Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
hanzukun

hanzukun

Medlem
  • Plats Västerås
  • Registrerad 2007-08-24
  • Senast aktiv 2020-01-11
  • Antal inlägg 114

Foruminlägg

De senaste inläggen hanzukun har skrivit i forumet.

Eventuellt kanske NeoOffice kan öppna den (jag antar du provat med Word).

Tack Stinky!
Jag har ingen dator med Windows, och det kommer nog inte bli aktuellt heller, men det är alltid bra att lära sig nya saker. Jag ska jämföra någon gång hos en kompis!

Vissa universitet har avtal med MS så att man kan ladda ner win XP eller 7 utan kostnad.

Missade att du skulle koppla till TV, tänkte det var en stor skärm. Här hemma hos mig har jag bara en gammal hederlig tjockis-TV, och den har jag aldrig lyckats få bild i med Linux eller Windows, bara med Macbook. Nyare TV-apparater borde dock gå bättre, särskilt om de har VGA- eller HDMI-anslutning.

MPC har jag kompisar som använt, men jag har ingen erfarenhet och kan inte uttala mig. Det enda som talar emot är att projektet verkar nedlagt och har inte uppdaterats på 3 år. Men det är ändå modernare än Xp!!! Uppdatering: Projektet har visst bytt namn till Media Player Classic - Home Cinema och lever vidare i det.
Vore kul om Stinky kunde precisera varför MPC är så mycket bättre än VLC, jag har som sagt aldrig använt MPC.

Jag kör vanliga desktop-ubuntu. Jag vill inte hålla med tidigare kommentarer om att den inte klarar en massa format, snarare tvärtom jämfört med standardutbudet i Mac OS. En spelare som finns till många plattformar är VLC, enkelt att installera från programarkivet (Software Center).

Vad gäller kopieringsskyddade filmer har aldrig jag haft problem, men jag kanske haft tur. Eller så har de andra haft otur.

För den ekonomiske finns följande möjlighet:
1. Gör panoramabild med Hugin, hugin - Panorama photo stitcher
2. Gör QTVR med MakeCubic, ftp://ftp.apple.com/developer/Quicktime/Tools/QTVR/MakeCubic_v1.1.6.sit
Jag har gjort flertalet panoramabilder och VR-filmer med dessa.

Jag vet inte hur bra det går att ansluta med Apples program mot icke-Apple-datorer. Jag har använt "Chicken of the VNC" mellan Mac och Linux.

Jo, du kan använda även fast det står x86, det har jag gjort många gånger. Jag brukar göra Ubuntu genom Virtualbox, funkar okej. Ett annat alternativ är att installera genom Bootcamp. Problemet jag funnit är att vissa tecken på tangentbordet viill inte fungera (har inte försökt särskilt mycket), och har du en bärbar kanske du bara har en musknapp.

Ursprungligen av Sidde:

Fast nu är det inte Mac OS som ska startas, utan Linux.

Jo, det förstår jag. Förut när jag undersökte saken gick det inte att starta annat än HFS-formaterade enheter, alltså t.ex. inte Linux med ext3 från usb-pinne. Fast i länken ovan till pendrive så krävs en CD att boota från, som sedan starta Ubuntu lagrad på en pinne. Hade varit fint om Apple ordentligt stöd för att starta från godtycklig enhet.

Tack så mycket!

ABA verkar bra, Krokodilens hemsida hittar jag inte (förutom www.krokodilen.se som bara är en tom sida). Ska kontakta dem!

Vad är klot för något?

Antalet skulle vara 80 exemplar. Kvaliteten har jag inte funderat så mycket kring. Givetvis färgtryck, omslagssidan gärna tjockare än inlagan, matt papper. Papprena hade jag tänkt skulle häftas, men annan bindning kanske är att rekommendera?

Hej!

Jag ska till en fest tillverka ett häfte i A5-format på cirka 20 sidor. Jag gör PDF i Scribus 1.3.5svn (version som inte använder X11!) och skulle gärna ha tips på tryckeri som kan trycka detta, gärna i Stockholmsområdet. Söker jag på Google finns det hur många tryckerier som helst, men jag skulle gärna vilja höra från någon som har tryckt själv!

Såvitt jag vet går det endast att starta Mac OS från extern disk/enhet sparad på en HFS+-disk, alltså inte möjligt med Ubuntu på en pinne. Det gäller för min Macbook (2 år gammal), men frågan är om Apple utökat stödet i och med MBAir. Tveksam, dock....

Känner inte till något program men jag brukar ibland använda Synlex: Folkets synonymlexikon Synlex för att hitta synonymer.

Kan hålla med om att Texshop är lite för simpelt. Men jag använder det ändå. Sen finns även Texmaker:
http://www.xm1math.net/texmaker/

På senare tid har jag även gått tillbaka till LyX som jag började med en gång i tiden. Fast det är ju ingen riktig tex-editor utan som en ordbehandlare som kör (någonting)-TeX. Finns här: http://www.lyx.org/