac. Som de allra flesta är jag otroligt nöjd med mitt val. Men även om mkt gått väldigt lätt finns det en del små detaljer som är svåra att få på plats. Vänder mig till någon erfaren macanvändare som förhoppningsvis har svaret på mitt problem.

När jag under systeminställningar > konton väljer vilka program som ska öppnas när jag loggar in så öppnas fönstret maximerat. I mitt fall gäller det programmet Mail. Min önskan är att programmet ska starta när jag loggar in men bara i docken. Har testat att göra ett arbetsflöde i automatator, men samma sak händer där. Finns det en funktion som minimerar ett program i automator? Eller finns det någon annan lösning?

Daniel